O călătorie tomnatică de neuitat în România

apus minunat mare

Ne pregătim de o toamnă călătoare cu surprize turistice de neuitat!

Nu ne-am gândit niciodată că anul 2020 o să fie atât de problematic. Toată lumea se gândea la oportunități de dezvoltare profesională și personală și a venit un virus care a dat planurile peste cap. Nouă realitate în care ne regăsim cu toțîi, implică o responsabilizare a actului turistic. În această toamna, presărată de probleme și stres, ar fi util să alocăm timp relaxării și distracției. Avem nevoie de repaus și liniște. Așa vom reuși să ținem pasul cu ritmul alert al societății și cu provocările care apar de nicăieri și devin umbre agasante.

Anotimpul amortirii naturii ne amintește de propia mortalitate. Încercăm să profităm de timpul liber pe care-l avem la dispoziție pentru a strânge cât mai multe amintiri frumoase. România ne invită în fiecare zi la drum. Avem atât de multe locuri frumoase de explorat în țară, încât cu siguranță ne vom distra descoperindu-le.

Fiecare călătorie întreprinsă prin România, ne poate duce mai aproape de țelul suprem al oricărui călător: satisfacția de a descoperi locuri și povești minunate. Pentru a face acest lucru, este indicat să fim bine informați. În acest sens, internetul este de real ajutor. Acesta, prin nenumaratele sale canale, ne poate ajuta să găsim mult mai ușor destinația ideală, indiferent de anotimp.

Cuprins articol:

  • În căutarea unor destinatii turistice minunate de toamna
  • Cum ajungem să extindem colecția de amintiri frumoase în România?
  • AutoBoca și promisiunea unei experiențe auto plăcute!
Autoboca

Dacă ne gândim la călătorii plăcute de toamna, atunci sigur avem munțîi Carpați drept inspirație. Sunt câtevă lucruri pe care merită să le avem în vedere atunci când plănuim călătorii într-un anotimp atât de capricios. Care sunt acestea? Să le trecem în revista împreună:

Vremea. Ar fi util să fim cu ochii pe vreme. Toamna temperaturile sunt ambivalente și surprinzătoare. Utilizați cu încredere diverse aplicații meteo pentru a rămâne la curent cu fluctuația vremii.

Mobilitate. Trebuie să știți cum să gestionați mijloacele de transport în vreme de pandemie. Am observăt că românii vor să stea cât mai departe de mijloacele de transport în comun. Este foarte important că ei să controleze acest aspect, pentru a limita eventuale infectari cu Covid-19 de la persoane infectate care nu respectă măsurile de siguranță. Care este soluția? Serviciul de închirieri auto.

Cazare și mâncare. Aveți mereu în vedere caracteristicile locului unde o să vă cazați. Vedeți dacă respectă măsurile de siguranță și protecție împotrivă Covid-19. Același lucru poate fi spus și despre restaurante. Recent deschise publicului, restaurantele din România sunt obligate să adopte reguli clare de protecție a clientelei și personalului. Cui îi este poftă de mâncare de restaurant și o ieșire socială că în vremurile bune? Nouă, da!

În căutarea unor destinatii turistice minunate de toamnă

Anotimpul capricios dar frumos. Ploile mocănesti și vântul certăreț apar de nicăieri și ne invită la ieșiri atente prin orașe, sate și zone de țară. Românii au trecut printr-o perioada extrem de dificilă, marcată de restricții și limitări. Toamna, natură are un puls nostalgic dar atât de frumos. Pregătim aparatul foto și smartphone-ul pentru a surprinde cât de bine putem natura. De ce să nu facem câtevă fotografii și clipuri video frumoase pe care să le împărțim cu cei dragi? Probabil ați văzut multe fotografii toamna, cu fete și băieți jucându-se în frunze în tot felul de culori captivănte.

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

Munții Carpați sunt la mare căutare toamna. Sigur nu sunteți surprinși. Turiștii vor să se bucure de îmbrățișarea prietenoasă a munților. Majoritatea stațiunilor montane sunt pregătite să primească turiști. Poiana Brașov, Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Sinaia, Predeal, Azuga, Colibița, Pojorâta și Frasin reprezintă opțiunile de top ale românilor. Aceștia din urmă abia așteaptă să pornească în aventuri turistice cu iz tomnatic. Acum rămâne să căutați informații despre aceste locații și să alegeți cu încredere una potrivită tipului de experiență dorită.

