Invitație la drum: locuri de explorat în România iarna 2020-2021

Fericiți să pornim la drum prin țară: călătorii de neuitat iarna!

Românii călătoresc des prin țară, mai ales în anul 2020, cunoscut pentru natura sa restrictivă și problematică. Din numărul impresionant de opțiuni turistice existente pe teritoriul României, avem la dispoziție câteva variante speciale. Acest lucru este îmbucurător, mai ales când ne gândim că multe persoane au rămas în țară.

Românii au ales ales să-și petreacă vacanțele în țară și să nu riște să se ducă în Franța, Spania, Italia, Grecia sau Israel. Ei au dorit să păstreze o distanță considerabilă față de tot ceea ce poate deveni surse de infectare cu Covid-19.

Trecem printr-o perioada extrem de dificilă, cu particularități specifice unei crize sanitare. Aceasta ne-a obligat să fim extrem de atenți cu locurile pe care le vizităm și oamenii cu care interacționăm. Nu este tocmai plăcut să selectezi activitățile sociale pe baza nivelului de implicare al persoanelor cu care urmează să interacționezi, în respectarea măsurilor de siguranță.

unde sunt muntii fagaras
Photo credit: Dusmanu Ionut

Știm că sunt și români mai rebeli, care optează pentru o atitudine mai libertină, ceea ce nu este bine pentru înfrângerea virusului Covid-19. Noi respectăm regulile și măsurile de siguranță. Îi invităm pe toți cei care apelează la serviciile noastre să fie vigilenți și să poarte măști. Nu este greu să purtăm măști, să ne spălăm des pe mâini sau să păstrăm distanța socială față de alte persoane.

Iarna anului 2020 – 2021 poate deveni relativ rapid o bucurie pentru români, mai ales dacă aceștia au parte de evenimente plăcute. Călătorii? Posibil. Sunt multe locuri în România care pot fi alese pentru călătorii plăcute și incredibil de frumoase. Avem atât de multe oportunități turistice încât o să fie destul de dificil să luăm o singură decizie. Rămâne să ne dedicăm analizei turistice existente în țară, și astfel să identificăm obiective faine de vizitat. O alegere de acest tip implică o documentare atentă dar și o răbdare fără precedent. Astăzi, mai mult ca oricând, este indicat să fim atenți la anumite elemente ce țin de sănătate.

De altfel, am învățat în 2020 că trebuie să acordăm o atenție sporită propiei sănătăți. Așa cum doctorii au tot spus până la venirea pandemiei, sănătatea merită o implicare activă din partea românilor. Nu putem rămâne impasibili la evoluției propiei sănătăți. Din fericire, avem la dispoziție doctorii de familie care ne pot ghida pașii către o viață mai sănătoasă.

Photo credit: Andronic Constantin

Noi bem 2 litri de apă, facem exerciții fizice și limităm consumul de zahăr zilnic la standarde normale. Nu exagerăm. În timpul pandemiei, am urmărit evoluția recomandărilor medicale generale și ne-am decis să luăm Vitamina D și Vitamina C, pentru a întări sistemul imunitar. Totuși, fiecare persoană este unică și trebuie să consulte medicul de specialitate înainte de a lua anumite suplimente nutritive.

Cum putem transforma iarna anului 2020 într-o sursă de amintiri frumoase? Ce întrebare dificilă. Avem în față o sumedenie de opțiuni, fiecare promițând să ofere un anumit tip de experiență. Persoanele care iubesc natură, optează pentru călătorii la munte. Cât de minunat! Munții Carpați sunt mai mult decât darnici cu românii care vor să se conecteze la pulsul viu al naturii.

Pădurea și aerul curat, diferit față de cel de la oraș, fac că orice ședere la munte să fie memorabilă. Dacă avem aproape și oameni dragi, atunci cresc șansele să ne bucurăm de momente faine. Acestea devin rapid amintiri faine, pe care le prețuim ani-n șir.

În acest an, am avut posibilitatea de a parcurge Transfăgărășanul și de a face opriri la cascadă Bâlea și lacul glaciar Bâlea. Experiența turistică a fost cu adevărat specială, și ne-a marcat. Credem că o să o prețuim mulți ani de acum în colo. Totuși, iarna știm că este interzis să parcurgem Transfăgărășanul deoarece drumul este acoperit de zăpadă și frigul necruțător poate stârni orice dorința de drum.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Majoritatea persoanelor care aleg să viziteze Transfăgărășanul, fac acest lucru vara. Așa am făcut și noi! Iarna este indicat să limitați drumurile la destinații populare precum Poiana Brașov, Azuga, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta, Frasin, Rarău, Sinaia, Predeal, Colibița și altele. Aceste stațiuni montane reușesc să impresioneze cu ofertele lor turistice.

Câteodată dorim să închiriem o vilă undeva la munte, pe care să o populam cu oameni apropiați și de încredere. Știm că mulți români aleg să se testeze pentru Covid-19 înainte de a participa la întâlniri pe termen lung (de exemplu: câteva zile petrecute într-o vilă). Precauția și atenția la detalii trebuie să ne dicteze pașii într-un an atât de complicat.  

Avem grijă mereu să ne informăm înainte de a pleca la drum. Recomandăm tuturor turiștilor români și străini să facă acest lucru. Odată informați, devine mai ușor să ne dedicăm complet călătoriei și să o parcurgem cu drag. Dacă aveți nevoie de un autoturism de închiriat pentru perioade de timp bine delimitate, atunci rămâne să ne contactați cu încredere. Abia așteptăm să va ajutăm să găsiți o mașină bună, care să o folosiți cu drag oriunde doriți!

AutoBoca în 2020, perspective turistice în 2021

Nevoia de mobilitate auto este diferită pentru fiecare persoană în parte. Unii au nevoie de mașini mici, alții de microbuze și mașini compacte. De asemenea, sunt oameni care vor să închirieze dube pentru a întreprinde activități specifice de transport.

În flota AutoBoca o să gășiți numeroase autoturisme, atent incluse, pentru a servi interesele clienților. Am dezvoltat un serviciu online de rezervare, care se desfășoară în 100% siguranță. Intrați pe site-ul nostru și în doar 3 pași aveți mașină rezervată! Atât.

Noi vă predăm mașina curată, igienizată și cu plinul făcut. Voi o conduceți cu drag oriunde aveți nevoie!

Inchirieri auto oras