Mănăstirea Hadâmbu: paradisul cultural, spiritual şi natural de lângă Iaşi

O zi de reculegere la Mănăstirea Hadâmbu! Descoperă un puls turistic special, cu iz mănăstiresc…

În prezent, trăim într-o societate în cadrul căreia accentul cade pe un ritm alert, multă agitaţie şi concentrarea pe cât mai multe lucruri simultan. Deşi aceste elemente sunt necesare pentru un progres în carieră, cât şi pentru asigurarea unei stabilităţi financiare, de multe ori neglijam partea spirituală. De fapt, de aici ar proveni acel echilibru interior care te poate ajuta să fii mai concentrat şi liniştit. Cum ne putem definitiva liniştea interioară? Să ştiţi că este mai uşor decât credeţi, mai ales dacă reuşiţi să consultaţi câteva articole utile pe acest subiect.

Photo credit: Marius Isac

Chiar dacă timpul nu este întotdeauna de partea noastră, din când în când nu ar fi o idee rea să pui pe pauză tot ce înseamnă acest stres continuu, aglomeraţie cât şi presiunile resimţite zilnic (din cauza responsabilităţilor sau a aşteptărilor pe plan social). Nu ai nevoie decât de câteva clipe de relaxare, în care să îţi reorganizezi gândurile pentru a lucra cu mai mult entuziasm către obiectivele tale.

Puteţi găsi câteva momente liniştite, dacă sunteţi suficient de atent cu itinerariul ales. Fiecare drum poate scoate la iveală noi povesti minunate, demne de apreciat peste ani şi ani.

Photo credit: Vasile Prisacariu

De regulă, munţii sunt remedii naturale pentru toate sursele care ne induc stări negative. Aici se găsesc unele dintre cele mai frumoase peisaje din ţară, monumente şi construcţii istorice a căror poveste îţi va face plăcere să o asculţi. În plus, aerul curat de la munte poate face minuni. Întreaga atmosferă inspira mai mult calm, linişte şi te vei simţi că într-un mic paradis natural.

Cine nu iubeşte o oră de linişte şi relaxare la poalele unor munţi semeţi? Carpaţii sunt mereu dornici să întâmpine turiştii romani şi străini. Cu siguranţă o să vă bucuraţi de o experienţă turistică plăcută dacă alegeţi drept ţintă munţii Carpaţi sau alte locaţii relativ necunoscute.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, vei fi surprins să afli că sunt locuri la fel de interesante chiar în apropierea marilor oraşe româneşti. Un astfel de exemplu, este Mănăstirea Hadâmbu, o atracţie importanta în rândul a mii de pelerini de prin toate colţurile ţării. Ei vin aici în căutarea harului divin cât să aducă omagii icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Mănăstirea Hadâmbu este considerată a fi una dintre cele mai frumoase lăcașe de cult din judeţul Iaşi. Mii de oameni vin aici pentru a se reculege şi elibera de stresul şi grijile ce le împovărează sufletul. De ce aţi putea alege şi voi să vizitaţi această mănăstire deosebită?

Photo credit: Vasile Prisacariu

Chiar dacă nu eşti o persoană religioasă, Mănăstirea Hadâmbu ar trebui inclus pe lista de obiective de vizitat. Dacă eşti din Iaşi sau din apropiere, ar putea fi chiar un refugiu excelent pentru un weekend. Pe lângă mănăstirea în sine, ai access şi la o grădină spectaculară, un lac cu lebede şi câteva pajişti unde sălăşluiesc diferite specii de animale (căprioare blânde, păuni, iepuri, cerbi şi altele).

Ar fi practic imposibil să nu te relaxezi după o scurtă plimbare în acest mic paradis natural. Până la urmă de ce să nu strângi câteva amintiri frumoase atât de aproape de casă?

Photo credit: Vasile Prisacariu

Mănăstirea Hadâmbu este de asemenea şi un monument istoric, întemeiată de boierul grec Iani Hdambul în 1659. Deasupra uşii de la intrare se afla o pisanie în limba slavonă, sculptată în piatră, ce s-a păstrat intact până şi în prezent. Aceasta construcţie religioasă este un complex monastic fortificat, ridicat din pietre de carieră.

În secolul XVII, atacurile din partea tătarilor, turcilor erau primejdii reale, astfel că era nevoie de un sistem de apărare pentru a proteja mănăstirea. O să vă placă aici! Noi am vizitat cu drag mănăstire. Ea ne-a încântat privirile preţ de câteva ore!

Photo credit: Vasile Prisacariu

Istoria mănăstirii este cu siguranţa interesantă şi merita să o parcurgeţi. De-a lungul timpului, Mănăstirea Hadâmbu a fost supusă multor provocări (incendii, atacuri, lăsată în ruină timp de 70 de ani) care şi-au lăsat amprenta asupra întregii construcţii. Din fericire, în prezent s-au implementat lucrări de reconstrucţie care au readus Mănăstirea Hadâmbu la gloria de odinioară.