Pentru a face alegerea mai ușoară, vă recomandăm să utilizați Instagram și YouTube drept ghid informațional. Pe Instagram puteți cauta hashtagul locației pe care vreți să o vizitați. Rezultatele obținute o să vă ducă într-o aventură digitală incredibilă. Vedeți cum și ce au vizitat alți utilizatori locația care v-a atras atenția.

Așa o să știți care sunt locurile faine de vizitat, unde și ce puteți mânca dar și activități faine de urmat. Același lucru poate fi spus și despre YouTube, care găzduiește o sumedenie de clipuri video de călătorie mai mult decât interesante. De multe ori, preferăm să urmărim călătorii virtuale pe YouTube. Unele sunt atât de reușite încât le vedem de mai multe ori. Sunt interesante și amuzante vloggurile turiștilor străini care descriu cu lux de amănunte experiențele lor în România.

fotografie lacul bicaz din romania
Photo credit: Constantin Andronic

Cum ajungem să extindem colecția de amintiri frumoase în România?

În timpul fiecărei călătorii prin România putem interacționa cu locuri minunate, oameni prietenoși și povești cu talc. Fiecare persoană are o colecție de amintiri, plăcute sau neplăcute, izvorâte în tot felul de locații. Inedite sau populare, obiectivele turistice românești reușesc să trezească amintiri frumoase. Trebuie să apreciem așa cum se cuvine darurile României.

Dacă punem mereu accent pe aspectele negative, nu vom reuși niciodată să scoatem în evidență potențialul incredibil al turismului autohton. Anul 2020 a trezit spiritul de explorare autohton, ceea ce este extraordinar. Românii încep să-și programeze călătorii în România. Ei fac acest lucru oarecum forțați de împrejurări. Chiar și așa, turiștii români se pot bucură de experiențe plăcute și chiar de neuitat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Putem porni pe urmele dacilor sau pe cele ale voievozilor atât de lăudați ai Moldovei și Țării Românești. Știm oameni care abia așteaptă să exploreze Munții Carpați. Unii pornesc din Carpații Orientali, urmează linia Meridionalilor și se odihnesc pe cinste în cei Occidentali. Acest lanț muntos ascunde numeroase secrete turistice, care mai de care mai interesante. De ce să nu-l explorăm așa cum se cuvine?

Cu un plan bine pus la punct și atenție la detalii, putem descoperi România autentică și naturală. Să nu vă grăbiți și să faceți toate lucrurile într-un mod responsabil. Așa vor crește șansele să vă bucurați de clipe sublime, gata oricând să devină amintiri minunate.

autoturisme bune calatorii romania 2020

AutoBoca și promisiunea unei experiențe auto plăcute!

Pandemia a născut temeri, cu efect pozitiv și negativ în multe segmente ale economiei românești. Industria de închirieri mașini a fost lovită puternic de pandemie. Totuși, încet dar sigur, segmentul da semne de revitalizare. Românii doresc să închirieze mașini pentru a sta departe de mijloacele de transport în comun.

Nu este tocmai dezirabil să stai în zone aglomerate, alături de persoane necunoscute care poate nu au respectat măsurile de siguranță. Așadar, nu suntem surprinși să vedem atât de mulți oameni în căutarea unor soluții clare și eficiente împotriva acestui aspect. Evitarea mijloacelor de transport în comun poate începe cu căutarea unui serviciu de rent a car.

În România, AutoBoca activează de peste 12 ani, oferind servicii de închirieri mașini românilor și turiștilor/oamenilor de afaceri străini. Avem o flotă cu mașini de la producători respectabili de automobile. Printre aceștia se numără Dacia, VW, Renault, Opel, Mercedes Benz, Hyundai, Ford și altele. Răsfoiți cu încredere ofertele noastre și găsiți una care să se potrivească nevoilor voastre de transport. Agenții AutoBoca vă pot ajută să descoperiți mai ușor mașinile de bun venit optime pentru călătorii plăcute prin România! 

Inchirieri auto oras