Logistica unei călătorii de succes prin România

microbuz 7 locuri de inchiriat

Călătorii cu autoturisme de bun venit prin România în 2021!

Majoritatea specialiștilor din turismul românesc se așteaptă la un an glorios pentru România. Ei consideră că românii vor rămâne acasă în acest an, optând pentru călătorii prin Transilvania, Moldova sau Bucovina. Cele trei regiuni românești au rămas în inimile românilor.

Ei s-au obișnuit cu darurile turistice ale României, punând accent pe particularitățile unice, greu de recunoscut în alte state. Dacă în anii precedenți, românii erau atrași de Grecia, Turcia, Spania, Franța, Israel sau Egipt, 2020 a schimbat paradigma turistică.

Românii au descoperit magia propiei țări. Aceasta din urmă, ascunde multe locuri minunate, ce pot fi vizitate cu deosebită plăcere. Chiar dacă România nu a scăpat de pandemie, locuitorii țării încep să cocheteze cu idea săvârșirii unor călătorii captivănte. Sunt atât de multe destinații interesante în țară, încât câteodată este o reală provocare să setezi un itinerariu. După ce ați ale locul de vizitat, rămâne să puneți la punct câteva elemente de logistică:

1. Alegerea mijlocului de transport pentru a ajunge la destinație.

Știm că mijlocul de transport necesită o atentă analiză a opțiunilor disponibile. Puteți face o listă cu avăntaje și deavăntaje și așa știm cum să facem alegerea optimă. Din fericire, este foarte ușor să gășiți un mijloc de transport care să fie pe placul vostru. Văriantele standard sunt:

 • a) Mașină personală
 • b) Mașină închiriată
 • c) Tren
 • d) Microbuz sau autobuz
 • e) Avion

Fiecare opțiune este acompaniată de caracteristici specifice. Câteodată nu putem alege exact ceea ce ne-am dori și trebuie să fim suficienți de flexibili pentru a ne bucura de fiecare drum. Acum vom vorbi puțin despre opțiunea b) mașină închiriată, care poate fi extraordinară pentru persoanele care iubesc flexibilitatea turistică.

Noi suntem o firmă rent a car cu o experiență de 13 ani în domeniu. În cursul acestor ani, am reușit să oferim servicii de calitate clienților (români și străini). Ei au folosit autoturismele noastre de bun venit pentru a explora România. Citiți pagina noastră de testimoniale pentru a vedea cum au călătorit clienții cu mașinile AutoBoca!

Dacă o să optați pentru o colaborare cu noi, o să descoperiți o sumedenie de mașini de calitate. Acestea pot fi folosite pentru a explora România. Ce mașini o să găsiți în flota noastră? Avem modele mini, standard, compacte, dube, microbuze și SUV. Dorim să întâmpinăm nevoile clienților cu mijloace de transport sigure, confortabile și ușor de condus pe străzile românești.

Printre cele mai închiriate mașini de la noi o să gășiți Dacia Logan, VW Polo, VW Jetta, VW Touran, Mercedes Benz Vito Tourer, Suzuki Vitara, Opel Astra (cu transmisie manuală și automată) și multe altele. Acestea au demonstrat în repetate rânduri că pot fi demne de utilizat pe străzile României.

2. Identificarea unei unități de cazare și restaurant de mâncat cu poftă

Punctul 2 este foarte important deoarece poate strică sau înalta calitatea unei experiențe turistice. Așa că este util să nu vă grăbiți și să găsiți un hotel, pensiune sau vilă, unde să vă cazați cu plăcere. Sunt multe site-uri de referință care vă pot ajută să găsiți mai ușor o unitate bună de cazare. Printre cele mai populare site-uri de referință din România o să găsiți: Booking, TripAdvisor și mai nou, partenerul nostru Booking-Mania. Aceste site-uri vă pot ajuta să găsiți mult mai ușor unități faine de cazare dar și restaurante.

Photo credit: Dusmanu Ionut

3. Dezvoltarea unui itinerariu turistic

Dacă alegeți să porniți la drum prin România, faceți acest lucru într-un mod informat. Căutați informații despre locația pe care urmează să o vizitați. Așa o să vă bucurați la maximum de fiecare moment al călătoriei, fără să întâmpinați dificultăți. De ce să ratați un loc important doar pentru că nu ați știut de el?

De foarte multe ori, turiștii nu vizitează anumite obiective turistice deoarece nu știau de ele. Am avut și noi multe regrete turistice și ne-a părut rău că nu am reușit să le vedem. În acest sens, le recomandăm tuturor să pornească la drum cu „temele făcute”. Așa cresc șansele să aveți parte de experiențe minunate.

În 2021, vrem să vă oferim câteva recomandări turistice. De ce? Credem în karma turistică. Din acest motiv, ați putea petrece unele zile în următoarele locații:

 • 1. Iași
 • 2. Vatra Dornei
 • 3. Suceava
 • 4. Cetatea Neamțului
 • 5. Sinaia
 • 6. Predeal
 • 7. Poiana Brașov
 • 8. Râșnov și castelul Bran
 • 9. București
 • 10. Sibiu
sibiu oras 2021
Photo credit: Dusmanu Ionut

Am ales să ne limităm recomandările la doar 10 locații deoarece vom tot reveni cu articole de completare. Aceste locuri ne-au surprins plăcut și am dorit să împărtășim bucuria lor cu voi. De altfel, ar fi chiar păcat să nu treceți de la un punct turistic la altul, care să vă completeze ideea de România. Țara noastră este incredibilă!

Povestea țării nu este promovată așa cum ar trebui. Credem că există un potențial incredibil pentru turismul intern. Cu un autoturism închiriat de la noi în 2021, o să descoperiți România cu plăcere și fără trac.

vizita la transfagarasan
Photo credit: Dusmanu Ionut

Transfăgărășanul a rămas în inimile noastre în 2020 iar în acest an nou, sperăm să ne delectam cu tihna Deltei Dunării. De foarte mult timp, am tanjit după frumusețea Dunării și liniștea unui Apus de neuitat. Dacă anul 2021 o să fie darnic, poate vom reuși să facem acest drum. Să fiți siguri că vom scrie un articol despre șederea în Delta. Până atunci, ne vom delecta cu promisiunile turistice ale orașului Iași și tot ce are acesta de oferit.

Nu uitați: AutoBoca vă oferă mașini de bun venit, ce pot fi închiriate cu ușurință oricând doriți! Contactați-ne dacă doriți mai multe informații despre mașinile noastre! Agenții AutoBoca vă vor ajută să găsiți cea mai bună opțiune de mobilitate auto!