Minunăţii în România: nu uitaţi să le vizitaţi

O Românie plină de magie şi mister: locuri încântătoare pe care trebuie să le vizitaţi măcar o dată în viaţă alături de prieteni buni!

Frumuseţea, naturaleţea, bogăţiile culturale şi istorice ale ţării noastre sunt principalele motive pentru care ar trebui să vă planificaţi o vacanţă aici. Avem o ţară minunată, care mereu reuşeşte să ne încânte cu darurile sale. Dacă suntem suficient de atenţi la locurile pe care le putem vizita în perioada următoare, vom reuşi să setăm parametrii unui itinerariu cu adevărat special, capabil să devină o poveste demnă de împărţit cu cei dragi. Poate ajungem bunici fericiţi, cu nepoţi curioşi. Lor le putem povesti despre experienţele turistice avute în diferite colţuri ale României.

Mii de turişti de prin toate colţurile lumii au rămas impresionaţi de minunăţiile pe care le-au găsit în România. Avem ceva unic pe meleagurile româneşti şi acest lucru nu poate fi negat. Bineînţeles, există şi părţi ce ar necesita îmbunătăţire, însă rezultatele de durată necesita mult timp şi efort. Timpul poate fi „distilat” într-o doză mică de răbdare. Şi cu aceasta din urmă pornim la drum cu mai multă siguranţă.

Photo credit: Ștefania Lău

Sunt unele părţi din România ce au rămas intacte, adevărate oaze de verdeaţă care nu au fost alterate de toxicitatea societăţii moderne. Deşi tehnologia ne-a făcut viaţa mai uşoară, preţul cu care am plătiţi a fost resursele naturale (păduri defrişate, ecosisteme distruse, specii de plante şi animale duse la extincţie etc.). De aceea merită să depunem eforturi să prezervăm pe cât de mult posibil bogăţiile lăsate de Mama Natură.  Natura în România este minunata şi cu siguranţă vă poate surprinde plăcut.

În plus, sentimentul de a respira acel aer curat (fără izul de poluare din marile oraşe), alături de peisaje incredibil de frumoase, ne dă o stare de exaltare, încântare şi mulţumire sufletească. Uneori, avem nevoie de o pauză de la ritmul alert şi agitat cu care ne-am obişnuit. Câteva zile într-o rezervaţie naturală precum Delta Dunării, Piatra Craiului, Parcul Naţional Ceahlău şi lista poate continua. Sunt destinaţii interesante indiferent de sezon dar trebuie să le descoperiţi.  Acestea sunt doar câteva din zonele naturale care merita să fie descoperite.

Photo credit: Georgiana Boca

Aici veţi descoperi o altă lume care aparţine animalelor şi a diferitelor specii de plante, copaci şi arbuşti. Doar după câţiva paşi o să aveţi impresia că sunteţi în tărâmul poveştilor nemuritoare şi că în orice clipă poate să apară o căprioară sfioasă şi zeci de alte animăluţe să vă întâmpine. Este frumos ca pentru câteva clipe să uităm de grijile şi supărările ce ne apasă. Mama Natură este unul dintre cei mai talentaţi pictori, ne-a creat mici paradisuri pe gusturile fiecăruia. Trebuie doar să vrem să le descoperim şi acest lucru uneori necesita timp. 

România a fost binecuvântată cu multe locuri care impresionează prin valoarea culturală, istorică, resursele naturale şi bineînţeles zeci de tradiţii şi obiceiuri încântătoare. Practic, într-o vizită prin frumoasa noastră tara, veţi avea oportunitatea să învăţaţi lucruri noi şi să creaţi amintiri deosebite la care să vă gândiţi mereu cu plăcere. Sunt o sumedenie de povesti minunate care aşteaptă să fie descoperite de voi la faţa locului! 

