Itinerarii turistice în 2020: ghid util în alegerea destinațiilor românești

O călătorie prin România de ținut minte peste ani și ani: revitalizarea turismului mioritic

Începem să fim curajoși. Pas cu pas, vrem să redescoperim pulsul turistic al țării în care trăim cu toții. Nu o să fie ușor. Lucrurile nu sunt că înainte de apariția virusului Covid-19 în România. A trebuit să ne adaptăm la un nou stil de viață, cu avantaje și evident dezavăntaje. Totuși, cu responsabilitate și grijă, vom reuși să trecem cu bine peste aceste momente dificile. Un pic de relaxare, poate fi exact ceea ce recomandă doctorul. Dacă călătorim cu grijă și evităm aglomerațiile, putem să ne simțim bine și să strângem amintiri faine.

În rândurile următoare, o să găsiți informații interesante despre itinerarii turistice fascinante, menite să devină surse de bucurii și fericire.

Timp de lectură: 6 minute. Spor!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cuprins articol:

  • 1. Potențialul turistic al României în 2020
  • 2. Itinerarii turistice fascinante în țară
  • 3. Călătorii cu mașina: evităm mijloacele de transport în comun
  • 4. AutoBoca și autoturisme de bun venit pentru experiențe de neprețuit

Din ce în ce mai mulți români încearcă să se îndepărteze de sursele tradiționale de stres și anxietate (din păcate au fost multe în ultimele luni). De cate ori deschideam televizorul parcă ne lua „capul foc” de atâtea tragedii și probleme. Toate posturile prezentau sfârșitul lumii de parcă reinventau reclamele cu ton ironic. A fost dificil. Din acest motiv, foarte mulți români au renunțat la mass media tradițională și s-au refugiat în conținutul online oferit de Netflix, HBO Go și YouTube. Noi am făcut acest lucru cu deosebită plăcere, stand departe de lucrurile care ne-ar fi stricat starea. Acum că România s-a stabilizat (oarecum), încercăm să ne destresăm. O să fie o provocare, însă una pe care merită să o abordăm cu răbdare și entuziasm.

Manastire Humor
Robert Raducanu

Cum vă puteți bucura de o călătorie plăcută prin țară? Vom încerca să răspunem la această întrebare. Provocare? Da! Anul acesta poate fi „salvat” cu ușurință, mai ales dacă ne informăm corespunzător și pornim cu încredere la drum. Putem face acest lucru! Să ne înhămăm cu răbdare și entuziasm și astfel vom descoperi România cu deosebită plăcere. Să începem!

Potențialul turistic al României în 2020

În ciuda faptului că anul acesta am fost surprinși neplăcut de un virus năprasnic și periculos, rămânem la fel de curioși și dornici de experiențe turistice. Entuziasmul călătoriei a fost „admonestat” serios de precauție și grijă. Acestea din urmă ne determina să fim foarte atenți cu destinațiile pe care dorim să le vizităm. Fie că facem călătoria cu prietenii sau membrii apropiați ai familiei, vom putea explora o țară extrem de darnică.

În ultimii 20 de ani, diferite persoane au vorbit despre potențialul turistic al României. În ciuda nenumăratelor discuții, puțini pași s-au făcut în dezvoltarea unei infrastructuri moderne, capabile să ducă turiștii mai aproape de nenumăratele obiective turistice ale țării. Se pare că partea a doua a anului 2020 poate însemna o revigorare turistică pentru țară. Dacă la început am fost nevoiți să petrecem mult timp în casă, acum am primit o anumită libertate de mișcare, pe care o putem folosi pentru a explora țara.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Sunt foarte multe locuri în România, pe care merită să le vizităm. Acestea includ povești fascinante, oameni ospitalieri, monumente naturale și istorice de neprețuit și particulariti turistice unice. Fiecare regiune din România poate seduce vizitatorii români și străini. Dacă suntem suficient de întreprinzători, putem transformă potențialul turistic al țării într-o certitudine.

Propietarii de pensiuni, hoteluri și restaurante încearcă luna de luna să atragă clienți noi. Având în fundal frumusețea grăitoare a României, ei reușesc să facă acest lucru destul de ușor. În timpul stării de urgență, a fost dificil pentru ei dar acum lucrurile s-au schimbat. Țara și-a deschis porțile și afacerile încep să se miște. Au fost pierderi. Știm! Fiind o firmă de rent a car în vreme de pandemie, știm cât de apăsătoare a fost această perioadă. 

