Mereu puși pe drumuri în aprilie: un Paște departe de casă

calatorii frumoase prin romania

În luna aprilie ne bucurăm de călătorii plăcute: confortul unei mașini de bun venit

Chemarea dulce a drumului se aude peste colinele verzi ale României. O auzim în fiecare pauză pe care o facem la locul de muncă și cu greu o putem ignora. Daca putem sau nu să ne bucurăm de gânduri despre vacantă și relaxare, întreținem vie idea de a porni macar un weekend într-o călătorie prin tara. În prezent mulți romani încearcă să folosească timpul liber atât cât pot de bine pentru a se relaxa. Nu este ușor, mai ales când ne gândim la presiunea timpului, care curge uneori împotriva noastră. Luna aprilie poate fi o sursă de bucurie și voie bună, mai ales daca găsim locuri faine de vizitat.

Cei care au în această lună câteva zile libere, deja încearcă să găsească variante minunate de călătorie. Având în vedere că urmează Paștele și 1 Mai, zilele libere cresc și ne gândim că poate ar fi bine să pornim la drum. Sunt mulți oameni care depun efort considerabil pentru a pune bazele unei experiențe plăcute în perioada următoare. Ei nu doresc că luna aprilie să rămână o simpla înșiruire de zile. Vor să dea viață lunii într-un mod plăcut. Știm că sunt romani care doresc să petreacă Paștele acasă împreună cu cei dragi. Totuși, sunt și oameni care vor să petreacă aceasta sărbătoare împreună cu familia. Ei abia așteaptă să se bucure de prezenta celor dragi. Unii reușesc să aibă parte de clipe minunate iar alții „fug” de această responsabilitate.

În momentul în care începem să căutam variante de drum de Paște și 1 Mai, vom găsi mai multe decât ne-am așteptă. Daca ne-am pregăti de drum în aceasta perioada cu siguranță întâmpinam o dificultate majora: majoritatea pensiunilor și a hotelurilor au fost rezervate. Totuși, sunt șanse să găsiți câteva locuri libere, dar trebuie să căutați. Nu o să fie ușor. Trebuie să discutați cu reprezentanții localurilor care vă interesează pentru a fi siguri că aveți unde sta. O să găsiți și locații interesante de vizitat de Paște, mai ales daca căutați cu mare atenție informații despre opțiunile existente.

Credit photo: Robert Raducanu

De Paște ce faceți?

Pentru milioane de romani Paștele reprezintă o sărbătoare religoasa importanta, iubita și apreciata cum se cuvine. Exista o presiune sociala incredibila în aceasta perioada pe toți cei care sărbătoresc Paștele. Țoață lumea participa cu drag sau fară, la curățenia casei, care trebuie să fie „limpede că lacrima” pentru a primi invitați. Paștele pune presiune pe cei care vor că totul să fie perfect. Și nu este ușor.

Când ne gândim și la mâncare, pregătirile încep cu câteva zile înainte de ziua Paștelui. Bunicii și părinții încep să pregătească sarmalele, fripturile și tot așa, că masa de Paște să fie incredibila. Pregătirea este acompaniata de efort susținut și foarte multa munca. Din acest motiv foarte mulți oameni vor să scape de aceasta presiune și pornesc la drum. Și sunt atât de multe opțiuni faine la dispoziția noastră, încât cu siguranță vom găsi ceva pe placul nostru.

Photo credit: Robert Raducanu

Bucovină pare a fi destinația favorita a celor care nu doresc să petreacă Paștele acasă. Sigur nu sunteți surprinși de aceasta alegere a romanilor. Bucovină este una din cele mai spirituale zone romanești, atrăgând oameni din țoață tara. Aici o să găsiți o sumedenie de mănăstiri interesante, care merita să fie vizitate. Să știți că unele mănăstiri chiar oferă pachete turistice, mai ales în preajma Paștelui. Este important să găsim o locație care să ne încânte spiritul și sufletul. În acest mod ne putem asigura că avem parte de o experiență plăcuta, care să devina punct de referință pentru viitoare activități. Țoață lumea vrea să se simță bine. De asemenea, fiecare călătorie are potențialul de a ne aduce fata în fata cu multe amintiri frumoase. Și putem să ne bucuram de darurile sincere ale unei experiențe minunate. Din plenitudinea de activități pe care le putem face în aceasta perioada, călătoria la munte sau într-o zona cu însemnătate spirituala pare a ocupa un loc de cinste.

Călătoria poate fi și o modalitate faina de a ne detașă de probleme și de stres. Așa cum mulți romani au observat în repetate rânduri, stresul a devenit o reala problema pentru sănătate. Din păcate din ce în ce mai mulți romani sunt afectați mental și fizic de stres. Pentru a scapă de efectele negtive ale stresului este indicat să ne îndepărtam de sursele lui. Fie că vorbim de orașul în care trăim, anumite persoane din viață noastră sau de locul de munca, este indicat să ne „fugim” de stres. În acest mod, avem parte de un moment de respiro, mai mult decât util pentru a ne pastra sănătatea.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

Și cum ajungem la destinație?

În 2019 puteți închiria o mașină pentru a vă deplasa în voie oriunde doriți. Sunt multe firme în Romania care pot acomoda diverse necesitați de mobilitate. AutoBoca se numără printre firmele romanești care merita să fie în lista scurta de colaboratori ale persoanelor ce au nevoie de mașini. Suntem pe piață de închirieri mașini de 10 ani și în acest timp am reușit să le oferim clienților acces la autoturisme bune, optime pentru experiențe plăcute.

Au fost mulți oameni care au apelat la serviciile noastre și nu au fost dezamăgiți. Din contra, se pare că 96% dintre ei ne-ar recomanda serviciile celor dragi! O să găsiți la AutoBoca ospitatalitate, promptitudine și un respect deosebit pentru calitatea serviciilor. Fiecare client contează pentru noi!

Inchirieri auto oras