La umbra unui martie călător

turism la pasul tihuta foto

Prima lună de primăvară ne invită la drum

o plimbare prin oras cluj placut familie
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Anul 2019 a însemnat două luni de iarnă cu temperaturi scăzute şi zăpadă. Vremea deloc prietenoasă a determinat mulţi romani să-şi petreacă timpul liber în oraşele în care trăiesc şi lucrează. Având în vedere cât de multe atenţionări de cod galben de ninsoare şi vânt au fost în ianuarie şi februarie, nu am fost surprinşi să vedem o stăvilire a apetitului pentru călătorii. Deloc întâmplător, mulţi romani abia aşteptau venirea primăverii şi a temperaturilor ridicate. De altfel lună martie începe destul de puternic cu spiritul de sărbătoare şi voie bună. Pe 1 Martie s-au dat numeroase flori şi mărtişoare şi pe 8 martie, de ziua internaţională a femeii, bărbaţii vor încerca să-şi impresioneze mamele, iubitele, bunicile sau soţiile cu mici cadouri şi gesturi de apreciere.

În prezent, mulţi oameni se pregătesc cu drag de călătorii minunate prin diverse colţuri ale ţării. Vrem să ne detaşăm de monotonia blocurilor reci şi să descoperim câteva locuri frumoase din Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureş sau Dobrogea. Aceste regiuni româneşti sunt renumite pentru obiectivele turistice pe care le găzduiesc. Turiştii de ocazie sau profesionişti abia aşteaptă să-şi completeze „colecţia” de locuri vizitate cu noi experienţe. Mulţi din cei care aleg să pornească la drum în lună martie, încearcă atât cât pot să imortalizeze experienţele lor.  Îţi pregătesc aparatele foto şi smartphone-urile, care urmează să le folosească pentru a imortaliza în fotografii şi clipuri video tot ceea ce întâlnesc în timpul fiecărei călătorii întreprinse prin ţară.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În lună martie călătorim cu drag prin ţară

Orice călător vrea să treacă prin experienţe turistice plăcute, lipsite de elemente neplăcute. Din fericire, cu puţină pregătire şi atenţie la caracteristicile fiecărei opţiuni turistice disponibile. Ar fi păcat să nu profitaţi de nenumăratele posibilităţi turistice existente în România. Ţara noastră reuşeşte mereu să ne surprindă pozitiv cu peisaje minunate, ruine impunătoare, biserici şi mănăstiri atemporale dar şi povesti incredibile despre curaj, dragoste şi vitejie domnească. Pentru a ne asigura că putem descoperi cât mai multe locuri frumoase în această lună, este indicat să ne informăm. Dacă ştim cum să gestionăm fiecare călătorie, atunci sigur vom avea parte de o experienţă minunată, pe care să o uităm cu greu.

De ce să nu transformăm lună martie într-o sursă de bucurii şi fericire? Putem face acest lucru relativ uşor dacă ne alegem o destinaţie şi descoperim un loc cu adevărat special. Prima lună a primăverii ne poate duce în locuri interesante pe care nu le-am vizitat în trecut. Având în vedere cât de multe opţiuni avem la dispoziţie, nu strică să vedem ce ne recomandă profesioniştii, cei care călătoresc des şi scriu despre ceea ce au văzut şi experimentat în diverse locuri. Ei sunt surse de încredere, pe care merită să le folosim atunci când stabilim parametrii unei călătorii. Nu strică să citim câteva articole despre locurile turistice consacrate dar şi despre cele cu potenţial. Astăzi o să găsiţi multe website-uri şi bloguri de călătorie care merită accesate.

Photo credit: Tinel Andronic

Atunci când am dezvoltat categoria „Descoperă România Autentică” am avut un obiectiv măreţ: să le oferim vizitatorilor acces la o sursă utilă de informaţii. Am reuşit să facem acest lucru, după multă muncă şi vizite minunate prin ţară. Să ştiţi că am fost norocoşi. Deoarece avem sedii în diverse oraşe din România, am avut posibilitatea de a călători des. Fie că preluăm o maşină sau o duceam într-o locaţie nouă, reuşeam să descoperim puţin câte puţin din bucuria de a fi român într-o ţară superbă. Fiecare călătorie ne-a adus faţă în faţă cu nenumărate locuri frumoase, demne de vizitat alături de prieteni sau evident cu anumiţi membrii ai familiei.

Cei care iubesc să călătorească vor să facă acest lucru cu entuziasmul în „buzunar” şi cu dragostea în suflet. Pasiunea pentru explorare ne ajută să luăm contact cu România Autentică şi cu tot ceea ce ne oferă tara în materie de turism şi experienţe de neuitat. Noi putem să vă facem câteva recomandări, mai ales dacă aveţi la dispoziţie timp liber şi puteţi să călătoriţi.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Top 10 recomandări pentru o primăvară călătoare

Statiune Sinaia 2015
Photo credit: Dusmanu Ionut

1 Sinaia – aici puteţi lua contact cu frumuseţea castelului Peleş şi al „frăţiorului” sau mai mic Pelisor. O să descoperiţi o staţiune minunată, care vă poate surprinde plăcut. Sigur o să găsiţi aici fundalul perfect pentru câteva selfie-uri incredibile.