Photo credit: Ștefania Lău

Să călătoriţi întotdeauna este o idee bună. Aceasta este una dintre variantele cele mai plăcute să maximizăm timpul pe care îl avem pe acest pământ. În plus, vacanţele sunt un prilej excelent de a ne bucura de compania oamenilor dragi. Aşadar, vă propunem că în ultimele luni din 2018, să porniţi într-o adevărată aventură turistică şi să exploraţi cât mai multe destinaţii fascinante din România.

Nu ştiţi de unde să începeţi? În rândurile următoare vă prezentăm 10 destinaţii minunate din tare care merită atenţia voastră! Credem că o să vă surprindă plăcut următoarele destinaţii. În cele ce urmează o să descoperiţi lucruri interesante despre 10 locaţii frumoase.

Cele mai frumoase 10 locuri din România de vizitat în iarna lui 2018

România este patria-mamă pentru milioane de romani însă nu îndeajuns de mulţi dintre ei s-au bucurat de bogăţiile ascunse chiar în inima ţării noastre. Visam la vacanţe luxoase în Europa sau prin alte insule exotice, în timp ce avem la îndemână adevărate minunăţii turistice. Bineînţeles, merită să descoperim şi ce comori au vecinii noştri, având în vedere că toate continentele sunt vechi de mii de ani şi au adevărate poveşti de împărtăşit. Câteva dintre aceste locaţii ascund numeroase bijuterii arhitecturale, demne de vizitat.

Însă, înainte de a “fugi” prin străinătate, nu ar fi o idee rea să petrecem ceva timp şi să descoperim frumuseţile cu care ne poate încânta România. Aşadar, iată 10 locuri interesante pe care le-aţi putea vizita în iarna lui 2018 şi nu numai:

Photo credit: Dusmanu Ionut

Palatul Culturii din Iaşi. Aceasta este o clădire impresionantă, cu multe turnuri şi cu un stil arhitectural neogotic. Este imposibil de ratat în oraşul laşi şi probabil printre primele obiective turistice ce vă vor fi recomandate de ieşeni. Aceasta construcţie merita tuturor celor care iubesc istoria României.

Palatul Culturii are o istorie lungă şi a deservit ca sediu al Guvernului în timpul celui de-al doilea război mondial. Au fost implementate recent lucrări de reabilitare (ce au durat aproape 8 ani) pentru a reîmprospăta splendoarea de odinioară. Din fericire, puteţi admira frumuseţea acestei clădiri şi din interior: diverse expoziţii de artă, piese de mobilier, armament, colecţii de cărţi şi tot aşa. În prezent reprezintă centrul celui mai mare complex comercial din România şi atracţia principală pentru orice turist curios.

Imagini Biserica Trei Ierarhi

Photo credit: Dusmanu Ionut

Biserica Trei Ierarhi, este o bijuterie spirituală fără egal în Europa şi nu numai. Pe Bulevardul Ştefan cel Mare, la doar câţiva paşi de Palatul Culturii veţi găsi o altă capodopera arhitecturală cu o deosebită importanta culturală şi istorică. Este vorba despre Biserică Trei Ierarhi, un edificiu religios care a suferit multe teste ale istoriei (la un moment dat a fost arsă din temelii) pe care a reuşit să le înfrunte. 

Aceasta biserică este cea mai frumoasă ctitorie a domnitorului Vasile Lupu, însumând o adevărată simfonie a artelor în rugăciune şi a elementelor arhitecturale. A fost ridicată în secolul al XVI-lea. Însă, actuala înfăţişare a bisericii este viziunea arhitectului Andre Lecomnte. Ornamentele exterioare au fost iniţial aurite şi combină elemente turceşti, arabe, georgiene sculptate superb în piatră. Cu alte cuvinte, Trei Ierarhi este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat.

Imagine curte interioara Cetatea de Scaun Suceava

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cetatea de Scaun a Sucevei sau Cetatea Domnească a lui Ştefan cel Mare, care nu a fost cucerită niciodată de armate invadatoare. Tot prin Moldova, veţi găsi şi una dintre cele mai interesante fortăreţe medievale, care a stârnit curiozitatea a mii de turişti de peste tot în lume. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost ridicată în secolul XIV de Petru Musat şi fortificata de Ştefan cel Mare în secolul XV. 

