Ne apropiem de 1 Mai 2019: o vacantă lungă de sărbători

peisaje natura romania frumoase

La sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai avem parte de o vacantă minunată!

Luna aprilie este cunoscută pentru „găzduirea” sărbătorii Paștelui, care determină mulți romani să fie mai buni și să se abțină de anumite preparate culinare. Pentru milioane de romani, Paștele reprezintă o sursa de bucurie și revitalizare spirituală. Postul Paștelui tine 40 de zile și la sfârșitul ei, romanii se pot bucura de mese copioase, unele chiar cu preparate peste preparate. Masa de Paște se desfășoară în familie. Aproape toți membrii familiei se strâng într-un singur loc, bucurandu-se de preparatele delicioase, afișate cu mândrie pe masa. Toți doresc să mănânce bine, mai ales daca au ținut post.

Desi Postul Paștelui este acompaniat de restricții și reguli stricte, mulți romani mai „calcă strâmb”, fiind seduși de ispitele culinare din orașele în care locuiesc. Chiar daca săptămână viitoare vine Paștele, deja ne gândim cu drag la activitățile pe care le putem face în mini-vacanta de sărbători. Având în vedere că avem o vacanta destul de generoasa, avem posibilitatea de a ne relaxa așa cum trebuie. Și parca, după un început de an atât de apăsător, nu strica câteva zile libere. Daca ne uitam puțin în calendar, observam cu drag că pe 26, 29, 30 Aprilie și 1 Mai avem liber de la locul de munca. Desi atunci când avem liber de la munca, timpul parcă se scurge mai rapid, putem profita de această ocazie pentru a ne odihni.

cum arata pictura exterioara de la manastirea humor
Photo credit: Robert Raducanu

Bucurii minunate de sărbători

1 Mai 2019 poate fi punctul culminant al vacantei, atins de gratia unor amintiri minunate. Cu putină atenție și drag, vacanta poate fi o voioșie spirituala sublima, pe care cu mari dificultăți să le uitam. De ce să nu ne bucuram de o experiență frumoasa în aceasta perioada a anului? Paștele îl putem petrece alaturi de familie iar ziua de 1 mai cu prietenii. Fiecare zi poate fi un nou motiv de fericire și voie buna. Daca ne organizam puțin, timpul devine mai darnic cu noi. Găsim noi lucruri de făcut și parca totul prinde contur.

Familia ne poate surprinde plăcut de Paște. În aceasta zi se pot face schimburi de mici cadouri și cu siguranță discuțiile se țin în lanț. Paștele la romani este similar cu Ziua Recunoștinței la americani. Toți se strâng la o masa și mâncarea vine din toate părțile. Din nefericire, abundenta felurilor de mâncare înseamnă și probleme cu stomacul. Mulți romani mănâncă prea mult și trebuie să apeleze la doctori pentru a se simți mai bine.

de inchiriat opel astra transmisie automata bucuresti

Sărbătorile pascale se pot desfășură fără probleme de sănătate. Nu strică să fim ponderați cu consumul de alimente și să nu exagerăm cu alcoolul. În acest mod ne bucurăm de tot ce are mai frumos de oferit sărbătoarea. Daca avem câteva zile libere, merita să profitam la maximum de ele. Zilele încep mai bine când știm că nu trebuie să mergem la locul de munca. De asemenea, daca știm că urmează să ne întâlnim cu prietenii și cu familia, parca totul prinde aripi. Ne lașam conduși de o bucurie aparte și încercam atât cât putem să ne conectam la divinitate. Uneori trecem prin experiențe pozitive relativ ușor iar alteori dam peste obstacole suplimentare, greu de ignorat. Poate dăm peste o situație neplăcută cu un prieten care trece prin momente grele. Ce putem face? Trebuie să-i fim alături, cu sfaturi și sprijin moral. Se întâmplă. Așa este viața.

Oricât de multe pregătiri am putea face ca Paștele să iasă așa cum ne dorim, surprizele pot apărea din neant. Vrem să fim atenți la toate lucrurile care le întâlnim. Totuși, ar fi indicat să încetinim ritmul social. În acest mod putem să ne relaxam, fară să dam de peste stres și anxietăți. Chiar daca acestea din urma apar la orizontul nostru imediat, daca avem aproape prieteni, totul devine mai ușor de gestionat. Compania celor dragi poate aliena sentimentele negative, care ne pot strica ziua. Paștele trebuie să fie o sărbătoare a bucuriei și a zâmbetelor. Foarte mulți romani încearcă să strângă amintiri frumoase cu ocazia sărbătorilor Pascale. Unii reușesc și alții depun efort considerabil pentru a se bucura de clipe minunate alături de prieteni și familie.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

Ce faceți de 1 Mai?

Nici nu am terminat cu sărbătoarea Paștelui că deja ne pregătim de 1 Mai. Trecem de la un motiv de bucurie la altul. Ziua Muncii este de cele mai multe ori asociata grătarelor și ieșirilor în aer liber. Persoanele care abia așteaptă venirea zilei de 1 Mai au plănuite ieșiri la iarba verde. Acolo se scot grătarele de la „naftalina” și toți pregătesc carnea și legumele de o strașnică petrecere. Probabil ați văzut și voi pozele de la zilele de 1 Mai din anii precedenți. Romanii iubesc să petreacă în fumul grătarelor și în voioșia berii. Mititeii romanești, rumeniți cum trebuie de gratargii cu experiență, sunt „vedetele” zilei de 1 Mai. Cei care iubesc micii și aripioarele picante, abia așteaptă să se bucure de experiențe culinare „muncitorești”.

Ziua de 1 Mai poate fi repausul pe care-l așteptam, demn de împărțit cu prietenii. Ar fi util să ne bucuram de o zi frumoasa, alaturi de cei dragi. Totuși, să speram că în acest an vremea o să fie de partea romanilor. Luna aprilie nu a fost tocmai darnica cu zilele însorite și temperaturile ridicate. Ploile au dictat tonul social și cu greu ne-am strecurat pe lângă ele. Sunt foarte mulți oameni care vor să petreacă ziua de 1 Mai la munte. Romanii vor să se bucure de clipe minunate la munte, undeva în mijlocul naturii. De exemplu: daca stam în Iași, putem da o „fuga” de o zi sau doua la Frasin, Pojorâta, Vatra Dornei, Gura Humorului sau Dorna Arinii. Aceste stațiuni sunt des vizitate de cei care doresc să se simță bine la munte.

microbuz touran 7 locuri de inchiriat

Mobilitate auto de Paște și 1 Mai?

A venit timpul să ne bucurăm de mobilitate auto sporita în timpul vacantei. Cum putem face acest lucru? Daca nu doriți să folosiți mașină personala, atunci puteți închiria cu ușurință un autoturism. AutoBoca vă poate ajuta să închiriați fară bătăi de cap mașină ideala de drum!

Suntem pe piața rent a car de 10 ani, ajutând oameni să se bucure de experiențe auto pozitive. În flota noastră o să găsiți multe autoturisme de calitate, pe care le puteți folosi cu încredere pentru a descoperi câteva locații faine din România. Contactati-ne oricând doriți pentru a închiria autoturismul potrivit nevoilor voastre de mobilitate! Puteți alege dintr-o gama variata de autoturisme de bun venit!

Inchirieri auto oras