La vreme schimbătoare, vigilenta auto primează!

Se adună nori de furtună sau soarele rezistă? Nici meteorologii nu ştiu răspunsul…

 

presiune cauciucuri (2)

Dimineaţa este frig, în timpul zilei cald iar spre seară plouă. Schimbările de temperatură nu fac bine autoturismului. Din acest motiv este indicat să aveţi grijă de zonele mai sensibile ale maşinii. Care sunt acestea? Să le trecem în revistă rapid: presiunea la roţi, frânele şi cauciucurile. Acestea sunt doar câteva din aspectele pe care trebuie să le aveţi în vedere dacă doriţi ca maşina să funcţioneze corespunzător în fiecare moment al călătoriei.

de unde pot inchiria o masinaÎntr-o dimineaţă răcoroasă, presiunea la roţi poate scădea dramatic. De ce? Aşa cum probabil ştiţi vremea are un efect negativ asupra presiunii la roţi. Cum? Vremea caldă determina cauciucurile să se dilate. Pe de altă parte, vremea rece are efectul invers asupra acestora. Să ştiţi că anumite maşini au instalate monitoare de presiune, ce vă pot oferi informaţii utile despre starea cauciucurilor. Dacă apar probleme cu presiunea, atunci sistemul de monitorizare al cauciucurilor se activează. O să găsiţi cel mai probabil informaţii în manualul de utilizare a maşinii despre cum să verificaţi presiunea la roţi dacă nu aveţi sistemul menţionat mai sus.

 

De ce şi cum afectează vremea de afară presiunea cauciucurilor?

 

cauciucuri volkswagen

Majoritatea cauciucurilor sunt umflate cu aer, deşi sunt şi specialişti auto care folosesc nitrogen. Acesta este folosit deoarece are molecule mai mari decât cele de oxigen.

În acest mod scad şansele ca aerul să fie pierdut prin pereţii cauciucului, mai precis în zonele unde acesta se întâlneşte cu jantele.

De asemenea scad şi şansele ca umezeala să apară, un alt factor ce influenţează presiunea. Majoritatea specialiştilor auto au subliniat că există o legătură normală între temperatura şi presiunea cauciucurilor. Când temperatura se schimbă şi presiunea trece prin aceleaşi proces. Atunci când vremea este instabilă, nu strică să verificaţi mai des presiunea la cauciucuri. În acest mod limitaţi şansele să vă loviţi de probleme pe drum.

autoboca testimoniale clientiDacă sunteţi vigilenţi, puteţi călători cu uşurinţă oriunde doriţi. În majoritatea articolelor pe care le-am citit pe acest subiect, specialiştii auto (mecanici şi ingineri) recomandă cel puţin o verificare lunară a cauciucurilor atunci când vremea trece de la o extremă la alta.

De asemenea ei subliniază importanţa unei presiuni stabile a cauciucurilor pentru experienţe auto lipsite de probleme. Dacă presiunea este scăzută sau ridicată, cauciucurile devin mai greu de controlat. În cele mai sumbre scenarii, cauciucul poate ceda într-un moment nepotrivit. Riscul de accidente creşte şi cu certitudine nu doriţi acest lucru.