Minivacanţă de 1 Decembrie în inima Transilvaniei

Un 1 Decembrie de neuitat cu o maşină de bun venit de la Autoboca

1 Decembrie are o importanţă deosebită pentru ţara noastră şi în fiecare an ne aminteşte de Marea Unire din 1918. Se întrezăresc multe hore la orizontul românesc. Acestea devin un simbol viu al unirii şi chiar al zâmbetelor. Este o zi ce subliniază un eveniment istoric care a schimbat traiectoria României din prezent cât şi sacrificiile unor generaţii pentru o idee adânc înrădăcinată în inimile lor.  Cu această ocazie, avem la dispoziţie şi câteva zile libere de care ar fi păcat să nu profităm.

Nu este musai să fii naţionalist convins pentru a aprecia părţile frumoase ale României, în special resursele naturale, tradiţiile şi obiceiurile fermecătoare cât şi pagini de istorie ce merită amintite pe ici pe colo. Ţara noastră merita să fie sărbătorita aşa cum se cuvine şi romanii nu fac rabat de la exprimări de recunoştinţă.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

1 Decembrie ar fi o astfel de fila din cartea istoriei naţionale, reprezentând apogeul unor eforturi intense de multe decenii. Marea Unire, fără îndoială şi-a lăsat amprenta asupra prezentului şi din acest motiv, nu ar trebui uitată. În această zi specială ne bucuram de tot ceea ce înseamnă voie bună şi respect pentru istorie. Gândul că urmează să mâncăm preparate tradiţionale şi să vedem parada armatei romane ne bucura inima. De ce să nu vă bucuraţi de o experienţă plăcută, mai ales dacă este posibil acest lucru?

Photo credit: Ștefania Lău

Aşa că, de ce să nu combini o sărbătoare deosebită şi cu o minivacanţă pe măsură? Credem că puteţi să vă delectaţi cu câteva clipe minunate, demne de împărţit cu cei dragi. Zilele libere între 30 Noiembrie şi 1 Decembrie pot fi un prilej bun să te deconectezi de preocupările de rutină şi să te concentrezi asupra altor aspecte ale vieţii tale.

Foarte mulţi romani îşi plănuiesc cu atenţie weekendul prelungit de 1 Decembrie: unii sunt interesaţi de a participa la ceremoniile oficiale, alţii se axează pe activităţi distractive în grup şi alţii prefera să călătorească. Desigur, ai putea să îmbini toate aceste lucruri într-o manieră frumoasă: să porneşti la drum prin Transilvania şi să te opreşti chiar în oraşul unirii, şi anume Alba Iulia. V-am stârnit interesul? Speram că DA!

Photo credit: Tinel Andronic

Cu răbdare şi cu informaţiile corespunzătoare, poţi pune la punct un itinerariu de vacanţă interesant: Târgu Mureş – Cluj Napoca – Alba Iulia. Sunt trei oraşe din Transilvania ce te vor întâmpina atât cu peisaje rupte din poveşti cât şi cu multe construcţii, monumente a căror istorie merită descoperită. În plus, dacă vei sărbători 1 Decembrie la Alba Iulia vei avea parte şi de câteva experienţe deosebite şi ocazia să îţi măreşti albumul foto cu amintiri frumoase.

Foto: Adrian Daniel

Totuşi, să mergem mai departe! Târgu Mureş, deşi este un orăşel mic de munte, păstrează un aer medieval ce te va fermeca atât prin străduţele împodobite cu clădiri impresionante, parcuri şi grădini perfecte pentru a te relaxa cât şi cafenele cochete. Printre obiectivele turistice ce le poţi vizita în Târgu Mureş, putem enumera Palatul Culturii, finalizat în 1913 şi este cea mai reprezentativă construcţie pentru acest oraş.

Este în special admirată pentru stilul arhitectural cât şi pentru mozaicul monumental, frescele şi vitraliile de la exterior. Pe lista ta poţi adăuga şi Scara Rackoczi ce conţine 70 de trepte atent pictate în culori vii şi tradiţionale. Să aveţi aparatul foto DSLR sau telefonul încărcat deoarece o să-l folosiţi!

