O călătorie virtuală prin România cea liberă și frumoasă!

Izolați în casă? Nu-i nimic. Internetul ne aduce aproape o gamă variată de experiențe turistice!

Pentru foarte mulți români, izolarea este foarte serioasă, deoarece reprezintă o măsură ce poate opri răspândirea virusului. Ei încearcă să stea cât mai departe de activitățile de afară, punând accent doar pe cele ce se desfășoară în casă. Chiar dacă suntem izolați în casă, nu înseamnă că distracția s-a sfârșit sau că monotonia o să pună stăpânire pe noi. Nu! Efortul depus acum o să fie răsplătit mai târziu.

Pentru majoritatea persoanelor care astăzi stau în casă, zilele par să se scurgă mai greu decât de obicei, ceea ce este absolut normal. Oamenii sunt definiți în mare măsură prin capacitatea lor de adaptabilitate. Așa am reușit să supraviețuim într-o lume extrem de violență, necruțătoare și dura. A venit testul generației noastre și trebuie să-l trecem. Avem încrederea că vom reuși să facem acest lucru!

Un număr impresionant de oameni aleg să profite de gratuitățile oferite de diferite website-uri, pentru a nu se plictisi. Am văzut că unii aleg să învețe limbi străine, limbaj de programare, un skill nou sau multe alte lucruri interesante. Știm că trebuie să ieșim din zona de confort (de fapt, deja facem acest lucru), și profităm de ocazie. Unele persoane încearcă să profite din plin de acest timp relativ liber (nu este valabil pentru cei care lucrează de acasă) și să dezvopere o sumedenie de lucruri noi. Trebuie să ne ocupăm timpul cu activități productive și să nu-l irosim. Dacă nu cu mult timp în urmă, ne plângeam că nu avem suficient timp pentru noi, acum putem profita din plin de el.

Călătorii virtuale prin România!

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să călătorească virtual în aceste zile. Ei investesc timp în descoperirea unor locuri românești frumoase. Dacă v-ați propus să întrați în acest carusel de povești captivante, atunci abordați activitatea cu răbdare și deosebită atenție. De ce să nu folosim o ora sau două pentru a explora o țară frumoasă? Putem face acest lucru cu entuziasm și astfel reușim să descoperim mai ușor România.

Țara noastră promite să ne ajute să trecem mai ușor prin această perioada dificilă. Cum? Ne oferă posibilitatea de a lua contact cu locuri minunate, ce pot deveni amintiri cu adevărat speciale. Chiar și din fața calculatorului (PC sau laptop), avem libertate completă de explorare, trecând cu brio de la un articol la altul. Ne-am gândit să fim ghizi în aceste momente dificile și să le oferim cititorilor acces la informații utile și de ce nu chiar captivante.

arc de triumf
Photo credit: Laura Seghedin

Ultima noastră vizită în București

Capitala României a reușit mereu să ne fascineze. Într-un mod sau altul, aceasta are capacitatea de a surprinde vizitatorii cu mici surprize. Ultima oară când am ajuns în București, am avut parte de o experiență cu totul special, poate chiar unică. Am avut libertate completă de mișcare, reușind chiar să explorăm pe jos o bună parte din centrul Bucureștiului. Punctul de pornire? Piață Unirii. De aici, am purces cu încredere către Palatul Parlamentului. A doua cea mai mare clădire adiministrativa din lume, ne-a impresionat.

Deși nu am avut posibilitatea de a întră înăuntru, am putut admira de afară Palatul. De aici, am pornit către centrul vechi, care nu se află departe. Acest lucru a fost acompaniat de entuziasm și o curiozitate feerică. A fost extrem de plăcut să petrecem o ora și 40 de minute (da, am cronometrat) în muzeul de istorie a României. Am văzut tezaure dacice și române imestimabile și o importantă majoră pentru istoria țării. Istoria este marcată de multe momente definitorii, care au lăsat amprente în scurgerea graduală a timpului. Multe dintre ele se regăsesc în muzeu! În apropierea muzelui se află și Biserica Mănăstirii Stavropoleos. Aceasta combină elemente de istorie și frumusețe arhitecturală pentru a impresiona turiștii români și străini.

Ne-a bucurat faptul că în centrul vechi al Bucureștiului se află multe restaurante și cafenele, unde oamenii serveau cu deosebită mâncare, cafele și sucuri. Tot în această zona se află și Palatul Voievodal Curtea Veche și Biserica Sfântul Antonie Curtea Veche. Ați putea trece pe la celebrul local Caru’ cu Bere (dacă aveți noroc și prindeți un loc liber). Hanul lui Manuc? Da!

Photo credit: Dusmanu Ionut

O altă experiență plăcută la Târgoviște

Dacă tot ne-am apucat de depănat amintiri plăcute, nu putem trece peste darurile oferite de orașul Târgoviște. Acest oraș reușește mereu să surprindă turiștii! Cum? În fosta capitală a Țării Românești se află curtea domnească și Turnul Chindiei. Parcul Chindia abia așteaptă să fie explorat. Targovetii se plimbă cu drag prin parc și în jurul lacului. Parcul este amenajat frumos și oferă oamenilor posibilitatea de a se relaxa sau distra. Grădina zoologică din parc este vizitată des de cei care iubesc animalele. Iubiții tigrii, urșii, leii, maimuțele, crocodilii și multe alte vietăți? Grădina zoologică este impresionantă! Mereu ne-am simțit bine aici. Am venit cu familia dar și cu prietenii în parc.

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Nu cu mult timp în urmă, pășeam cu grație pe tărâmul fertil al Bucovinei. Trebuie să recunoaștem că ne este dor de această regiune românească. Bisericile bucovinene sunt superbe și an de an reușesc să trezească interesul comunității turistice internaționale. În patrimoniul cultural mondial al UNESCO o să regăsiți următoarele biserici pictate: Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” Arbore, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Humor, Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Pătrăuti, Biserica „Sfântul Nicolae” din Probota, Biserica „Sfântul Gheorghe” din Suceava, Biserica „Sfântul Gheorghe” din Voroneț și Biserica „Învierea Domnului” din Sucevița. Ați putea include aceste biserici într-un itinerariu spiritual, care să-l țineți minte pe măsură ce ani trec.

Închirieri de mașini post-criză coronavirus în România

Atunci când o să scăpăm de virusul coronavirus, vom putea investi timp în călătorii de relaxare și voie bună. Ar fi util pentru economia țării să vizităm România, să ne cazăm în hoteluri românești și să închiriem mașini de la firme românești. AutoBoca vă așteaptă cu multe mașini bune, pe care le puteți utiliza cu încredere pentru a descoperi o țară frumoasă.

Sperăm să le oferim clienților acces la servicii de închirieri de calitate. Dorim să rămânem un partener pe cinste pentru turiștii români și străini. Până atunci, echipa AutoBoca vă urează multă sănătate și să fiți feriți de contactul cu virusul coronavirus! Aveți grijă și să ne regăsim sănătoși! 

Inchirieri auto oras