Îndrăgostiți de România, în fiecare zi!

Revenim la rădăcini și cât de frumoase pot fi ele!

Admirația pentru arta pierdută a călătoriei veridice începe de la primul pas făcut într-un loc nou. Începători sau profesioniști, oamenii încearcă să exploreze cât mai multe locuri interesante, unde să între contact cu povești de neprețuit sau cel puțin speciale. Dacă înainte de pandemie eram obișnuiți cu călătoriile prin statele europene, anul 2020 ne-a schimbat planurile. Am petrecut mai mult timp în țară și implicit am redescoperit bucuria românească. Ce surpriză minunată! Cât de plăcut a fost să fim implicați într-o aventură sublimă de rememorare a locurilor frumoase din România.

Ne-am înșelat atunci când am dat crezare trendului actual de a enumera lungul șir de insuccese ale țării. Drumurile românești sunt mai bune decât credeam și România este superbă. Am colindat Europa, de la insulele grecești până la peninsula scandinavă și Țara Sfânta – Israel. Fiecare țară vizitată ne-a ajutat să înțelegem că lumea este diferită și trebuie să o cunoaștem fără prejudecăți.

În acest an, ne-am lovit de zidul stereotipurilor românești. Ele ne-au determinat să privim cu oarecare scepticism uneori posibilitatea de a explora țara. Trăiam mereu cu impresia că există tot felul de obstacole în obținerea unor amintiri frumoase în România. Wow! Cât de rău ne-am înșelat!

Photo credit Dusmanu Ionut

Reindrăgostiti de România și sufletul sau darnic     

De-a lungul anilor, am tot auzit sintagma „România are un potențial turistic incredibil însă nu avem infrastructură, drumuri, servicii” și lista poate continua. Această umbră a bântuit țara de la revoluție încoa. Greu de crezut că vom scapa de ea în următorii ani însă câteva schimbări se văd în mentalul agenților turistici și a proprietarilor de pensiuni, hoteluri și vile.

De altfel, putem spune și noi că industria de închirieri auto a suferit numeroase modificări. Ea a evoluat în conformitate cu trendurile clienților. Unele firme s-au adaptat iar altele nu. Au fost mulți români care au avut nevoie de mașini și au căutat cu entuziasm opțiuni profesioniste de închirieri. Noi am răspuns de nenumărate ori acestei chemări.

AutoBoca a demonstrat în cei 12 ani de când activează în industria de rent că poate oferi servicii de încredere. Cei care au ales mașini de bun venit de la noi, s-au bucurat de experiențe auto plăcute și confortabile. Acesta a fost mereu scopul nostru: să le oferim clienților acces rapid și sigur la mașini curate, igienizate și cu plinul făcut. Clientul primește mașina și pornește la drum fără să piardă timp prin benzinării sau spălătorii auto. De când a început pandemia în România, agenții AutoBoca utilizează soluții de igieniezare speciale după fiecare client. În acest mod ne asigurăm că fiecare mașină este pregătită corespunzător de un nou drum.

unde sunt muntii fagaras
Photo credit: Dusmanu Ionut

În ceea ce privește calitățile deosebite ale țării noastre în materie de experiențe turistice, putem spune fără rețineri că ea nu dezamăgește. De fiecare dată când am ieșit din „carapacea” stramta a orașului, am luat contact cu frumusețea reală a țării. Ea ne-a adus față-n față cu o duioșie aparte, cea a poveștii fermecătoare a naturii. Munții Carpați, Dunărea, Delta Dunării, Marea Neagră, Cheile Bicazului, Cheile Dambovicioarei, Oltul, Siretul, Mureșul, Jiul și Podișul Transilvăniei sculptează România cu daruri pentru turiștii tineri dar și pentru cei bătrâni.

Necazul unora, bucuria altora, așa se spune din bătrâni. Putem spune că intrăm în a două categorie, deoarece în ultimele luni am putut explora România. Deși locuiam în țară, nu o cunoșteam cu adevărat. Drumurile din trecut erau axate pentru culegerea de informații însă lipsea uneori emoția veridică a explorării. Simțeam mereu că dincolo de linia Carpaților românești putem găsi ceva mult mai frumos. Nu ne înțelegeți greșit, iubim țara însă poate că nu eram îndrăgostiți de spiritul ei.

În ciuda nenumăratelor probleme care ne-au afectat viață în 2020, a ieșit și ceva bun din acest an: am putut pași cu încredere pe tărâmul fertil al României, unde ne-am întâlnit cu oameni minunați și povești de prețuit o viață. Câteodată a fost greu să trecem peste vălul de sărăcie din anumite sate din Transilvania sau peste pericolul Covid-19 care parcă pândea la fiecare colț de stradă.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Am fost curajoși și protejați corespunzător ne-am avăntat în tainele unei călătorii pe care nu o vom uită prea curând. După 1000 de kilometri prin țară, putem spune că suntem împliniți. Am trecut din Moldova în Transilvania și Muntenia cu o poftă incredibilă. Vroiam să descoperim cât mai multe locuri și să le aflăm secretele, ceea ce s-a și întâmplat.

Probabil ați urmărit categoria noastră de Descoperă România Autentică din Blog, unde avem o sumedenie de articole interesante despre câteva din cele mai faine locuri pe care le vizităm. În ultimele luni am împărtășit cu voi experiența noastră prin România, în cadrul căreia am luat contactu cu Cheile Bicazului, lacul Roșu, Sovata, lacul Ursu, Sibiu, Avrig, Castelul de lut de pe Valea Zânelor (Porumbacu de Sus), Transfăgărășan (cu cascada și lacul Bâlea), Sighișoara, Băile Tușnad, Lacul Sfânta Ana, Castelul Studza de la Miclauseni și Iași. Un drum lung făcut cu mașina, care ne-a încântat. Țară este minunată dar trebuie să-i dăm o șansă cu adevărat. Ea ne aduce în față unor locuri superbe, pe care să le admirăm și prețuim.

Tot ce rămâne de făcut este să vă spunem drum bun și călătorii sigure. Luați un autoturism de bun venit de la noi și explorați România în liniște și fără stres. Sigur o să vă încânte mașinile noastre, atent alese de specialiști cu experiență în domeniu.

rent a car oras