Photo credit: Emilian Necula

Cluj Napoca, un alt oraş medieval din inima Transilvaniei, atrage în fiecare an, milioane de vizitatori de peste tot în lume. Este un punct central din Vestul României atât din punct de vedere turistic cât şi economic. Foarte multe companii multinaţionale şi-au deschis sediile aici, descoperind potenţialul ce zace în acesta aşezare. Pentru turişti, Cluj Napoca reprezintă o şansă să se bucure atât de peisajele montane deosebite cât să şi descopere noi frânturi din istoria României.

Cetăţuia este una dintre atracţiile principale din Cluj, o fortificaţie medievală situată pe un platou la o înălţime de peste 400 de metri. De aici, vei putea admira o privelişte panoramică asupra oraşului cât şi să te delectezi cu preparate delicioase de la restaurantul din zonă. Piaţa Muzeului, Biserica „Sf. Mihai;”, sunt alte opţiuni ce merită vizitate. Oraşul a devenit un magnet în ultima vreme pentru investitori romani şi străini, ceea ce a determinat şi o creştere a nivelului de trai.

Alba Iulia

Photo credit: Felicia Prodan

Dacă ultima oprire va fi la Alba Iulia, mai ales de 1 Decembrie, te poţi aştepta să găseşti oraşul împodobit de sărbătoare. Vei asista la ceremonii cu adevărat speciale ce se vor desfăşura cu multă atenţie şi grijă. Desigur, în Alba Iulia, vei putea să te opreşti şi la alte obiective de interes, cum ar fi Cetatea Alba Carolina, Muzeul Naţional al Unirii, Catedrala Romano-Catolică şi altele. Fără îndoială, la finalul minivacanţei tale vei fi mult mai relaxat, mai zâmbitor şi cu mai multă motivaţie să te bucuri de viaţă. Cu ocazia zilei naţionale oraşul Alba Iulia devine punctul 0 al sărbătorii.

Vacanţele sunt mult mai plăcute alături de cei dragi, aşa că de ce să nu porniţi cu toţii la drum, într-o scurtă călătorie în istoria României? Va fi o oportunitate să reluaţi legăturile, să mai povestiţi şi să creaţi noi amintiri ce vor dăinui peste ani şi ani. Bineînţeles, înainte de a te aventura la o astfel de excursie, va trebui să ţii cont şi de câteva elemente practice, în special mijlocul de transport folosit. Acesta garantează nivelul de satisfacţie din timpul călătoriei.

La acest aspect, te poate ajuta AutoBoca. Suntem o firmă de rent profesională, ce îţi oferă servicii de calitate şi pe care te poţi baza indiferent de drumul pe care urmează să îl întreprinzi. Pentru călătoriile în grupuri mai mari de persoane, îţi propunem să descoperi noul model de microbuz, VW Touran. Suntem convinşi că vei fi încântat de acest autoturism, mai ales pentru a vizita zone montane. Însă, nu trebuie să ne crezi pe cuvânt! Haide să afli mai multe detalii chiar acum!

Descoperă noul model de VW Touran de la AutoBoca

În Decembrie, AutoBoca şi-a propus să îşi întâmpine clienţii atât cu maşini deosebite de bun venit cât şi cu preţuri mici. Vrem să îţi oferim ocazia să te bucuri de sărbătoarea naţională cu un autoturism bun şi de încredere. Aşa că, pentru călătoriile în grupuri de 5-7 persoane, îţi propunem să închiriezi noul model de VW Touran.

Este un microbuz spaţios, uşor de manevrat şi dispune de toate condiţiile pentru a ajunge la destinaţiile dorite în condiţii de confort şi siguranţă. Conform feedbackului primit din partea clienţilor noştri ce au ales VW Touran ca şi partener de drum, acesta a dat dovadă de o performanţă ridicată şi a înfruntat cu brio toate dificultăţile rutiere.

În flota noastră, vei găsi noul model de Touran, întreţinut în condiţii excelente şi cu puţini km la bord. De ce să spui nu la şansa de a conduce un autoturism nou şi de calitate? Nu va trebui să îţi faci griji nici în privinţa procesului de închiriere. La AutoBoca, poţi pleca liniştit, cu maşina dorită în doar câteva minute. De asemenea, avem sedii peste tot în ţară, inclusiv oraşele principale din vest (Cluj, Târgu Mureş, Timişoara). Contactează-ne acum pentru mai multe detalii! Agenţii noştri îţi stau la dispoziţie 24/7 şi te poţi baza oricând pe ei să te ajute să faci alegerea potrivită.

Autoturisme bune de inchiriat