O clipă de linişte în grădina zoologică de la Târgovişte

Descoperă minunăţiile ascunse în fosta capitală a Ţării Româneşti: o adevărată oază de relaxare plină de istorie şi locuri fascinante pentru toţi cei care iubesc istoria!

Timpul fuge şi deceniile devin umbre călătoare. Din cununa populară a trecutului oraşul Târgovişte are oferă o intruziune specială în istoria României. Impactul acestui oraş în istoria ţării este fără precedent. Nu exista un alt oraş care să-şi fi pus mai mult amprenta asupra ţării mai mult ca fosta capitală a Ţării Româneşti. Surprinzător, nu-i aşa? Să ştiţi că nu! Istoricii pot argumenta, destul de calm, valoarea inestimabilă a oraşului.

Istoric Targoviste

Photo credit: Dusmanu Ionut

 

În prezent, Târgovişte este capitala judeţului Dâmboviţa şi este un oraş ce se bucură de o istorie bogată şi încă mai sunt păstrate în străzile şi clădirile sale rămăşiţe ale unor domnitori iluştri. Acum câteva secole, oraşul Târgovişte era cel mai important centru economic, politic, militar şi cultural din Ţara Româneasca având o deosebită valoare strategică pentru conducătorii de la acea perioadă.

Nu este de mirare că aproape pe fiecare străduţă din acest orăşel muntenesc vei putea descoperi fie o clădire impresionantă (biserica, parte a cetăţii domneşti şi multe altele), fie o legendă care să te încânte cu povestea sa specială.

Turnul Chindiei Targoviste

Foto: Dusmanu Ionut

Această locaţie este asociată şi cu unul dintre cele mai importante episoade din istoria românească contemporană: aici au fost capturaţi, condamnaţi şi executaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu în decembrie 1989, într-un moment de cotitură pentru România. Poate fi copleşitor să păşeşti pe aceleaşi străzi unde a avut loc acest eveniment cutremurător. Orice vizitator poate vedea locul unde şi-au petrecut ultimele zile dictatorii romani. Aici o să găsiţi un muzeu dedicate acestui moment important.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Chiar dacă avem în faţă un oraş mic, o să descoperiţi aici multe locuri interesante, demne de vizitat. Credem că puţină atenţie nu strica atunci când vă faceţi un itinerariu. Printre obiectivele de interes ce le-ai putea vizita în Târgovişte se pot afla numeroase momente istorice şi culturale. Acestea predomină şi este normal să facă acest lucru având în vedere spiritual oraşului. De exemplu ar fi păcat să vizitezi oraşul şi să nu petreci câteva minute la Curtea Domnească şi în Turnul Chindiei.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

De asemenea, te poţi plimba preţ de câteva minute prin parcul Chindia şi ulterior să dai o raită prin grădina zoologică. Aici poţi lua contact cu o sumedenie de animale frumoase şi mereu captivante – credem că o să te  bucuri de ele şi să le admiri diversitatea şi frumuseţea specifică speciilor exotice. Totuşi, este important să nu uiţi să le respecţi şi ele au suflete gingaşe şi merită iubirea şi respectul vizitatorilor – cei care au avut oportunitatea de a vizita grădina zoologică din fosta capitală a Ţării Româneşti s-au simţit foarte bine aici, mai ales cei micuţi. Grădina zoologică de aici te poate surprinde într-un mod plăcut.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Nu ar fi o idee rea să pleci cu familia într-un weekend pentru a descoperi împrejurimile de lângă capitală cum ar fi oraşul Târgovişte. Poate fi o oportunitate să te relaxezi alături de cei dragi şi să învăţaţi lucruri interesante privind istoria bogată a României. Şi cum orice excursie de succes începe la volanul unei maşini de calitate, următorul pas este să îţi alegi autoturismul pe care îl vei închiria.

