Ne apropiem de luna îndrăgostiţilor

Destinaţii româneşti pline de iubire în luna februarie

Ziua Îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi şi acum este momentul oportun pentru a planifica corespunzător o escapadă romantică doar pentru tine şi acea persoană cu adevărat specială din viaţa ta. Viaţa în cuplu poate fi mai electrizanta dacă este acompaniata de călătorii sublime prin România.

Unele drumuri pot aduce clipe minunate, greu de ignorat de-a lungul vieţii. Ziua Îndrăgostiţilor este un eveniment important care subliniază una dintre cele mai puternice sentimente umane: iubirea.

Photo credit: Marius Isac

Milioane de cărţi şi filme au fost produse în numele acestei trăiri măreţe care continua să ne fascineze şi în prezent. Chiar şi istoria ne indică că în numele iubirii s-au pornit războaie, distrus civilizaţii dar s-au şi construit unele dintre cele mai mari imperii. Emoţia acestui sentiment se revărsa peste noi şi începem să ne gândim la mii de posibilităţi turistice, în ton cu evenimentul.

Deşi nu este musai să aştepţi 14 februarie pentru a îţi arăta aprecierea pentru partenerul tău, această zi reprezintă o oportunitate de a vă reaminti  de lucrurile care contează cu adevărat. În plus, nu strică să îţi iei o minivacanţă pentru a te relaxa şi descoperi locuri interesante. Astfel se crează amintiri deosebite ce îţi vor aduce mereu motive să zâmbeşti. Însă, una dintre întrebări la care te chinui să găseşti un răspuns, este: care este cea mai romantică destinaţie din România? Nu-i aşa că v-am stârnit curiozitatea? Credem că da…

Photo credit: Vasile Prisacariu

Cu siguranţă vrei dori să pleci într-o locaţie aparte, puţin mai retrasă unde te poţi plimba liniştit şi bucura de natură şi peisaje frumoase. Din fericire, ţara noastră este un adevărat paradis turistic plin de istorie, construcţii impresionante, munţi cuprinzători şi inegalabili cât şi zeci de tradiţii şi obiceiuri străvechi pline de legendă.

Atunci când te gândeşti la o destinaţie romantică, primele gânduri sunt legate de o zonă izolată, retrasă de agitaţia marilor oraşe. Oare mai există astfel de destinaţii retrase în România? Să ştiţi că răspunsul este DA!

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, chiar şi într-o metropolă precum Bucureşti există locuri deosebit de frumoase şi liniştite potrivite cuplurilor îndrăgostite. Trebuie doar să cauţi cu mai multă atenţie şi răbdare, însă alături de persoana iubită, lucrurile vor fi cu adevărat speciale.

Care ar fi destinaţiile cele mai interesante? Unde ai putea petrece Ziua Îndrăgostiţilor în acest an? În următoarele rânduri, îţi vom oferi câteva sugestii demne de considerat. Chiar dacă dragostea este spontană, uneori nu strică să planifici câteva aspecte. Haide să afli unde te poţi duce de 14 februarie 2018! Eşti pregătit?

5 locaţii româneşti potrivite pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Chiar dacă luna februarie este considerată cea mai friguroasă din an, gradele cu minus şi vremea capricioasă nu ar trebui să te oprească din a te bucura de câteva zile într-un loc ca de poveste. În acest sens, îţi propunem să vizitezi 5 locaţii româneşti romantice şi pline de iubire. Desigur, lista nu este exhaustivă, însă poate fi un punct de pornire interesant. Am ales câteva destinaţii capabile să devină surse de bucurie şi voie bună! Acestea au capacitatea de a vă transforma ziua într-o amintire sublimă.

Photo credit: Constantin Seghedin

Sibiu. Fosta Capitala Culturală Europeană din 2007, nu încetează să minuneze vizitatorii nici în prezent. Sibiul este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, care menţine o alură medievală cu mici străduţe împresurate cu palate şi castele. O plimbare prin Sibiu, poate fi o recompensă binemeritată după lungi perioade de lucru. Podul Minciunilor, Piaţa Mare sau Turnul Satului sunt doar câteva dintre obiectivele de interes ce merită incluse pe lista ta. Majoritatea celor care au vizitat Sibiul au revenit în „îmbrăţişarea” acestui oraş minunat.

Foto: Constantin Seghedin

Braşov. Acest frumos orăşel montan, situat la poalele Muntelui Tâmpa, întâmpina vizitatorii atât cu o istorie bogată cât şi cu peisaje copleşitoare. Aici poţi lua telescaunul pentru a te bucura de o vedere panoramică şi ai acces uşor către câteva staţiuni montane de interes precum Poiana Braşov, sau alte sate medievale. În Braşov se afla şi cea mai îngustă stradă în Europa şi anume Strada Sforii, reprezentând una dintre atracţiile principale din oraş (alături de Piaţa Sfatului, Catacombele subterane, Biserica Neagră şi altele). Strada poate fi locul ideal pentru un sărut furat sau o amintire sublimă.