A înfruntat multe bătălii crâncene din care a ieşit victorioasă şi ascunde multe secrete şi legende în interiorul zidurilor sale. În prezent, cetatea se afla în ruine, dar chiar şi acestea sunt îndeajuns de impunătoare pentru a impune respect şi de a ne duce cu gândul către acele vremuri în care ne luptăm cu turcii sau tătarii.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirea Voroneţ, o biserică incredibilă, cu picturi interioare şi exterioare minunate. În Nordul Moldovei veţi găsi zeci de lăcaşe de cult cu adevărat incredibile, construite acum câteva sute de ani însă la fel de frumoase. Mănăstirea Voroneţ este una dintre acestea şi este recunoscută pe plan internaţional pentru “albastrul de Voroneţ” ce domina frescele acesteia. Nici până astăzi specialiştii nu au putut replica această nuanţă vie de albastru, aducând un plus de unicitate lăcaşului de cult.

Pe pereţii mănăstiri veţi putea admira picturi detaliate a diverse scene biblice, cea mai impresionantă fiind scena Judecăţii de Apoi. Fiecare cadru are câte o poveste de spus şi aţi putea petrece zeci de minute (poate chiar ore) încercând aş desluşiţi tainele şi mesajele ascunse ale picturilor. De asemenea, ajuta foarte mult localizarea Mănăstirii: într-un loc de munte departe de agitaţie şi aglomeraţie.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Biserica Arbore, o biserică pe care merită să o viziteze toţi cei care iubesc clădirile unice, cu adânci rădăcini în istorie. A fost ridicată în secolul al XV-lea la iniţiativa unui boier, Luca Arbore. Ceea ce face aceasta biserică unică (pe lângă o valoare istorică impresionantă) sunt câteva elemente ce au atras atenţia turiştilor şi specialiştilor: pereţii se prelungesc către vestul mănăstirii cu 2,5 metri şi se unesc în partea superioară doar prin arcadă.  De asemenea, acoperişul are formă de un vapor scufundat, fără turle sau alte elemente de decor, ceea ce este atipic mânăstirilor construite în acea perioadă.

Întreg peretele este pictat şi pare că o mică expoziţie de artă în natură. În pronaos este situat mormântul cititorului mănăstirii care a fost ucis din porunca domnitorului Stefanita Voda în 1523. Chivotul mormântului este unul dintre cele mai deosebite pietre funerare de stil gotic din Bucovina.

Photo credit: Bogdan Almajan

Oraşul Bucureşti, capitala României şi unul dintre cele mai mari centre comerciale din ţară. Chiar dacă nu sunteţi fan al locurilor aglomerate care se afla mereu într-o continuă mişcare, tot trebuie să includeţi Bucureşti în lista locurilor de văzut. 

De ce? Fiindcă este o destinaţie plină de paradoxuri şi care vă poate surprinde foarte plăcut. Pe lângă partea hiper aglomerată cu oameni grăbiţi care vin şi pleacă din zece direcţii diferite, Bucureştiul este casa a unor locaţii liniştite, pline de verdeaţă şi de o atmosferă de poveste. V-aţi plimbat prin Parcul Herăstrău sau Cişmigiu? Doar după câteva minute vă veţi simţi cuceriţi de frumuseţile grădinilor care vă înconjoară, de calmul lacului şi poate o veveriţă năstruşnică o să vă atragă atenţia prin goana ei după alune. 

Photo credit: Constantin Seghedin

De asemenea, în Bucureşti, veţi găsi multe obiective turistice cu o deosebită valoare istorică, cultural şi arhitecturală. Palatul Parlamentului, palatul CEC, Arcul de Triumf  sunt doar câteva exemple. Fără îndoială veţi învăţa câte ceva nou şi interesant de la fiecare  dintre aceste locaţii.

