Mici călători prin Bucureşti

Descoperă comorile turistice ascunse în capitala României – porneşte în expediţii speciale alături de cei dragi!

În general, tinerii sunt cei care sunt dornici să exploreze locuri noi, să acumuleze experienţe şi informaţii deosebite şi să se aventureze în cele mai provocatoare activităţi. De aceea, o excursie prin toate capitalele Europei se afla pe lista “lucrurilor de făcut” a majorităţii dintre acestora. Ei sunt mereu fascinaţi de prospectul unei noi călătorii.

Ideea în sine este încântătoare chiar pentru mai multe grupuri de vârstă. Până la urma cui nu i-ar plăcea să surprindă câte o frântură din cultura vastă şi minunată a ţărilor europene? Fiecare loc are câteva ceva special, aparte, fie că este vorba de istorie, complexitate arhitecturală, tradiţii, artă şi aşa mai departe. De ce să nu le descoperi fără să loveşti de elemente stresante?

Photo credit: Diana Iordache

Şi Bucureştiul are foarte multe lucruri de oferit, pe mai multe planuri. Nu este doar un oraş lăsat în părăsire şi depravare după finala erei comunismului. Din contră! Este un oraş înfloritor, centrul comercial şi industrial al României. În fiecare an, sute de milioane de turişti de prin toate colţurile lumii îşi fac apariţia în Aeroportul Otopeni. Vin în Bucureşti din diverse motive: fie să viziteze, fie să studieze sau fie fiindcă au întâlniri de afaceri.

Nu ţi-ar fi îndeajuns doar câteva zile pentru a putea descoperi frumuseţea Bucureştiului în totalitate. Însă, ai putea să te bucuri de câteva locuri superbe în capitala României, fără probleme. Este mai uşor decât ţi-ai putut imagina explorarea celui mai mare oraş românesc.

Photo credit: Constantin Seghedin

În funcţie de preferinţele tale, vei putea să îţi petreci timpul într-un mix continuu de tradiţional şi modernism. Poţi începe vizita admirând monumentele istorice, muzeelor şi palatelor ce încă rămân un simbol al secolelor trecute. Sau ai putea să te relaxezi şi să te plimbi prin oazele de verdeaţă a Bucureştiului: aici vei găsi printre cele mai mari şi mai încântătoare parcuri din ţară. Sau poţi participa la evenimente artistice, muzicale.

Sau pur şi simplu ai putea să îţi bei o cafea liniştit, undeva prin Centrul Vechi, să te simţi ca şi cum ai face parte din vechea burghezie bucureşteană. Opţiunile de divertisment sunt multiple şi nu ai putea să te plictiseşti o secundă!

De ce ai alege să vizitezi Bucureşti?

Până acum ţi-ai făcut o mică idee la ce anume te-ai putea aştepta de la această capitală europeană. Însă, haide să afli concret ce comori sunt ascunse în acest oraş foarte agitat şi plin de viaţă.

Photo credit: Constantin Seghedin

Una dintre principalele atracţii turistice din Bucureşti o reprezintă Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului. Şi pe bună dreptate. Este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon. Fără îndoială ca Palatul Parlamentului este o clădire impresionantă ce te va încânta cu măreţia şi grandoarea ei (cu o înălţime de 86 m). Are 9 nivele la suprafaţă şi 9 subterane, transformând-o într-un adevărat labirint unde ai putea spera la pasaje secrete şi încăperi misterioase. Tot pe lista de palate, se încadrează şi Palatul CEC construit undeva prin 1897 la iniţiativa Regelui Carol I. Se distinge printr-o arhitectură aparte, îmbinând stilul gotic şi cel franţuzesc, specific secolului XIX.

Ateneul Roman este încă un obiectiv turistic interesant, chiar se poate afirma că este o emblemă a Bucureştiului. Frumuseţea arhitecturală a Ateneului este impresionantă atât în interior cât şi în exterior. Aici se ţin concerte, opera şi piese de teatru, având o capacitate de 600 de locuri şi 52 de loje.

Photo credit: Constantin Seghedin

De asemenea, te poţi delecta cu un cadru natural de poveste ce este prezervat cu mare atenţie în Parcul Herestrau, unul dintre cele mai mari parcuri ale Bucureştiului. A fost construit în stilul englezesc cu peluze cu flori şi aici poţi găsi două dintre cele mai frumoase grădini: Insula Trandafirilor şi Grădina Japoneză. Tot aici vei găsi o raritate botanică: un salcâm japonez, dar mult mai special, având ramuri plângătoare şi frunze pătate cu alb. Şi dacă vei dori să te reîmprospătezi după plimbarea ta, vei putea poposi la unul dintre restaurantele şi cafenele în incinta parcului.

Photo credit: Constantin Seghedin

Pe lista locurilor de vizitat poţi adăuga şi Grădina Zoologică, cea mai veche locuinţa din Bucureşti, Casa Melik, Castelul lui Vlad Ţepeş, chiar şi cea mai misterioasă baltă, Balta Vrăjitoarelor (un loc fermecat cu propria legenda), şi nu numai. Cu certitudine că ai putea petrece multe zile cutreierând pe străzile Bucureştiului. Însă, pentru a te asigura că vei călători fără stres şi confortabil, vei avea nevoie de o maşină de încredere. Un autoturism adaptat nevoilor tale şi care să nu te lase la greu.

În acest sens, AutoBoca rent a car ţi-a pregătit câteva opţiuni demne de luat în considerare pentru vizită la Bucureşti. Haide să afli despre ce este vorba!

Maşini de bun venit de la AutoBoca pentru excursii în capitala României

AutoBoca îţi oferă şansa să porneşti în adevărate aventuri urbane, să descoperi Bucureştiul în ritmul şi după placul tău. Poţi face asta doar dacă ai la îndemână un autoturism de calitate pe care să îl transformi în partenerul de drum de încredere. Aşa că, noi, cei de la AutoBoca rent a car, ne-am gândit să îţi venim în ajutor. Îţi punem la dispoziţie o flotă diversă şi bogată de maşini de bun venit care sunt mereu gata de explorat şoselele (şi nu numai). Poţi alege să închiriezi autoturisme precum VW Jetta, Citroen C-Elysee, VW Golf, Skoda Rapid, Dacia Logan, sau SUV-uri precum Suzuki Vitara, Dacia Duster şi multe altele.

Agenţii noştri sunt mereu pregătiţi să vă întâmpine cu un zâmbet şi cu toate informaţiile necesare privind procesul de închiriere. Mai mult decât atât, ei sunt oameni profesionişti, cu experienţă în domeniu care îţi pot face şi recomandări pertinente. Aşa, tu poţi fi sigur că vei fi la volanul unei maşini bine întreţinute şi potrivite călătoriei tale.

Tot ce rămâne de făcut este să ne contactezi. Avem sedii şi în Bucureşti, deci îţi putem aduce maşina oriunde doreşti tu. Haide, te aşteptam!

Autoturisme bune de inchiriat