O drumeţie minunată de weekend

Unde plecăm în weekend? Idei de călătorie în marile oraşe româneşti! Sunteţi pregătiţi să le descoperiţi?

Weekend-ul poate fi o sursă de distracţie şi voie bună, mai ales dacă implica un drum la munte alături de prieteni buni. Împreună cu cei dragi putem strânge amintiri frumoase, în locaţii incredibile. Aceste două zile, la final de săptămână, trebuie utilizate pentru  relaxare, reîncărcare cu energie şi pentru a crea cât mai multe amintiri plăcute.

Un weekend merita atenţia noastră, mai ales dacă vrem să ne bucurăm de amintiri frumoase alături de cei dragi. Dacă se formează un grup apropiat, atunci sunt şanse mari ca experienţa să fie una de neuitat. În fond, la final, tot ce contează sunt trăirile avute, nu bogăţiile acumulate. Avem o ţară cu adevărat minunată pe care merită să o descoperim ori de câte ori avem ocazia. România reuşeşte mereu să ne ofere experienţe turistice incredibile, greu de trecut cu vederea!

o plimbare prin oras cluj placut familie
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Din păcate, mulţi romani nu au explorat comorile turistice româneşti pe îndelete. Ei au pierdut ocazia de a descoperi o ţară superbă, mereu pregătită să impresioneze. Programul încărcat de la serviciu, zilele obositoare, responsabilităţile financiare care ne apasă, ne taie elanul de a dori să explorăm şi să descoperim locaţii noi şi fascinante. Însă, acesta devine un cerc vicios: cu cât muncim mai mult  şi suntem mai obosiţi, cu atât nu mai acordăm timp pentru relaxare şi momente deosebite cu familia. Energia şi starea de spirit pozitivă vine din clipele speciile petrecute cu oamenii dragi inimii şi din emoţiile trăite atunci când ne bucurăm de bogăţiile Mamei Natură. Peisajele romaneşti sunt cu adevărat speciale şi merita să fie în atenţia celor care iubesc să călătorească. 

Oamenii au fost creaţi pentru a menţine o conexiune vie şi constantă cu mediul natural. Însă, zidurile de beton ale centrelor urbane, diminuează această legătură. Bineînţeles, evoluţia în infrastructura şi a tehnologiilor ne-au făcut vieţile mult mai uşoare şi au adus un plus de siguranţă pentru fiecare individ. Dar, nu ar trebui să uităm care ne sunt rădăcinile. De aceea, din când în când, mai ales în weekend-uri ar trebui să “evadăm” puţin în câteva locaţii deosebite. Sunt foarte multe locuri care merita să fie vizitate des şi cu încredere. Printre acestea o să găsiţi locaţii populare, arhicunoscute dar şi unele surprize minunate, de care nu aţi auzit niciodată.

Photo credit: Vasile Prisacariu

În funcţie de oraşul în care locuiţi, puteţi alege şi o destinaţie interesantă şi pe placul tuturor membrilor familiei. Având în vedere că avem la dispoziţie doar 2 zile, poate 3 dacă ne luăm o zi liberă de la locul de muncă, trebuie să alegem cu atenţie locaţia. Nu ne-am dori să irosim prea mult din timpul liber pe drum, însă în acelaşi timp să fie o zonă nouă pentru noi şi pe care am dori să o explorăm. Dacă ne informam corespunzător atunci reuşim relativ uşor să găsim o destinaţie minunată de vizitat.

În acest sens, vă propunem să plecaţi într-un weekend în unul dintre marile oraşe româneşti. Chiar dacă v-aţi săturat de stres, agitaţie şi aglomeraţie, în centrele urbane din România există mici paradisuri naturale care abia aşteaptă să fie descoperite. Aţi fi surprinşi câte locuri minunate se afla chiar şi în apropierea oraşului în care trăiţi. Vă trebuie doar o maşină bună, entuziasm şi informaţiile corespunzătoare.

calatorii prin tara cu vw polo

În această manieră veţi profita la maxim de weekend şi nici nu vă veţi simţi obosiţi din cauza unei călătorii prea lungi. Dacă v-am stârnit interesul, vă invităm să citiţi mai multe detalii în rândurile următoare. Credem că o să descoperiţi câteva lucruri interesante despre România şi darurile ei turistice.