Cu un pic de răbdare, vei putea colecta informaţiile necesare pentru a te porni la drum cu un mijloc de transport de încredere şi sigur. În acest sens, AutoBoca ţi-a pregătit câteva oferte speciale pentru închirieri maşini ce vor fi greu de refuzat. Haide să afli despre ce este vorba!

Cu entuziasm către grădina zoologică din Târgovişte: zeci de specii de animale interesante ce vor stârni imaginaţia celor mici! AutoBoca te poate ajuta să ai o vacanţă liniştită!

Dacă vei avea la dispoziţie o maşină bună şi ţi-ai propus să vizitezi cetatea lui Vlad Ţepeş, atunci poţi să te bucuri de o experienţă specială la zoo, alături de prieteni şi evident familie. Ştim cu siguranţă că cei mai mici membri ai familiei o să iubească o călătorie printre animalele din zoo. O să descoperi aici urşi, maimuţe, şerpi, crocodili, tigri şi multe alte surprize. Vei putea să admiri variate specii exotice pe care în mod normal nu ai avea ocazia să le vezi, decât dacă te-ai hotărî să pleci în safari în Africa.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

AutoBoca vrea să îţi vină în ajutor pentru a putea petrece câteva clipe de relaxare alături de cei dragi. Cum? Prin a-ţi pune la dispoziţie o serie de maşini de bun venit care îţi pot oferi libertatea de care ai nevoie. Tu vei hotărî destinaţia pe care vrei să o vizitezi şi o vei face conform programului şi ritmului tău. Autoturismele din flota noastră sunt modele noi, de la producători de top şi sunt foarte diverse.

Vei putea închiria maşini compacte precum VW Jetta, Citroen C-Elysee, Skoda Rapid, VW Golf 7 sau SUV-uri precum Suzuki Vitara, Dacia Duster sau chiar şi microbuze dacă ai nevoie de un autoturism pentru grupuri mai mari de persoane. În funcţie de preferinţele tale, noi îţi oferim spre închiriere maşina de care ai nevoie.

Photo credit: Cosmin Ilieș

Majoritatea clienţilor noştri care au plecat în excursii în familie pentru câteva zile, au preferat să închirieze un VW Golf 7. Este un autoturism de calitate superioară (cu tot ce înseamnă pedigreeul german), cu un portbagaj încăpător şi oferă un plus de siguranţa pasagerilor săi. În plus, acest model a fost construit în special pentru familii şi pe bancheta din spate sunt locurile destinate pentru copii. Au fost foarte mulţumiţi de performanța VW Golf 7 la drum cât şi de confortul oferit. De asemenea, AutoBoca îţi poate pune la dispoziţie şi un scaun adiţional pentru copii, dacă încă nu este îndeajuns de mare pentru a purta doar centura.

Autoboca te poate ajuta să închiriezi o maşină şi implicit sa descoperi secretele oraşului Târgovişte

Dacă eşti entuziasmat de ideea de a vizita una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din ţară, AutoBoca te aşteaptă cu o maşină de bun venit gata de drum! Bineînţeles, în cazul în care ai nedumeriri, unul dintre agenţii noştri îţi poate furniza toate informaţiile necesare pentru că tu să îţi alegi autoturismul potrivit. Nu trebuie să îţi faci probleme: vei avea numeroase opţiuni de maşini de închiriat.

Fiindcă ne dorim să facem tot posibilul ca tu să pleci mulţumit de la noi, am creat şi oferte speciale pentru autoturismele din flota noastră. Acum poţi închiria o maşină de la AutoBoca la un preţ avantajos! Vei dispune de calitate şi vei face şi economie! De ce să nu profiţi de această ocazie pentru a ajunge în orice locaţie pe care ţi-ar plăcea să o vizitezi? Cu ajutorul AutoBoca puteţi ajunge cu uşurinţă în Târgovişte şi implicit ulterior să vizitaţi grădina zoologică. Îți stăm la dispoziție 24/7, deci nu va fi greu să ne găsești.

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi!

Autoturisme bune de inchiriat