Oraşul Braşov. Aici veţi găsi un exemplu de turism la superlativ. Mii de oameni  de peste tot în lume vin aici pentru a se delecta cu peisaje incredibile şi de a practica diverse sporturi de iarnă. Brasovul a căpătat şi o reputaţie internaţională pentru munţii deosebit de frumoşi şi pentru legenda contelui Dracula. 

Foto: Constantin Seghedin

Turiştii vin aici iniţial pentru a descoperi misterele de la Castelul Bran şi pleacă impresionaţi de bogăţiile naturale şi farmecul culturii locale. Chiar dacă nu vă veţi întâlni cu faimosul conte, veţi avea la îndemână toate ingredientele necesare pentru o vacanţă de neuitat. În apropierea Brasovului se afla şi Poiana Braşov (o staţiune foarte iubită de turişti), Cheile Zarnestilor (o rezervaţie naturală magnifică), Culoarul Rucar-Bran şi alte destinaţii.

Pojorâta (dărnicia naturii libere) este locul unde natura ne pune în contact cu liniştea sufletului. Dacă sunteţi în căutarea unei destinaţii izolate de tumultul oraşelor mari, atunci Pojorâta poate fi soluţia. Deşi este un sătuc micuţ de munte, atmosfera pitorească, simplitatea şi prietenia localnicilor, frumuseţea împrejurimilor vă vor face să uitaţi complet de stres şi problemele ce va încreţesc frunţile.

Photo credit: Sebastian Ilie

Uneori, o pauză de la tehnologie este mai mult decât binevenită. Zilnic stăm cu ochii în telefoane, laptopuri, accesăm site-urile de socializare, verificăm mesaje încât pierdem din vedere minunăţiile ce ne înconjoară. La Pojorâta veţi avea oportunitatea să vă recreaţi acea legătură dintre om-natura.

Curtea de Argeş  sau minunea de la munte este un oraş cu o ofertă turistică diversă şi greu de refuzat. Veţi fi întâmpinaţi de clădiri impunătoare construite în stil bizantin, biserici, mănăstiri, ruine medievale şi câteva muzee şi monumente istorice interesante. Bineînţeles, atracţia principală este Mănăstirea Curtea de Argeş pe care o veţi recunoaşte dintr-o clipă datorită pereţilor albi şi frumos ornamentaţi.

2015 Curtea de Arges

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pe lângă frumuseţea arhitecturală (combinaţii dintre marmură, calcar şi piatră) Curtea de Argeş reprezintă o adevărată lecţie de istorie. Conform legendei, Meşterul Manole a fost nevoit să facă sacrificiul suprem pentru că această frumoasă mănăstire să poate fi finalizată. Mai precis, a trebuit să îşi zidească propria soţie, jertfind-o în numele maiestoasei mănăstiri. În apropierea edificiului veţi găsi şi Fântâna Meşterului Manole. 

Târgovişte, capitala pierdută a Ţării Româneşti. Oraşul Târgovişte impresionează nu doar prin patrimoniul cultural şi istoric însă şi prin împrejurimile fermecătoare. Aceasta aşeză dâmboviţeana vă va cuceri dintr-o simplă privire. Veţi simţi că veţi păşi în istorie, mai ales dacă veţi vizita Curtea Domnească, o fortăreaţă impunătoare care încă veghează asupra oraşului. Chiar dacă în prezent se afla în ruine, încă puteţi contempla la gloria zilelor de odinioară.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Un alt obiectiv turistic important aici este Turnul Chindiei, construit pe timpul lui Vlad Ţepeş, ce a devenit simbolul oraşului. Dacă vă simţiţi curajoşi, puteţi urca până în vârful turnului pentru a vă delecta cu o privelişte panoramică asupra oraşului. Mănăstirea Dealu, Biserica Sfântă Vineri, Muzeul de Artă sunt alte atracţii care merită atenţia voastră. 