Un lucru este mai mult decât evident: românii nu prea mai doresc să riște cu văcanțe în străînătate. Așa că s-au orientat către România și tot ceea ce are această de oferit. Țara este minunată! Avem posibilitatea de a lua contact cu o țară superbă. Ea merită să fie vizitată. Vom reuși să găsim multe locuri frumoase, cu povești captivante, demne de absorbit cu mintea și prețuit cu trupul. Planificarea ne poate fi asistentul ideal în descoperirea unor locuri de poveste!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Itinerarii fascinante în țară: pregătiți de drum?

Dacă ne punem pălăria de turist, simțim voioșia planificării unui drum pe meleagurile vii ale Mioriței, Doinei și Contelului Dracula. Totul prinde un sens aparte, învăluit în mister, legende și povești despre curaj, dragoste și trădări inimaginabile. Nu este dificil să facem planuri de văcanță. Timpul liber poate fi o binecuvântare dar și un blestem. Depinde cum privim lucrurile. Dacă suntem activi și creativi, devine o reală bucurie să dezvoltăm un itinerariu.

Sunt numeroase opțiuni turistice, pe care merită să le avem în calcul. Românii au slăbiciuni clare pentru anumite zone turistice văra. Știm de exemplu că Marea Neagră este extrem de populară în lunile iulie și august. Chiar și prima parte a lunii septembrie reușește să atragă un număr impresionant de turiști. Oamenii vin în această parte a țării pentru a se bucura de valurile marii și briza revigorantă. Stațiunile de pe litoral sunt mai mult decât pregătite să întâmpine vizitatorii.

Munții Carpați reprezintă o destinație foarte populară printre cei care vor să fugă din căldura orașului. Azuga, Predeal, Sinaia, Vatra Dornei, Frasin, Pojorâta, Colibița, Slănic Moldova, Gura Humorului și multe alte locații sunt incluse în itinerarii interesante. Ne putem relaxa în îmbrățișarea liniștitoare a munților Carpați!

unde se afla sarmizegetusa
Photo credit: Mihaela Abalaesei

Călătorii cu mașina: evităm mijloacele de transport în comun

Se poate observă o reticientă a românilor în a utiliza mijloacele de transport în comun în următoarele luni. Ei nu doresc să fie în grupuri mari, cu persoane necunoscute. Le înțelegem temerile. Acestea sunt fundamentate într-o realitate croită în jurul Covid-19 și a posibilei infectari cu virusul. Trebuie să ne ferim atât cât putem de o posibilă infectare. Cum ne putem proteja și în același timp bucura de călătorii faine prin țară?

Răspunsul este oarecum simplu: folosim mașini personale sau închiriate. În acest mod controlăm numărul persoanelor la care ne expunem. Știm exact cine se află în mașină alături de noi. Astăzi este ușor să gășiți o firma de la care să închiriați o mașînă. Totul se desfășoară rapid și fără bătăi de cap. Trebuie doar să găsiți o firmă cu care să colaborați cu încredere și cu drag. Ne-am gândit să vă facem muncă mai ușoară. Dacă tot ați ajuns la acest articol, puteți descoperi câteva lucruri despre serviciile de rent a car oferite AutoBoca.

AutoBoca și autoturisme de bun venit pentru experiențe de neprețuit

În 2020 aveți posibilitatea de a închiria autoturisme de bun venit de la noi. De ce ați putea colabora cu AutoBoca și nu cu o altă firmă? Suntem o firmă românească cu peste 12 ani de experiență într-un domeniu complex și extrem de competitiv. Clienții utilizează cu drag serviciile noastre și revin cu drag la AutoBoca de fiecare dată când mai au nevoie de mașini.

Am reușit de-a lungul anilor să ne ajutăm clienții să descopere România. Citiți testimonialele noastre și aflați de ce atât de mulți români și străini au ales să închirieze mașini de la noi. Le mulțumim tuturor clienților AutoBoca care au lăsat recenzii! Ele ne ajută să dezvoltăm servicii de calitate, ușor de accesat!

Vă invităm să descoperiți mașinile noastre de bun venit și alegeți una optimă pentru călătoria voastră! 

Inchirieri auto oras