Lac glaciar Bâlea, o minune a naturii românești!

Te-ai hotărât să explorezi România 2021 dar nu știi de unde să începi?

Încet, sigur și fără menajamente ne apropiem de sfârșitul anului 2020. A fost un an dificil, cu atât de multe provocări încât la un moment dat am renuntat să le mai numărăm. În ciuda acestor dificultăți, am reușit să trecem peste clipele grele și chiar să sperăm că anul 2021 o să fie mai bun, darnic cu lucruri frumoase. Dacă o să reușim să înfrângem virusul Covid-19, atunci viața noastră o să revină la normal și lucrurile vor decurge așa cum ne dorim.

Pentru cei care iubesc să călătorească prin România, ne-am gândit să scriem câteva rânduri despre Transfăgărășan și lacul glaciar Bâlea. În septembrie 2020, am avut posibilitatea de a parcurge jumătate din cel mai frumos drum din Europa. Dacă în anii precendenti am inventat tot felul de scuze pentru a nu face Transfăgărășanul, 2020 ne-a împins de la spate să facem un pas în față. Curajul de a ține piept fricii cauzate de pandemie, ne-a ajutat să facem și lucruri noi. Am ieșit puțin din zona de confort și așa am reușit să descoperim câteva locuri incredibile din România.

Photo credit: Dusmanu Ionut

După 1000 de kilometri parcurși prin țară, putem spune fără menajamente că Transfăgărășanul este cel mai frumos drum românesc parcurs vreodată. Nu l-am parcurs pe tot, doar drumul de la Cârtisoara la lacul Bâlea. Nu am avut suficient timp liber la dispoziție pentru a ajunge pe partea cealaltă a munților dar a fost o experiență incredibilă.

Am descoperit atât de multe locuri unice și frumoase, încât abia așteptăm să le revedem. Transfăgărășanul o să rămână în inimile noastre mulți ani la rând. Nu o să-l uităm prea curând!

Darurile munților Carpați: cascada Bâlea și lacul glaciar Bâlea

În această parte a României, natura este mai impresionantă că niciodată. Simți că vrei să te oprești des și să admiri peisajele din jur. Sunt atât de frumoase! Munții Făgăraș ne-au oferit spectacole vizuale de neprețuit. Am stat minute-n șir să admirăm munții. Ei ne-au făcut să ne simțim mici în comparație cu creația Pământului.

Mama Natură este darnică cu cei care o apreciază și respectă. Atunci când am început să parcurgem Transfăgărășanul, am reușit să strângem atât de multe amintiri frumoase. Sigur nu o să uităm prea curând acest drum. Experiența a fost intensă și plină cu picanterii sublime. A fost atât de plăcut să trecem prin provocările drumului și să-l „cucerim”.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Foarte mulți români erau pe drum și doreau să ajungă la lacul glaciar Bâlea. Prima oprire pe care am făcut-o la Cascada Bâlea. De fapt aproape toți cei care erau pe traseu, făceau o oprire aici. Ușor de înțeles! Aici ai posibilitatea de a descoperi o cascadă în trepte, parte din circul glaciar Bâlea. Am descoperit ulterior că aveam în față cea mai mare cascadă în trepte din România. Nu știam acest lucru!

Cascada se află la o altitudine de 1200 de metri, așa că ar fi indicat să aveți haine mai grosute pe voi. Se simte aerul rece și pătrunzător, atât de diferit față de cel prezent în marile orașe din România. La un moment dat, am văzut în vale ceea ce părea a fi un fum alb, destul de dens, care se ridică cu grație. În acel moment ne-am dat seama că eram la munte, undeva la 1200 de metri altitudine, și norii erau în formare. În doar câteva minute am fost înconjurați de nori. A fost aproape magic!

De la Cascada Bâlea până la lac nu am avut mult de mers. Serpentinele au fost o provocare binevenită. Dacă la început ne-a fost oarecum teamă de ele, pe măsură ce le parcurgeam, am descoperit că nu sunt chiar atât de dificile. Din contră! Orice șofer ar fi norocos să facă acest drum și să „cucerească” serpentinele.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Atunci când ajungeți acasă puteți spune „am reușit să fac Transfăgărășanul”. Ce mândrie! Pe cât de frumos este drumul montan, pe atât de spectaculos este Lacul Bâlea. Aici am simțit că trăim într-o lume dedicată frumosului exprimat de Platon în scrierile sale. Ce senzație minunată! Am petrecut aproape o ora la Bâlea lac. Acesta se află la o altitudine de 2034, în inima munților Făgăraș.

Vizitatorii erau fermecați de frumusețea lacului și modul cum acesta reflectă măreția munților. Lacul Bâlea are 360 de metri în lungime și o adâncime de 11.35 metri. Oamenii respectă lacul și încearcă atât cât pot să-l protejeze. Lacul face parte dintr-o rezervație naturală. Am încercat să surprindem frumusețea lacului în câteva fotografii. Toată lumea încearcă să surprindă frumusețea lacului. Unii reușesc să facă poze extraordinare, pe care le împărtășesc cu cei dragi. Merită să includeți lacul Bâlea într-un itinerariu turistic în 2021? Cu siguranță răspunsul este DA!

autoturisme bune calatorii romania 2020

O călătorie plăcută prin România cu AutoBoca

În fiecare an încercăm să le oferim clienților acces rapid la autoturisme de calitate, potrivite pentru nevoile lor! Avem mașini de la producători auto de top. Acestea pot fi folosite cu încredere pentru a descoperi România.

În flota noastră se află mașini mini, microbuze, compacte și standard! Le puteți alege cu încredere online sau în sediile noastre. Contactați-ne oricând vreți mai multe informații despre mașinile disponibile spre închiriere! 

Inchirieri auto oras