Acum, este o oază de linişte pentru toţi cei care vor să scape preţ de câteva momente de griji şi stres. O zi petrecută aici, ar putea fi îndeajuns încât să te reîncarce cu energie şi entuziasm. De ce să nu profitaţi de această ocazie pentru a descoperi câteva lucruri interesante despre această mănăstire frumoasă?

Photo credit: Vasile Prisacariu

Mulţi oameni vin la Iaşi pentru a descoperi atracţii interesante şi locuri deosebite. În împrejurimile acestui oraş din Moldova se afla multe comori turistice care îţi vor încânta simţurile. Mănăstirea Hadâmbu sau Mănăstirea Bârnova pot fi două puncte de reper, dacă vrei să fugi de agitaţie şi aglomeraţie. În două zile, vei putea da un restart şi îţi vei începe săptămâna cu mai mult spor.

Însă, orice călătorie începe la volanul unui autoturism de calitate. Doar aşa te vei simţi liber să opreşti unde doreşti şi să admiri locurile care îţi trezesc interes. Majoritatea turiştilor aleg să închirieze autoturisme atunci când ajung în Iaşi. Este o modalitate simplă de a te bucura de o călătorie relaxantă şi fără să mai ai grijă mijlocului de transport. Vei şti din start că maşina primită se afla în condiţii excelente şi cu revizia la zi.

Dacă tot ai la dispoziţie doar două zile libere, atunci ar fi de preferat să profiţi la maximum de ele şi să nu te preocupe alte detalii. La acest capitol, te poţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă de rent profesională şi mereu pregătită să ne întâmpinăm clienţii cu modele interesante. Haide să afli chiar acum ce autoturisme ar fi potrivite pentru o excursie la Mănăstirea Hadâmbu!

Excursii relaxante cu maşini noi de bun venit

După o săptămână lungă şi obositoare, meriţi să te delectezi cu o excursie de weekend într-un loc liniştit, retras şi pe placul inimii tale. Mănăstirea Hadâmbu poate fi o opţiune bună, sau te poţi orienta către alte zone la fel de frumoase. Cu o maşină bună, vei putea crea un itinerariu plin de poveste şi să descoperi mai multe frânturi din istoria tumultoasă a României.

AutoBoca îţi stă la dispoziţie cu multe modele noi ce pot fi utilizate fără probleme pentru astfel de iniţiative turistice. Scopul nostru este de a oferi celor ce ne păşesc pragul, autoturismul de care au nevoie pentru călătoriile lor. Fiecare rută are diferite cerinţe de îndeplinit, de aceea ar fi de preferat să optezi pentru un model pe care să te poţi baza.

Photo credit: Bogdan Tofan

Dacă ţi-ai propus să vizitezi împrejurimile Iaşului, atunci un VW Polo Automat sau Citroen C-Elysee ar putea fi alegeri excelente. O vizită la Mănăstirea Hadâmbu poate fi chiar romantică, să te plimbi prin grădini deosebite alături de persoană specială din viaţa ta. Cuplurile pot opta pentru VW Polo Automat, fiind o maşini mini foarte frumos construită.

Polo Automat este foarte uşor de condus (în special datorită transmisiei automate) şi oferă un plus de stabilitate pe şosea. De asemenea, are un motor optimizat să consume puţin, element important mai ales în situaţii de trafic intens. Nici în privinţa spaţierii nu vei avea motive să fii nemulţumit. Deşi face parte din categoria mini, Polo Automat oferă un confort ridicat pasagerilor.

Photo credit: Bogdan Tofan

Citroen C-Elysee este un alt model demn de atenţia ta. Poate fi o alegere ideală pentru excursii cu familia sau prietenii. Te vei simţi în control, ceea ce va spori nivelul de siguranţă pe toată durata drumului. C-Elysee are un portbagaj generos, deci îl poţi închiria şi la călătorii mai lungi. Aveţi la dispoziţie şi noul VW Jetta, pe care-l puteţi închiria cu uşurinţă de la Autoboca.

La AutoBoca vei găsi mult mai multe modele noi care abia aşteaptă să pornească la drum. Şi partea cea mai bună este că le poţi închiria la preţuri mici! Agenţii noştri te vor ajuta să selectezi maşina potrivită pentru tine în doar câteva minute. Orice nelămurire ai avea, noi îţi stăm la dispoziţie cu informaţii şi sfaturi pertinente. Profită şi tu de ofertele noastre chiar acum şi bucură-te de un weekend relaxant la Mănăstirea Hadâmbu!

Inchirieri auto oras