În noul an explorăm România cu tact și răbdare

Pregătiți să pornim la drum cu cei dragi în căutarea frumosului!

Timpul naște amintiri minunate pe teritoriul României, mai ales dacă îl utilizăm inteligent. Într-o perioadă extrem de dificilă, cu provocări ieșite din comun și o fragilitate umană nouă, încercăm să găsim și surse de liniște, odihnă și relaxare. Țara noastră este gazdă unor locuri incredibile, care impresionează prin oferte turistice captivante.

În prezent, avem libertatea de a explora teritoriul românesc într-un mod prietenos și vigilent. Pandemia a impus numeroase restricții însă avem libertatea de mișcare, dacă respectăm măsurile de siguranță și protecție. În articolele precedente, am menționat că, în fiecare zi, respectăm regulile protecție împotriva noului coronavirus. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate socială și să contribuim activ la înfrângerea virusului Covid-19.

În ciuda greutăților pe care le-am întâmpinat în anul 2020, am reușit să redescoperim curajul și darurile sale incredibile. Știm că au fost multe persoane care s-au dovedit a fi susceptibile la efectele nefaste ale stresului și depresiei. Anxietatea nu a ignorat nici ea societatea românească. Așa că trebuie să fim atenți la luptele emoționale. Acestea apar în situațiile de criză, când psihicul uman este atacat de presiuni externe. Dacă reușim să investim timp în propia sănătate, mentală și fizică, atunci dezvoltăm un scut împotriva stresului, depresiei și anxietății. Hai să conștientizăm rolul nostru în lume și cum putem să o facem mai bună!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Călătorim cu drag prin țară!

Anul 2020 a pus bețe-n roatele turistice cu care eram obișnuiți. A durat câteva luni să ne obișnuim cu nouă paradigmă socială și turistică. Nu a fost ușor să ieșim din zonele fricii și ale confortului de siguranță dezvoltat pentru a ne proteja.

Primul drum pe care l-am făcut după starea de urgență a fost acompaniat de scepticism și multe întrebări. Ne uităm în stânga și-n dreapta după oameni. Purtau mască? Strănutau? Tuseau? Aceste întrebări apăreau în minte fără să vrem. Ele puneau presiune suplimentară pe abilitatea noastră de a călători în zone noi și interesante.

Schimbările sociale apărute în 2020 în viețile noastre, au avut efecte, care credem că o să rămână cu noi mulți ani. Aceste cicatrici sociale, ne vor acompania cel puțîn o generație. Subconștientul nu uită, doar înmagazinează amintirile într-un loc care iese la suprafață atunci când sursă fricii apare.

Atunci când auzim pe cineva că tușește, întoarcem capul pentru a vedea sursă posibilă de contaminare cu un virus nociv. Pentru foarte mulți români, reacția descrisă de noi a devenit un reflex. În 2019, ignoram complet tusea sau strănutul. Astăzi lucrurile s-au schimbat considerabil, cu accent suplimentar pe sănătate și protecție personală. Timpul o să ne demonstreze dacă metamorfoza are efecte pozitive sau nu. Noi credem că noua grijă pentru sănătatea personală și a celor dragi, este mai mult decât benefică.

unde sunt muntii fagaras
Photo credit: Dusmanu Ionut

În ceea ce privește actul călătoriei, majoritatea românilor îl consideră o sursă de relaxare și distracție. Iubim să pornim din orașele în care locuim către locații noi, unde putem descoperi povești fascinante. Uneori ne gândim la faptul că românii sunt puțîn mai pesimiști decât alți europeni. Trăim într-o țară minunată, democratică (pe alocuri) și capabilă să ofere acces la experiențe cu totul speciale.

Ați vizitat Transfăgărășanul? Acest drum montan este atât de frumos, dinamic și spectaculos, încât nici nu știi cum să procesezi ceea ce vezi. Transfăgărășanul nu se află în Spania, Italia, Grecia sau Germania, ci în România noastră dragă. Același lucru poate fi spus și despre Transalpina și Transrarau. Aceste exemple sunt evocatoare pentru cei care spun că România nu este frumoasă sau la nivelul altor țări europene.

Sigur că mai sunt multe lucruri de făcut. În orice țară există loc de mai bine. Ne îndreptăm către un viitor mai darnic cu cei care vor să călătorească prin România. Se construiesc drumuri mai bune, chiar și autostrăzi. Ele ne vor ajută să găsim rutele optime către câteva din cele mai frumoase locuri românești de vizitat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Așa că vom putea porni la dum cu mai multă încredere. Sperăm că toate proiectele de infrastructură anunțate în 2020 vor deveni realitate în urmatoarii ani. Timpul o să ne fie aliat. Trebuie să fim optimiști și să nu cădem pradă eternei nostalgii ale Doinei.

Ne-am gândit să vă oferim câteva repere turistice, pe care le puteți avea în vedere în următoarea călătorie prin țară. Dintre nenumăratele locuri vizitate în ultimii ani, au fost câteva care ne-au rămas întipărite în minte. Hai să vedem împreună ce puteți include într-un itinerariu activ și dinamic pe teritoriul țării! 

Palatul Culturii din Iași, Castelul Sturdza de la Miclăuseni, cetatea Histria, Biserica Voroneț, Biserica Arbore, Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea Golia, Mănăstirea Galata, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Agapia, Cetatea Neamț, Cetatea de Scaun a Sucevei, Transfăgărășan, Sibiu, Sighișoara, Castelul de Lut, Valea Zânelor, Parcul Copou, Palatul Parlamentului din București, Parcul Cișmigiu, Turnul Chindiei sunt locuri pe care le-am revizita oricând, cu drag și entuziasm. Rămâne doar să vă urăm spor și grijă!

Aveți nevoie de o mașină?

AutoBoca vă oferă acces la autoturisme de calitate pe care le puteți închiria cu ușurință. Am încercat mereu să dezvoltăm o flota cu mașini potrivite pentru tot felul de activități de transport! Din fericire, ne-am gândit cu deosebită atenție la autoturismele de care ar avea nevoie un client.

Așa că flota are modele de la producători auto de top. Avem modele mini, dube, microbuze și modele standard și compacte cu portbagaje generoase. Avem un proces de rezervare ușor de parcurs, în doar 3 pași!

Inchirieri auto oras