O călătorie în Tara Sfântă: Israel și minunății legendare

Oportunități unice de călătorie: Bun venit în Israel!  

Câteodată avem norocul de a porni în aventuri turistice incredibile, pe care ajungem să le prețuim ani-n șir. În fiecare an putem plănui o călătorie puțin mai speciala, menita să ne revitalizeze spiritual și intelectual. Daca toate lucrurile converg către aceelasi punct, atunci reușim să avem parte de experiențe minunate. Recent am avut ocazia de a vizita o tara puțin mai speciala: Israel.

Considerată de milioane de oameni din întreaga lume, Tara Sfânta, Israelul reprezintă cu siguranță un bastion de povesti istorice, culturale și religioase unice. Pe lângă aceste aspecte, țara este superba, cu deschidere la mirifica Mare Mediterană. Vreți să vă relaxați la plajă? Aveți la dispoziție mai multe opțiuni, care mai de care mai frumoase, cu multe comodități și prețuri accesibile (unele mai bune decât în Romania. Neașteptat, nu-i așa?).  

Dacă tot am vizitat acest loc deosebit, ne-am gândit să împărtășim și cu voi această experiență incredibila. Nu știți niciodată când o să plănuiți și voi o călătorie în Israel și câteva informații despre tara sunt mai mult decât utile. Noi am început aventura din Iași, pornind din aeroportul international de aici, la bordul unui avion de la Wizz Air. Zborul a durat doua ore și 35 de minute, care au trecut mai repede decât ne așteptam. Când am ajuns în imensul aeroport Ben Gurion din Tel Aviv, a trebuit să așteptam la o coada destul de lunga (ghinionul nostru), care ne-a „furat” cam o ora din vacanta. Am primit viza de turist fară probleme, desi am observat cum mulți cetățeni din Republica Moldova întâmpinau dificultăți în a intra în tara. Mai tărziu am aflat că mulți dintre aceștia obțineau viza de turist dar ulterior rămâneau în Israel pentru a munci (fără acte).  

Trecând peste acest aspect, la ieșirea din aeroport am dat peste căldura specifică tării. Wow! A trebuit să ne obișnuim rapid cu ea și bine am făcut, deoarece aceasta nu ne-a părăsit în timpul șederii noastre în Israel. Umiditatea reprezintă principala sursa de accentuare a căldurii. Puteți urmări cu atenție buletinele meteo pentru a vă organiza bine timpul. Un lucru foarte important: trebuie să vă hidratați. Apa trebuie să fie un partener constant. Aceasta vă poate ajuta să evitați probleme de sănătate.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Călătorii incredibile prin Israel

Tel Aviv este un oraș incredibil (obișnuiți-vă cu acest adjectiv deoarece reflectă cel mai bine pulsul turistic al Israelului), care vă poate surprinde în atât de multe moduri plăcute. Daca sunteți șofer sigur o să observați infrastructura impecabila a tarii. Toate orașele sunt conectate cu autostrăzi și drumuri de calitate. Exista autostrăzi cu plata, unde poți conduce autoturismul la o viteza mai mare decât cea legala, evident pentru a ajunge mai repede la destinație.

Să nu vă imaginați că costurile sunt mari, căci sunt mai mult decât decente. O plimbare în Tel Aviv este similara cu una în marile orașe europene, dar cu un vibe mai special. Se spune că cei care locuiesc în Tel Aviv au o viață extrem de activă, 24/7. Viața de noapte este vibrantă și fluidă, mereu aducând noi provocări minunate de depășit. Restaurantele sunt WOW! Mâncarea este delicioasa, pregătită pentru a oferi experiențe culinare de neuitat (ceea ce se întâmplă în majoritatea cazurilor).

Photo credit: Dusmanu Ionut

Shaorma în Israel este o delicatesă, pregătită cu carne de miel sau oaie și condimente locale. Aceasta specialitate culinara ne-a cucerit. Falafelul este de asemenea o bucurie gastronomică, mai ales pentru cei care vor să stea departe de carne. Vegetarienii vor iubi Tel Aviv-ul. În acest oraș ei pot găsi multe restaurante care servesc preparate vegetariene. Chiar și cei care iubesc carnea se pot bucura de aceste bucurii gastronomice, realizate din legume și fructe. Să nu uităm de humus, care este total diferit de tot ceea ce găsiți în Romania.

Gustul este sublim, mai ales când este acompaniat de pita. Daca mergeți la restaurant să mâncați ceva, o să aveți parte de o surpriza neașteptată: înainte de a primi ceea ce ați comandat, chelnerul o să vă aducă o sumedenie de salate. Acestea au menirea de a stârni pofta de mâncare, dar de cele mai multe ori sunt suficiente pentru o masa pe cinste.  

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pentru majoritatea românilor care ajung în Israel, câteva obiective turistice sunt de neratat. Printre acestea se numără cu certitudine o vizită la Ierusalim. Orașul sfânt este punctul de atracție central pentru orice turist, mai ales daca religia nu reprezintă un simplu hobby de ocazie. Creștinii abia așteaptă să ajungă la Biserica Mormântului Sfânt sau să urmeze pașii Mântuitorului din drumul Via Dolorosa. O să simțiți altfel povestea lui Iisus Hristos. Aceasta prinde o noua intensitate și putere.

Totuși, să aveți grija la lumea din jur. De regula, Ierusalimul este plin cu turiști, ceea ce înseamnă în majoritatea cazurilor aglomerație și mici nervi. Peste tot o să găsiți magazine cu suveniruri, care mai de care mai interesante. Să nu acceptați primul preț. Puteți să negociați, ceea ce prinde foarte bine, mai ales atunci când aveți multe lucruri de cumpărat.  

Photo credit: Dusmanu Ionut

Momentul solemn al unei călătorii în Ierusalim este intrarea la Mormântul Sfânt. Aici vă puteți ruga și atinge mormântul lui Iisus, dar preț de câteva secunde. O să înțelegeți de ce puteți sta atât de puțin după ce vedeți coada ce se formează la intrarea în biserica. Puteți aprinde o lumânare și admira locul unde a fost uns Iisus pentru înmormântare sau unde a fost crucificat. Biserica Mormântului Sfânt este un loc cu puternic impact emoțional și spiritual, mai ales pentru practicanții activi ai religiei creștine. Răbdarea trebuie să vă acompanieze în fiecare moment al călătoriei în acest oraș minunat, cu o istorie atât de veche.

Ați putea include în itinerariul vostru și o vizită la Marea Moarta, unde puteți pluti în liniște fară nici cel mai mic efort. Este un loc absolut incredibil, dar acompaniat și de o căldură pe măsură (mai ales daca vă duceți vara). În aceasta regiune se află și răul Iordan, mai precis locul unde a fost botezat Iisus de Ioan Botezatorul. Este o zona speciala, la granita cu Iordania, răul fiind cel care despre cele doua tari. În apropiere de acest loc se afla și mănăstirea Sfântul Gherasim, unde o să găsiți preoți romani, care vă pot povesti câteva lucruri interesante despre acest sfanț.

de inchiriat opel astra transmisie automata bucuresti

Oriunde v-ați decide să călătoriți, AutoBoca vă îndeamnă să aveți grijă și să prețuiți fiecare moment. În acest fel, puteți avea parte de experiențe minunate și amintiri de neuitat! Nu uitați: daca aveți nevoie de mașini de închiriat în țară, contactati-ne cu încredere. Suntem pregătiți să vă ajutăm să închiriați autoturisme de buna calitate, care să vă ajute să ajungeți la destinație cu încredere! 

Inchirieri auto oras