Altfel spus, România este un tărâm plin de comori turistice care vă vor rămâne în suflet şi în inima pentru mulţi ani. Nu este de mirare că atât de mulţi turişti aleg să revină pe plaiurile noastre pentru că vor să retrăiască aceleaşi sentimente pline de fericire că prima oară când au descoperit România. 

Photo credit: Vasile Prisacariu

Aşadar, dacă v-am stârnit interesul să exploraţi acest tărâm minunat, nu ar fi o idee rea să începeţi să faceţi din timp pregătiri. O excursie de succes începe cu atenţie, răbdare şi cu un itinerariu bine pus la punct. Desigur, trebuie să existe loc şi pentru spontaneitate, însă, nu putem lăsa totul chiar la voia întâmplării. 

Unul dintre elementele cele mai importante înainte de a porni la drum este mijlocul de transport folosit. Dacă v-aţi propus să cutrieraţi câteva sute bune de kilometri atunci este important să vă gândiţi la maximizarea condiţiilor de siguranţă şi confort. AutoBoca vă poate ajuta la acest aspect. Cum anume? Prin a vă pune la dispoziţie autoturisme de încredere ce pot fi conduse cu uşurinţă.

Maşini de bun venit pentru a descoperi o Românie frumoasă

AutoBoca este firmă care poate ajuta oamenii să închirieze maşini bune, optime pentru călătorii prin ţară. De ce avem atâta încredere în noi şi serviciile noastre? Fiindcă în cei 10 ani de existenţa am reuşit să ajutăm mii de oameni să se bucure de experienţe auto inedite şi lipsite de impedimente. Conform recenziilor şi feedbackului primit din partea clienţilor noştri, 96% dintre aceştia ne-ar recomanda şi altora. Nu doar atât, însă periodic ne reînnoim flota. Vrem să vă oferim autoturisme de calitate şi facem tot posibilul să ne ţinem de cuvânt. De cele mai multe ori reuşim să le oferim oamenilor şansa de a închiria maşini de bună calitate.

Aşadar, ce fel de maşini puteţi închiria de la AutoBoca pentru călătorii în România? Răspunsul variază în funcţie de preferinţele voastre şi de numărul de pasageri. În cazul în care sunteţi nesiguri de ce alegere să faceţi, unul dintre agenţii noştri vă poate oferi consiliere, informaţii şi recomandări utile. În flota noastră, veţi găsi modele diverse din clase diferite.  Acestea au fost alese cu atenţie de specialiştii AutoBoca.

Dacă v-aţi propus să plecaţi în vacanţe cu familia, VW Jetta poate fi alegerea potrivită. De ce? Fiindcă este un autoturism spaţios, confortabil şi uşor de manevrat. Dacă totuşi preferaţi un model mai spaţios şi robust, atunci Suzuki Vitara poate fi soluţia. Pe timp de iarnă (şi mai ales în zonele montane), veţi avea nevoie de o maşină rezistenta, iar acest SUV îndeplineşte aceste criterii. 

calatorii prin tara 2018

Partea cea mai bună este că veţi găsi aceste autoturisme (şi multe altele) la AutoBoca la un preţ foarte avantajos. Altfel spus, veţi economisi fără să faceţi compromis la calitate. Nu doar atât, însă veţi putea accesa şi servicii extra, ce pot fi tare la îndemână pentru călătorii lungi (Internet to Go, scaun pentru copii, lanţuri de zăpadă şi altele). 

Orice fel de nelămurire aţi avea în ceea ce priveşte procesul de rent, ne puteţi contacta fără reţineri (fie telefonic, email sau pe site-urile de socializare). AutoBoca are sedii mai peste tot în ţară, ceea ce înseamnă că ne veţi găsi cu uşurinţă şi fără bătăi de cap.

În cazul în care nu aveţi timp să vă deplasaţi până la sediul nostru, puteţi face rezervări online în doar 3 paşi simpli. Vă invităm să profitaţi chiar astăzi de ofertele noastre de rent şi să descoperiţi România la volanul unei maşini de bun venit!

Inchirieri auto oras