Ne pregătim pentru libertatea de mobilitate de pe 15 Mai!

Am descoperit împreună cum în ultima vreme „acasă” a devenit o stare generală, cu multe emoții și sentimente contradictorii. Fiecare zi are o poveste diferită, presărată cu pasaje captivante și uneori greu de parcurs. Totuși, facem tot ceea ce putem pentru a trece cu brio peste această perioadă dificilă. Pe măsură ce timpul a trecut, casa a devenit mult mai încăpătoare decât spațiul cu care eram obişnuiţi. Ne obișnuim cu fiecare centimetru al casei, și ea, precum cabina telefonică din Dr Who, se mărește. Învățăm să acceptăm noua realitate, găsind în ea lucruri pozitive și darnice.

Chiar și așa, orice furtună își pierde din putere odată cu trecerea timpului. Am așteptat cu stoicism momentul eliberării, ziua în care putem porni la drum fără să avem la noi tot felul de declarații. Poate că o să apreciem mai mult libertatea de a mișca oriunde avem nevoie. Sperăm că lucrurile să se schimbe, în multe straturi ale societății românești. Această pandemie nu poate trece neobservată.

Trebuie să-i conștientizăm efectele și ne adaptăm la o lume puțîn mai vulnerabilă, în care precauția și grijă ne ghidează în activitățile zilnice. Știm că mulți români au fost nevoiți să lucreze de acasă, cândva poate o rutină, însă pentru noii veniți în branşă lucrurile au luat o turnură cel puţîn neobişnuită. Ei au fost nevoiți să se obișnuiască cu o realitate nouă. Unii au făcut acest lucru destul de rapid iar alții au avut nevoie de timp suplimentar.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Poetul Nichita Stănescu a avut seninătatea de a crea un șir de litere nestemate, care astăzi pot servi drept antidot anxietății:

„Mi-a spus cineva, dar nu mai știu cine,

Că vremea va sta și apoi va fi bine.”

Trebuie să fim conștienți de faptul că lucrurile evoluează, chiar dacă nu în modul în care ne-am dori. Așa că ar fi util să acționăm în nota optimismului productiv. Putem învața skilluri noi sau să ne perfecționăm. Piață muncii o să sufere câteva modificări. Nu strică să fim pregătiți pentru ele. O să fie dificil dar nu imposibil.

De-a lungul istoriei, multe sectoare ale industriei s-au schimbat, desfiintând și apoi dând naștere la tot felul de locuri de muncă. Dacă suntem bine informați și pregătiți pentru ce urmează, atunci vom avea mai multe șanse să ne păstrăm locul de muncă sau să găsim altul nou. Să trecem peste acest aspect, deși merită menționat, și să ne gândim la lucruri mai pozitive. Deja mulți români se gândesc să pornească la drum după dată de 15 Mai. Sigur nu sunteți surprinși. Din contră! Poate că și voi încercați să gășiți un loc fain de vizitat. Simțim nevoia să ieșim din casă și orașul care ne-a ținut pe loc în aceste luni. 

Photo credit: Dusmanu Ionut

Având în vedere cât de mulți oameni își doresc să se bucure de călătorii plăcute prin România, nu suntem surprinși să vedem un interes crescând pentru informații turistice. Dacă până acum frica a determinat românii să se gândească doar la siguranță lor și a celor din jur, pe măsură ce ne apropiem de 15 mai, cresc și căutările cu privire la posibile destinații turistice. Oamenii simt nevoia să iasă și să exploreze noi regiuni, pentru a se deconecta de la starea de stres la care au fost expuși în ultima perioada. Poate ați crede că oamenii s-au odihnit stand în casă, dar lucrurile nu stau chiar așa.

Au fost multe persoane care au avut atacuri de panică, stări de depresie și anxietate. Au avut de suferit de pe urma limitării mobilității și s-au resimțit în casă. Nu a fost ușor să petrecem atât de multe zile în casă dar am reușit și poate chiar merităm un premiu. Acesta din urmă poate fi o călătorie la munte sau poate chiar la mare. Respectăm legislația în vigoare și tot ceea ce ne spun autoritățile. Să nu uităm totuși că virusul încă reprezintă un pericol și trebuie să-l tratăm că atare. Așa că este foarte important să păstrăm regulile de igienă și de distanțare socială. În acest mod vom evita contactul cu temutul virus, care a pus pe jar întreaga lume.

Sunt atât de multe opțiuni turistice când vine vorba de România, încât este o reală plăcere să începem căutările. Țara reușește an de an să surprindă plăcut turiștii cu darurile sale (istorice, culturale, naturale sau artistice). Munții Carpați și Marea Neagră au fost surse de bucurii și amintiri frumoase pentru milioane de români. Aceștia au ales să-și petreacă vacanțele în stațiuni montane și litorale. Așadar, avem în față multe posibilități, care mai de care mai interesante. Totuși, credem că românii se vor orienta către zone mai izolate, departe de grupuri mari (ceea ce este lesne de înțeles).

Photo credit: Dusmanu Adina

Sunt șanse destul de mari că românii să opteze pentru sejururi în cabane la munte, puțin mai izolate de restul lumii. Se poate observă o predilecție pentru turism de încredere, ceea ce înseamnă compania celor dragi, apropiați, care s-au protejat corespunzător în această perioada de virusul Covid-19. Încercăm să ne ferim atât cât putem de sursele de contaminare, dar în același timp profităm de nouă libertate de mișcare care începe pe 15 mai.

Fiecare regiune românească are farmecul ei, motiv pentru care sunt șanse destul de mari să creăm un itinerariu fain, cu multe obiective turistice demne de vizitat. Abia așteptăm să vedem forma finală a libertății de mișcare, pe care o vom capătă începând cu dată de 15 mai. Toată lumea așteaptă vești în ceea ce privește acest aspect. Românii sunt dornici să iasă din apatia socială în care se află și să redescopere bucuria de a explora locuri noi și interesante. Având în vedere numărul persoanelor care doresc să pornească la drum cu drag și entuziasm.

inchirieri hyundai i20 rapid pret bun

A venit timpul pentru călătorii plăcute prin România!

În fiecare lună o să găsiți multe posibilități de transport interesante, demne de avut în vedere dacă nu doriți să folosiți mașînă personală pentru a ajunge în locuri diverse. Dacă vreți să închiriați un autoturism pentru următoarea călătorie prin România, apelați cu încredere la serviciile noastre.

AutoBoca vă poate oferi acces facil la mașini bune, optime pentru călătorii plăcute și confortabile. Avem grijă că autoturismele să fie igienizate corespunzător, că fiecare clienți să conducă cu încredere către destinație. Puteți intra cu încredere pe homepage pentru a descoperi cele mai noi oferte rent! Profitați de ele și porniți la drum cu plăcere, la volanul unei mașini de bun venit!