Foto: Constantin Seghedin

Sinaia. Fiind una dintre cele mai frumoase staţiuni montane din România, Sinaia este o destinaţie căutată de turişti atât pe timp de iarnă cât şi pe timp de vară. În timpul sezonului rece poţi participa la o sesiune de ski, să te bucuri de zăpadă şi de munţii impunători. Pe timp de vară te poţi încumeta la drumeţii şi să explorezi pădurile Munţilor Bucegi. De asemenea, sunt şi câteva obiective turistice interesante în apropiere şi anume Castelul Peleş, o destinație aparte pentru îndrăgostiţi.

Drum padure Sinaia

Foto: Ioel Anica

Cluj-Napoca. Aici vei găsi o combinaţie unică între atmosfera medievală şi cea modernă, fiecare stradă din Cluj având propria poveste. Îndrăgostiţii pot vizita Cetățuia, o veche fortăreaţa situată la 400 m altitudine asupra oraşului. Vei putea admira întreg oraşul, într-o atmosferă liniştită şi ulterior să te bucuri de o cină romantică la restaurantul situat lângă fortăreaţă.

Photo credit: Ștefania Lău

Sighişoara. Un alt oraş medieval bogat în construcţii vechi şi locaţii romantice, este Sighişoara. Este o aşezare montană micuţa însă plină de locuri minunate. Turnul cu Ceas se număra printre obiectivele principale ce merită vizitate. Există posibilitatea să te urci în turn până sus pentru a admira în profunzime adevărată frumuseţe a Sighișoarei.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Desigur, sunt multe mai multe destinaţii romantice ce merită descoperite. Bran, Vatra – Dornei, Colibița sunt doar câteva care pot prelungi lista celor 5 locaţii potrivite pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Totul depinde de timpul pe care îl ai la dispoziţie şi bineînţeles de traseul propus.

Photo credit: Bogdan Tofan

Un alt aspect foarte important pentru orice călătorie, este autoturismul ales. Ai nevoie de un mijloc de transport pe care să te poţi baza mai ales la drumuri lungi. Şi la acest capitol, te putem ajuta noi. AutoBoca este o firmă de rent profesională, cu mulţi ani în domeniu şi cu multe maşini de bun venit de calitate. Descoperă chiar acum noile adiţii din flota noastră!

5 maşini de bun venit potrivite pentru vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor

Fără îndoială că nu te poţi încumeta să porneşti la drum dacă nu ai alături un autoturism bun care să îţi ofere un anumit nivel de confort şi siguranţă. Fiecare călătorie are specificităţile ei, aşa că este musai să te pregăteşti corespunzător. În acest sens, agenţii AutoBoca îţi stau oricând la dispoziţie pentru a oferi asistenta şi informaţiile de care ai nevoie. Iată câteva sugestii privind modele potrivite pentru vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor.

Photo credit: Bogdan Tofan

VW Polo Automat este o maşină mini ideală pentru cupluri şi pentru a călători în câteva oraşe româneşti (Cluj, Sighişoara, Bucureşti). Chiar dacă face parte din clasa mini, nu te vei simţi limitat nici în privinţa spaţierii nici în privinţa performanţei.

Hyundai I 20, o altă maşini mini, este de asemenea unul dintre modelele preferate de către cupluri. Este simplu de condus, foarte uşor de manevrat (cât şi de parcat) şi poate fi o alegere excelentă pentru o excursie de 2 zile undeva în inima munţilor.

Photo credit: Bogdan Tofan

VW Jetta poate fi o alegere bună dacă intenţionezi să parcurgi zone montane din România (Sinaia, Predeal, Vatra Dornei). Are o constituţie puternică, însă este uşor de manevrat şi oferă stabilitate ridicată la drum. Cu un design elegant şi dotări performante, Jetta poate fi maşina de care ai nevoie pentru o vacanţă relaxantă.

Skoda Rapid este un alt model care merită atenţia ta. Dispune de un portbagaj mult mai generos în comparaţie cu alte autoturisme din clasa compact. Acest element poate fi esenţial mai ales dacă intenţionezi să pleci pentru mai multe zile şi ai nevoie de o spaţiere generoasă pentru a depozita bagaje. La AutoBoca, vei găsi acest model ce poate fi închiria la un preţ avantajos.

Suzuki Vitara este un SUV excelent pentru călătorii pe timp de iarnă. Mare, puternic şi sigur, Vitara te va scăpa de orice sursă de stres şi griji atunci când vei fi la drum. Va fi chiar o plăcere să conduci acest SUV, mai ales prin cadrul staţiunilor montane.

Şi partea cea mai bună este că poţi găsi toate aceste autoturisme, întreţinute în condiţii excelente în flota AutoBoca. Pentru luna februarie, am pregătit oferte speciale pentru îndrăgostiţi, aşa că te poţi aştepta şi la un discount generos. Contactează-ne chiar acum şi descoperă noile maşini de bun venit!

Autoturisme bune de inchiriat