Mâine unde plecăm? Alegem o destinaţie nouă!

2018 începe cu o nouă aventură auto: profita de timpul liber pentru dezvolta noi amintiri!

Un nou an înseamnă posibile experienţe auto pozitive. Bineînţeles, asta nu presupune să renunţi la tot ce ai construit până acum şi să o iei de la capăt. Mergi la drum cu drag şi ajungi la destinaţie cu uşurinţă. Fiecare călătorie vine cu Practic, orice zi poate oferi şansa să iei acţiuni către îndeplinirea unui lucru ce ţi l-ai propus de mult. Însă, impactul este mult mai puternic când se face tranziţia de la un an la altul.

Conștientizezi că într-adevăr a trecut timpul într-un mod aproape insesizabil. Dar, în acelaşi timp, acest aspect poate fi un factor motivator să te îndemne că în 2018 să spui da mai multor oportunităţi. În acest sens, de ce să nu începi chiar cu o scurtă explorare turistică?

Photo credit: Tinel Andronic

În momentul în care porneşti la drum prin ţară, nu strică să ai la îndemână un itinerariu bine conturat. Nu este un secret că România este o ţară cu adevărat spectaculară: avem munţi semeţi, o mare frumoasă, secole de istorie, tradiţii din belşug cât şi multe preparate tradiţionale create după reţete străvechi (cine poate spune nu la cozonac sau sărmăluţe?).

Cu siguranţă ai fi vrut să vezi mai mult din bogăţiile naturale ale României, însă, de multe ori timpul pentru vacanţe este limitat. Aşa că, nu ar strica o mică schimbare care să îţi permită să te bucuri cât mai mult de frumuseţile meleagurilor natale. Ar fi păcat să nu vă bucuraţi de o experienţă turistică frumoasa prin ţară. Dacă aveţi la dispoziţie un autoturism bun, devine mult mai uşor să călătoriţi cu uşurinţa oriunde doriţi.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Cum poţi călători mai des în siguranţă şi confort? Soluţia este relativ simplă: îţi trebuie doar o maşină bună şi chef de aventură turistică. Te poţi folosi de un weekend (poate unul prelungit) şi să creezi un traseu interesant şi uşor de urmat. Nu este musai să începi cu un circuit complex, doar câteva locaţii ar fi îndeajuns încât să îţi încânte simţurile (peisaje deosebite, construcţii impunătoare şi oameni primitori şi voioşi). Suntem siguri că o să vă bucuraţi de experienţe auto plăcute dacă aveţi la dispoziţie un autoturism de calitate.

Bucureşti este cel mai mare oraş din ţară şi un punct de reper atât pentru turişti români cât şi pentru cei străini. Poţi ajunge aici fără probleme (foarte multe linii de acces) şi dacă vei avea răbdarea să înfrunţi traficul intens, vei descoperi o adevărată comoară turistică.

Photo credit: Constantin Seghedin

Bucureştiul în sine ascunde multe taine pe lângă imaginea de metropolă, mai sunt câteva locuri unde încă dăinuieşte atmosfera secolelor trecute. Acest lucru se resimte chiar şi după o simplă plimbare prin Centrul Vechi, unde vei fi încântat vizual de clădiri măreţe ce au propria poveste de spus. O să descoperiţi câteva locuri speciale aici, demne de imortalizat în imagini şi clipuri video.

Photo credit: Diana Iordache

Din Bucureşti poţi pleca relativ uşor către alte regiuni din ţară, fie spre munte fie spre mare (în funcţie de preferinţe şi sezon). Având în vedere că suntem în plină iarnă, o idee bună ar putea fi să explorezi un pic şi din frumoşii Carpaţi, poate prin câteva sătuce montane. Eşti pregătit să începi 2018 cu un drum plin de locuri minunate? Haide să afli mai multe detalii privind un posibil traseu de urmat. Speram să vă surprindem cu detalii utile despre o posibilă călătorie frumoasă.

