O mică vacanţă de relaxare în Bucovina

Vara aceasta descoperim minunăţiile turistice din inima Bucovinei la volanul unei maşini de bun venit de la Autoboca! 

România este o ţară cu adevărat frumoasă şi oricine a decis să îi cutreiere munţii, plajele, să  viziteze construcţiile medievale şi să se delecteze cu deliciile culinare, va susţine cu îndârjire asemenea afirmaţie. De altfel, online o să găsiţi o gamă variată de note de călătorie scrise de turişti amatori şi experimentaţi.

Ei pot oferi informaţii utile despre fiecare locaţie vizitată. Turiştii pot citi cu atenţie aceste note, mai ales dacă for informaţii suplimentare despre locurile pe care urmează să le viziteze. Ne-am gândit să scriem şi noi câteva rânduri despre una din cele mai vizitate regiuni din România: Bucovina.

Photo credit: Ștefania Lău

Însă, dacă ar fi să alegem o regiune aparte, care reuşeşte să eclipseze prin naturaleţe, tradiţionalism, obiceiuri deosebite şi printr-un trecut tumultos, aceasta ar fi Bucovina. Cu siguranţă aţi auzit despre magia ascunsă în ţinutul din nordul României şi dacă aţi fost prin această parte a ţării, deja ştiţi care sunt motivele pentru a reveni. O să descoperiţi lucruri interesante despre obiceiurile şi locurile de vizitat din nord-estul ţării. Aici cu siguranţă o să dezvoltaţi o relaţie specială cu natura liberă şi tradiţia. 

Bucovina este un adevărat cufăr plin de comori pentru turiştii interesaţi să o descopere. Veţi avea şansa să petreceţi clipe încântătoare prin sate pitoreşti, oraşele fermecătoare cât şi zeci de alte locaţii în care tradiţia este literă de lege. Chiar şi în prezent se respectă ritualuri vechi de sute de ani şi aceste învăţături sunt transmise cu sfinţenie din generaţie în generaţie.

Photo credit: Ștefania Lău

Deşi, Bucovina nu a fost lipsită de conflicte de natură politică, frumuseţea acestei regiuni nu s-a diminuat odată cu trecerea anilor. Din contră! S-ar putea spune că Bucovina a renăscut şi mai tânără şi mai fascinantă. Cei care îi trec pragul au parte de experienţe plăcute. Cum puteţi să vă asiguraţi că o să vă bucuraţi de o călătorie minunată? În rândurile următoare o să găsiţi câteva elemente care vă pot ajuta în acest demers.

Photo credit: Bogdan Almajan

Însă, înainte de a ne face bagajele şi să plecăm la drum, ar fi bine să fim informaţi corespunzător. Care sunt secretele unei experienţe de neuitat în Bucovina, una din cele mai iubite regiuni din România? Cum alegem o destinaţie care să implice elemente de istorie, cultură, artă şi religie? Cum vom reuşi să călătorim cu plăcere către obiectivele de interes?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să căutăm răspuns pentru a ne bucura de o vacanţă încântătoare. Credem că am reuşit să găsim câteva repere ce merită să le aveţi în vedere atunci când urmează să vizitaţi Bucovina şi nu numai.

Din fericire, în prezent, este foarte uşor să accesăm informaţii utile. Cu Internetul la îndemână, doar cu câteva click-uri vom descoperi câteva site-uri folositoare. Sunt multe bloguri de călătorii cât şi servicii profesioniste pe care le puteţi accesa fără probleme. De ce să nu aveţi parte de o excursie relaxantă împreună cu cei dragi, într-un loc superb? Vă invităm să descoperiţi chiar acum câteva locaţii ce merită incluse în itinerariul vostru!

Călătorii relaxante, pline de frumuseţe, natură şi tradiţie în Bucovina

Bucovina este cu siguranţă regiunea care întruneşte toate criteriile pentru o destinaţie de vacanţă superbă. Acest ţinut minunat oferă oamenilor posibilitatea de a descoperi ruinele unor castele, castre romane, cetăţi dacice sau forturi medievale.

În acelaşi timp regiunea este recunoscută pentru superbele mănăstiri, unele chiar unice în lume şi incluse în patrimoniul UNESCO. Aceste mănăstiri reuşesc să atragă vizitatori din Europa, China, Statele Unite ale Americii şi chiar Australia. Oamenii sunt fascinaţi de frumuseţea acestor bijuterii spirituale.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirea Voroneţ este una dintre cele mai renumite lăcașe de cult din Bucovina şi a atras atenţia multor turişti străini. Ei vin aici pentru a admira frescele atent pictate cât să şi descopere istoria din spatele acestui monument  religios. 