Photo credit: Dusmanu Ionut

2 Iaşi – fosta capitală a Moldovei merită să fie vizitată de cei care sunt în căutarea unui city break de neuitat. Oraşul este „casa” Palatului Culturii, o clădire impresionantă, care surprinde cel mai bine spiritul liber şi mândru al aşezării. Aici s-a dezvoltat unul din cele mai iubite mall-uri din România: Palas, loc frecventat zilnic de mii de localnici şi nu numai. Până şi persoanele din Republica Moldova aleg să-şi petreacă weekend-urile în acest mall impunător.

Poveste Cetatea Sucevei
Photo credit: Dusmanu Ionut

3 Suceava – Aţi auzit de Cetatea de Scaun a Sucevei? Cu siguranţă răspunsul vostru este DA! Fosta cetate de scaun a domnitorului Ştefan cel Mare a rămas în mare parte intactă, atrăgând atenţia vizitatorilor cu zidurile măreţe şi o istorie bogată-n povesti interesante. În acest orăşel o să găsiţi şi câteva restaurante minunate, unde puteţi încerca diverse preparate bucovinene. Ar fi păcat să le rataţi!

Istorie Palat Domnesc
Photo credit: Dusmanu Ionut

4 Târgovişte – Cetatea de scaun a celebrului domnitor Vlad Ţepeş vă aşteaptă cu braţele deschise. În acest orăşel muntenesc, istoria îşi dă întâlnire cu acoliţii săi din toată lumea. Puteţi vizita cu încredere Turnul Chindiei, Curtea Domnească, mănăstirea Dealul şi mitropolia. Aţi  putea da o fugă şi până la muzeul lui Nicolae şi Elena Ceauşescu, locul unde aceştia au fost judecaţi, condamnaţi la moarte şi omorâţi. Muzeul se afla lângă gară oraşului.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

5 Bucovina – Această zonă a României pare a atrage vizitatori din toate colţurile Europei. Deloc întâmplător, regiunea este mai mult decât iubită de cei care vor să se bucure de natură, istorie, spiritualitate şi mâncare delicioasă. Mănăstirile Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, biserica Arbore şi altele va aşteaptă să le treceţi pragul.

Brasov Tampa
Photo credit: Laura Seghedin

6 Braşov – Cei care ajung în Braşov se relaxează şi au parte de o binemeritată odihnă. Poiana Brasovului nu este departe şi puteţi să vă bucuraţi de îmbrăţişarea naturii. Înconjuraţi de pini şi brazi, munţi semeţi şi un apetit pentru plimbări, uitam cu siguranţă de stresul vieţii cotidiene.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

7 Cluj Napoca – unul din cele mai moderne oraşe româneşti, Cluj Napoca reuşeşte să atragă investitori europeni, americani şi chinezi, care-şi deschid diverse businessuri, în special în zona IT. Clujul este un oraş care îmbina cu succes elemente de istorie, modernitate şi tehnologie high-tech. Puteţi să vă bucuraţi de o experienţă turistică plăcută în acest oraş superb. Nu uitaţi să vizitaţi Grădina Botanică „Alexandru Borza” care sigur o să vă placă. Ne-am bucurat aici de numeroase clipe minunate şi cu adevărat relaxante.

sunset romania black sea
Photo credit: Constantin Seghedin

8 Constanta – iubiţi Marea Neagră? Dacă vreţi să vă bucuraţi de un oraş modern, situat în imediata apropiere a mării Negre. Vă puteţi plimba pe faleză, pentru a avea parte de experienţe plăcute.

Photo credit: Georgiana Boca

9 Cazanele Dunării – Deşi Cazanele Dunării reprezintă o plăcere turistică aparte, pe care doar câţiva oameni o apreciază corespunzător, mulţi romani aleg să vină aici. Trebuie să vă înhămaţi la o aventură pe fluviul Dunărea, care este surprinzător de frumoasă.

Romania Sfinxul 2015
Photo credit: Dusmanu Ionut

10 Platoul Bucegi – dacă sunteţi în căutarea unei locaţii senine, atunci nu strică să aruncaţi o privire peste o posibilă călătorie la platoul Bucegi. Aici puteţi să vă conectaţi la o sursă plăcută de odihnă şi contemplare interioară.

Pentru a vă bucura de o experienţă turistică plăcută în lună martie, aţi putea opta pentru un serviciu de închirieri maşini. Noi vă putem ajuta! Cum? Vă punem la dispoziţie un serviciu rent a car de calitate, care reuneşte o experienţă de peste 10 ani. Contactaţi-ne cu încredere pentru a descoperi câteva din ofertele noastre lunare!

Inchirieri auto oras