Locuri incredibile de vizitat în România în anul 2019

vizita pasul tihuta romania

În 2019 ne putem bucura de călătorii minunate prin țara: mici secrete turistice românești pentru toată lumea

Pentru mii de români vacanțele reprezintă surse de relaxare și voie buna, necesare pentru revitalizarea trupurilor. După multe luni de muncă, stres și probleme de rezolvat, avem nevoie de odihna și de ce nu, distracție. Cu puțin noroc, vom reuși să ne bucurăm de călătorii plăcute prin tara, care cu greu să le uităm. Poate scăpam și de vremea mohorâtă, care ne-a ținut în locuri ferite. Totuși, credem că este important să pornim la drum cu drag, către destinații minunate, care să ne „îmbrățișeze” spiritul. Daca nu o să vă petreceți vacanța peste hotare, atunci cu siguranță v-ați orientat către darurile României.   

Tara noastră ne poate surprinde în cel mai plăcut mod posibil în ceea ce privește opțiunile turistice. Sunt foarte multe locuri interesante în tara care pot fi surse de liniște, distracție, odihna sau adrenalina. Turiștii pot găsi locuri pe placul lor, fară să depună prea mult efort. Pe scurt, avem la dispoziție toate lucrurile necesare pentru a seta parametrii unei călătorii minunate, pe care să le ținem minte țoață viață. Și având în vedere cât de multe locuri incredibile de vizitat în România avem în anul 2019, sigur o să ne simțim răsfățați.

Daca timpul este de partea noastră, atunci cu certitudine vom reuși să găsim destinații faine. În 7 zile putem explora multe locații faine din tara. Deoarece călătorim des prin țara și nu putem să le facem pe toate, este important să ne documentam. Vom reuși să creionam un itinerariu minunat, care să fie în ton cu timpul pe care-l avem la dispoziție.

Photo credit: Tinel Andronic

Bucuria unei experiențe turistice minunate în 2019

Suntem mereu în căutarea unei destinații care să ne aducă multe bucurii și câteodată acest lucru durează ceva timp. Într-o zi putem aloca câteva ore documentarii. Descoperim relativ ușor lucruri fascinante despre diverse locații faine, ce pot fi incluse în itinerariul nostru de vara, toamna sau iarna. Fiecare anotimp promite să ofere experiențe turistice specifice. Având în vedere că vara este mai aproape de noi, marea pare a fi mai mult decât o destinație „obligatorie”.

Marea Neagra reprezintă pentru foarte mulți romani o opțiune turistica minunata. Stațiunile de pe litoral atrag an de an turiști din toate colturile tarii. Chiar daca serviciile oferite în astfel de stațiuni nu sunt tocmai la standarde europene și romanii se plâng mereu de mâncare și condițiile găsite în diverse pensiuni și hoteluri, Marea Neagra reușește să rămână un magnet turistic important. Nu putem ignora faptul că vecinii de la sud, bulgarii, au reușit să creeze un litoral incredibil, ce „fura” din turiștii romani.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

Știm că sunt și locuri pe litoral absolut minunate, dar trebuie să le găsim. Putem citi recenzii scrise de clienți care și-au petrecut timpul în locația care ne interesează. Acesta este un bun mod de a ne asigura (până la un punct), că mergem într-o locație faina, care să ne bucure. Toți vor să se delecteze cu experiențe turistice care să devina amintiri frumoase. Printre cele mai populare stațiuni romanești de pe litoral găsim Mamaia, Vama Veche, Costinești, Eforie Nord și Eforie Sud. Acestea reușesc an de an să surprindă plăcut turiștii cu ofertele lor. De altfel, aproape an de an în lunile iulie și august gradul de ocupare în aceste stațiuni este de 100%, ceea ce este impresionant.

Și daca nu vreți să mergeți la mare, aveți la dispoziție o sumedenie de opțiuni, care mai de care mai interesante. Cultura, istoria și arta românească ne poate invita la drumuri speciale prin tara. Putem crea itinerarii tematice, care să includă locuri pe care mereu am vrut să le vedem dar nu am avut timpul necesar pentru a porni la drum. Daca iubim istoria, atunci putem colinda situri arheologice, cetăți, castele și ruine interesante.

În acest sens, putem enumera castelul Bran, castelul Peleș, Cetatea de Scaun a Sucevei, Castelul Huniazilor, Cetatea Poenari, Curtea Domnească de la Târgoviște și Turnul Chindiei, cetatea Tomis, Sarmisegetuza Regia (fosta capitala a Daciei), Palatul Culturii din Iași. Aceste locații reușesc mereu să surprindă pozitiv vizitatorii care iubesc istoria, în special cea a României. Totuși, știm că mai sunt și alte locații istorice faine, care pot fi vizitate cu drag.  

De asemenea, vacanțele în natură sunt foarte populare printre românii care vor să se deconecteze total de sursele modernității. În acest sens, ei vor să se bucure de frumusețea naturii și tot ce are ea de oferit. Liniștea naturii libere poate fi copleșitoare pentru neinițiați. Uneori putem găsi în natura spiritul liber pe care-l așteptam de mult timp. Munții Carpați sunt mereu primitori cu turiștii romani și străini. Aici o să găsiți mereu stațiuni interesante, care vă pot surprinde plăcut. Să vă uitați cu drag la oportunitățile turistice montane deoarece cu certitudine o să descoperiți câteva locuri faine. Și când ne uitam cu drag la diverse călătorii prin zona munților Carpați, vom găsi relativ ușor opțiuni faine! Pojorâta, Frasin și Vatra Dornei sunt stațiuni minunate, care merita vizitate daca vreți să vă relaxați.

Și știm că mai sunt locuri incredibile prin România, care pot fi incluse într-o călătorie de lunga durata prin tara. Aici am putea include Delta Dunării, Cazanele Dunării și diversele lacuri din tara (Lacul Roșu, Lacul Sfânta Ana, Lacul Bicaz) care merită o vizită prelungită. Să nu uitam de minele de la Praid, Salina Turda și Cacica, care sunt pur și simplu minunate. Prima vizita într-o mina sub pământ nu se uita. Atmosfera este incredibilă și cu greu o poți reproduce în alte locații. Noi am avut deosebita plăcere de a vizita Salina și Cacica, unde am fost plăcut impresionați de ceea ce am văzut.   

inchiriere opel astra automat drumuri romania

Mobili și mereu pregătiți de drum!

AutoBoca a dezvoltat servicii de rent a car pentru toți cei care au nevoie de mașini bune. Firma noastră a oferit de peste 10 ani clienților acces la mașini de calitate, potrivite pentru călătorii plăcute.

Tara noastră merita să fie descoperită în completă libertate. Vrem să ne ajutam clienții să conducă mașini de încredere. Suntem mereu la dispoziția voastră! Așadar, daca vreți să închiriați o mașină pentru vacanța voastră, contactați-ne cu încredere!

Inchirieri auto oras