Mănăstirea Voroneţ poartă numele şi de Capela Sixtină a Estului, în special datorită frescelor din exterior şi interior. Picturile sunt cu adevărat deosebite şi recrează câteva scene din Biblie cu accent pe momentul Judecăţii de Apoi. Însă, ceea ce face Voroneţul un obiectiv aparte este culoarea folosită pentru crearea frescelor: acel albastru intens a cărui nuanţa nici în prezent nu se poate replica. Suntem siguri că o să simţit nevoia de a face fotografii acestei minunate mănăstiri. Aceasta o să vă încânte! 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Alte mănăstiri deosebite pe care nu ar trebui să le rataţi sunt Suceviţa, Dragomirna, Arbore, Moldoviţa, Putna şi lista poate continua. Nu este de mirare că majoritatea pelerinilor (romani şi străin) aleg să vină în Bucovina pentru a petrece câteva zile liniştite la aceste mănăstiri. Ştim că mai sunt şi alte mănăstiri ce merita atenţia turiştilor străini, însă cele menţionate de noi au fost vizitate de milioane de oameni de-a lungul anilor.

De regulă, aceste lăcașe de cult, au deservit drept fortăreţe, aşa că sunt construite în zone de munte retrase, departe de agitaţie şi aglomeraţie. Dacă veţi sta aici chiar şi câteva ore, veţi pleca mult mai împăcaţi, calmi şi cu o stare de bine. Atmosfera care înconjoară mănăstirile, induce un sentiment de pace şi poate fi remediul de care aveaţi nevoie pentru a scăpa de stres.

Poveste Cetatea Sucevei

Photo credit: Dusmanu Ionut

Însă, în Bucovina, veţi găsi şi alte destinaţii interesante, în afară de mănăstiri. Cetatea de Scaun din Suceava este un obiectiv turistic pe care ar trebui să îl vizitaţi măcar o dată. Construită în secolul al XIV-lea de către Petru Musat, aceasta fortăreaţă medievală reuşeşte să impresioneze chiar şi în prezent. Fiind situată la o înălţime de 70 de metri faţă de lunca Sucevei, de aici veţi avea acces la o privelişte panoramică ce merită imortalizata în multe poze deosebite.

Şi dacă tot aţi ajuns în Suceava, ar fi indicat să faceţi un tur al oraşului pentru a explora toate frumuseţile ascunse pe străduţele misterioase. Printre cele mai populare atracţii turistice în Suceava se număra Hanul Domnesc, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou şi Biserica Mirăuți. Dacă totuşi, doriţi să evadaţi departe de agitaţia specifică unui oraş, atunci puteţi vizita satul Ciocăneşti, una dintre cele mai pitoreşti locaţii din România.

Photo credit: Marius Isac

În cazul în care iubiţi munţii şi sunteţi încântaţi să le exploraţi crestele, Bucovina nu dezamăgeşte nici la acest aspect. Sunt câteva trasee montane care vă vor duce fie către o mănăstire, o cascadă sau efectiv vă oferă posibilitatea să vă delectaţi cu peisaje naturale incredibile. Gura Humorului, deşi un orăşel de munte micuţ, are farmecul său şi poate fi o destinaţie excelenta dacă sunteţi interesaţi de relaxare şi doriţi să vă desprindeţi de stresul acumulat după lungi săptămâni de muncă.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, pentru a descoperi Bucovina cu plăcere, veţi avea nevoie şi de un mijloc de transport de calitate la îndemână. În acest fel, va fi simplu să vă deplasaţi către toate obiectivele de interes în timp util şi fără bătăi de cap. La acest aspect, vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă profesionistă, cu mulţi ani de experienţă în domeniu şi mereu gata să vă ajutăm. În flota noastră veţi găsi multe modele noi şi potrivite pentru drumuri montane (VW Jetta, Citroen C-Elysee, Suzuki Vitara şi multe altele).

calatorii prin tara 2018

Nu doar atât, însă am pus la punct şi câteva oferte de rent avantajoase. Veţi avea oportunitatea să economisiţi fără a face compromis la calitate. Contactaţi-ne chiar acum şi descoperiţi Bucovina cu plăcere, la volanul unei maşini de bun venit! Autoboca vă poate ajuta să exploraţi Bucovina într-un mod plăcut şi lipsit de bătăi de cap.

Autoturisme bune de inchiriat