Descoperă magia României cu fiecare popas

Dacă ai la dispoziţie doar 2-3 zile pentru o scurtă excursie, cel mai probabil vei dori să pleci într-un loc relativ aproape, pentru a nu pierde prea mult timp pe drum. Însă, dacă alegi ruta potrivită, drumul în sine poate avea o magie aparte. O variantă posibilă ar putea fi Bucureşti – Piteşti – Câmpulung Muscel – Culoarul Rucăr-bran – Zărneşti – Făgăraş – Sibiu. Este un traseu cu un trafic moderat însă împresurat de peisaje ce îţi vor tăia respiraţia. Nu doar atât, vei putea descoperi şi câteva atracţii turistice ce te vor încânta cu legende şi construcţii interesante.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Câmpulung Muscel este o adevărată comoară ascunsă între munţi. Deşi este o aşezare micuţă, te va fermeca cu fiecare pas ce îl vei face. De la decoraţiile atente de pe stradă, clădiri cochete şi primitoare, până la construcţii medievale impresionante. Unul dintre atracţiile de interes este Complexul Feudal Bărăţia construit în secolul al XIII-lea. Acest ansamblu monahal este un obiectiv istoric emblematic pentru Câmpulung Muscel. Vei putea vizita biserica de piatră din interiorul curţii cât şi Turnul Bărăţiei, ridicat în secolul XVII. Tot aici se afla şi mormântul lui Laurenţiu de Longo Campo, conducător militar şi administrator al aşezării.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Culoarul Rucăr Bran este un tablou viu ce surprinde cu adevărat măiestria naturii. Peisajele ce îţi vor încânta ochii şi inima îţi vor rămâne impregnate în memorie pentru tot restul vieţii. Acest culoar este una dintre punctele emblematice pentru Munţii Carpaţi şi este generos cu obiective istorice, culturale şi multe împrejurimi ce par rupte din poveşti. Aici ar fi bine să ai aparatul foto cu baterie full fiindcă va fi foarte dificil să te opreşti să nu faci câteva zeci de poze (poate şi sute).

Photo credit: Dusmanu Ionut

Rucăr este locul ideal pentru cei care vor să scape de agitaţia şi aglomeraţia din Bucureşti. Această aşezare o puternică încărcătura istorică şi a fost folosită ca punct de reper pentru marii domnitori ai ţării noastre (Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân). Aici poţi vizita multe atracţii interesante precum Biserica Sfântul Gheorghe (face parte din patrimoniul UNESCO), zona turistică Podu Dâmboviţei (şi o vizită la Peştera Dâmbovicioara) inclusiv Cetatea Râşnov. Totul depinde de cât de mult timp ai la dispoziţie.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Până la Sibiu, te poţi opri şi prin câteva sate montane, ce te vor încânta prin peisajul rustic şi viaţa simplă a localnicilor. Zărneşti şi Făgăraş sunt două astfel de exemple şi cu siguranţă nu vrei regreta să faci un popas aici. Poate vei pleca şi cu câteva suveniruri, realizate manual de meşterii satului.

Bineînţeles, pentru a te putea deplasa cu uşurinţă şi fără stres, vei avea nevoie şi de un autoturism pe măsură. Tot farmecul călătoriei constă în mici popasuri în locuri unde nu ai avut ocazia să stai prea mult. Din fericire, noi, cei de la AutoBoca te putem ajuta la acest aspect. Pentru vacanţele tale pe timp de iarnă, avem câteva recomandări pe care nu ar trebui să le ratezi!

Drumuri de neuitat alături de o maşină de bun venit

Nu este întotdeauna simplu să identifici un autoturism de calitate şi care să se plieze pe nevoile tale de transport. Fiecare călătorie are specificităţile ei, aşa că este musai să pleci pregătit corespunzător. O soluţie la îndemână ar fi să închiriezi o maşină şi AutoBoca te poate ajuta să selectezi un model deosebit pe care să îţi facă plăcere să îl conduci.

Photo credit: Bogdan Tofan

Ce mijloc de transport să închiriezi pentru călătorii de iarnă în România? În flota noastră, vei avea acces la multe maşini de bun venit noi şi echipate să înfrunte chiar şi cele mai dificile drumuri (foarte util mai ales în zonele montane). Câteva sugestii care merită atenţia ta ar fi: noul VW Jetta, VW Touran sau VW Polo Automat. Toate aceste modele sunt noi, cu puţini km la bord şi întreţinute în condiţii excelente.

Autoturismele ce poartă marca VW nu dezamăgesc în privinţa calităţii şi performanţei pe şosea. Conform sutelor de reacţii pozitive primite din partea clienţilor noştri ce au ales aceste maşini, putem afirma fără reţineri, că vei avea parte de o experienţă auto plăcută. Nu doar atât, însă în luna ianuarie 2018, vei putea închiria aceste modele noi la un preţ greu de refuzat. De ce ai spune nu acestei şanse?

Contactează-ne chiar acum şi descoperă ofertele noastre pentru maşini de bun venit! Credem că o să descoperiţi o maşină bun, disponibila spre rent la un preţ avantajos!

Autoturisme bune de inchiriat