3 idei de călătorii de weekend în România

Mulţi romani dau vina pe lipsa de timp pentru a pleca în vacanţe. Alţii susţin că nici resursele financiare nu sunt îndeajuns pentru a se bucura de concedii. Chiar dacă aceste elemente sunt mai mult decât scuze, tot exista o variantă să plecaţi în mici călătorii şi nici să depăşiţi bugetul. Un weekend poate fi îndeajuns să vizitaţi câteva atracţii turistice interesante chiar şi în apropierea marilor oraşe. Suntem siguri că o să găsiţi nenumărate locuri faine care să vă satisfacă „apetitul” pentru experienţe turistice.

În funcţie de proximitate, noi avem câteva sugestii demne de luat în considerare. Dacă plecarea va fi din capitală, atunci prima destinaţie spre care vă puteţi îndrepta este Palatul Mogoşoaia. Se afla la doar 15 kilometri de Bucureşti şi aici veţi găsi o adevărată oază de verdeaţă. Complexul este format din palat, casa de oaspeţi, bucătăria domnească, turnul porţii, biserica, capelă, serele şi cavoul familiei Bibescu. Cu alte cuvinte, veţi putea petrece o zi întreagă admirând bogăţiile culturale şi istorice din palat şi să vă delectaţi cu atmosfera liniştită şi îmbietoare din grădinile frumos amenajate. Palatul este incredibil de frumos şi merită o vizită pe măsură!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Următoarea destinaţie poate fi Castelul Peleş de la Sinaia, o altă capodopera arhitecturală din România. Este un simbol al luxului şi fiecare detaliu este atent lucrat şi amplasat. Având în vedere că Peleşul este situat în zona montană, veţi avea parte şi de privelişti de invidiat cât şi acces rapid în una dintre poieniţele minunate. Relaxare, voie bună şi aer curat de munte: toate ingredientele pentru o călătorie de succes! Majoritatea celor care au ajuns la Peleş s-au bucurat de experienţe superbe, pe care le-au descris în bloguri şi articole de specialitate.

Imagini castel Peles
Photo credit: Dusmanu Ionut

Dacă veţi porni din Iaşi, vă puteţi pregăti pentru câteva experienţe minunate. Prima oprire poate fi la Mănăstirea Hadambu, ce se afla la doar câţiva kilometri de oraş. Aici veţi simţi că aţi pătruns într-o luma magică, chiar de poveste. Primul lucru pe care îl veţi observa, în afară de mănăstire, va fi lacul cu lebede. Aceste creaturi graţioase înotata lin şi jucăuş şi sunt foarte prietenoase cu turiştii. De asemenea, aici se afla şi o grădină zoologică unde puteţi admira cerbi, căprioare, iepuri şi zeci de specii de păsări. 

Pădurea Bârnova şi Mănăstirea Bârnova ar putea fi o altă alegere excelentă pentru un weekend relaxant. Aici veţi găsi o atmosferă liniştită, pajişti cât cuprinde şi veţi putea să vă plimbaţi şi prin pădure. Nu este musai să veniţi la aceste lăcaşe de cult doar pentru a vă profesa adoraţia faţă de Dumnezeu. Se pot admira şi peisajele deosebite şi să vă umpleţi sufletele cu linişte şi calm.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Din Cluj-Napoca vă puteţi îndrepta către Salina Turda. La doar 20 de kilometri depărtare de oraş, aceasta salină va invita în adâncurile pământului. Şi partea bună este că aerul din interior este foarte sănătos şi benefic pentru căile respiratorii. Veţi putea să vă minunaţi la impresionanţii pereţi de sare şi să admiraţi câteva unelte folosite de mineri acum ceva secole. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

O altă variantă ar fi să urcaţi până la fortăreaţa Cetăţuia. Aceasta se afla la o altitudine de peste 400 de metri deasupra oraşului, de unde vă puteţi delecta cu o imagine panoramică. De asemenea, există şi un restaurant în apropiere, ceea ce înseamnă că puteţi lua o cină romantică.

Pentru a explora nestingheriţi toate aceste atracţii fascinante din marile oraşe româneşti, veţi avea nevoie şi de o maşină bună. AutoBoca este o firmă de închirieri maşini care poate ajuta clienţii să utilizeze autoturisme bune pentru a ajunge la diverse destinaţii. În flota noastră veţi găsi multe modele noi şi interesante ce pot fi închiriate la preţuri avantajoase. Contactaţi-ne chiar acum şi rezervaţi o maşină de bun venit fără stres! 

Autoturisme bune de inchiriat