O nouă călătorie românească de neuitat în 2020

unde se afla palatul parlamentului

În România pornim la drum cu entuziasm, la volanul unei mașini de bun venit!

Dacă la sfârșitul anului 2019, ne gândeam cu drag la posibilitățile turistice ale următorului an, coronavirusul a dat peste cap totul. Trist, nu-i așa? Unii români s-au încumetat să iasă din România, optând pentru sejururi în Grecia însă lucrurile nu au decurs așa cum și-au dorit.

Fiecare român își plănuiește vacanța așa cum își dorește dar parcă, în vremuri grele, este mai bine în țară. Și noi vrem să ne bucurăm de vacanțe frumoase în 2020. Vara a început cu stângul deoarece numărul de infectari cu noul coronavirus a crescut exponențial în lunile iunie și iulie. Nici luna august nu pare să se îndrepte către o realitate dorită de atât de mulți români.

Photo credit: Dusmanu Ionut

După luni dificile, pline de stres și anxietate, vrem să ne relaxăm și să punem problemele cotidiene în plan secund. Ar fi bine să investim timp în relaxare și liniște. O detașare de sursele de tensiune fizică și mentală este esențială pentru o viață mai sănătoasă. Așa că încercăm să găsim locuri românești frumoase, pe care să le includem într-un itinerariu. De multe ori facem acest lucru cu ușurință iar alteori întâmpinăm dificultăți. Având în vedere numărul impresionant de persoane care caută informații despre cele mai frumoase locuri de văzut în România anului 2020.

Țara s-a schimbat. Oamenii cară cu ei mai multe greutăți și acest lucru se vede cu ochiul liber. Românii sunt mai stresați, mai obosiți și zâmbesc mai rar. Nu-i de mirare, mai ales că am trecut printr-o stare de urgență, izolați în case și temători de posibilitatea infectării cu acest virus ucigaș.

De altfel, se pare că românii au ieșit din pandemie mai temători, ceea ce nu este surprinzător. Așadar, este absolut normal că aceștia să dorească vacanțe depare de orașele în care au fost nevoiți să se izoleze. Fiecare pas informațional pe care-l facem în această perioadă, ne aduce mai aproape de locația pe care trebuie să o vizităm pentru a ne relaxa.

Photo credit: Seghedin Laura

Opțiuni de călătorie pentru românii dornici de relaxare și odihnă

Dacă timpul este de partea noastră, atunci vom fi ceva mai darnici cu alegerea destinației. Se află mai departe de locul de plecare? Avem timp. În situația în care putem pleca doar în weekend, atunci ar fi ideal să alegem un loc aproape. Așa că trebuie să corelăm timpul liber cu numărul de kilometrii de parcurs pentru a ajunge la destinație. Nu este dificil să facem acest lucru, mai ales când ne gândim că avem la dispoziție internetul. Acesta ne poate face munca mult mai ușoară. Îl putem folosi cu încredere zilnic pentru a descoperi locuri faine, care să devină surse de voie bună, odihnă și liniște.

Locurile izolate par să atragă din ce în ce mai mulți călători. Ei vor să stea departe de posibile surse de infectare cu Covid-19. Siguranță și atenția la persoanele cu care interacționăm, ar trebui să ne ghideze pașii către aventuri turistice plăcute. România are multe de oferit însă trebuie să depunem și noi efort în a identifica locurile optime de vizitat. Sunt destul de multe locuri în țară care pot fi vizitate cu încredere, chiar dacă nu sunt tocmai populare.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Uneori chiar prietenii ne pot recomandă locații izolate, care să ne placă! Așa am descoperit și noi Rarău, Frasin, Pojorâta sau Gură Humorului. Aceste locații erau mai „secrete” față de Vatra Dornei, Sinaia, Predeal, Azuga sau Colibița. A fost atât de plăcut să le explorăm secretele înainte de pandemie. Astăzi, încercăm să ne protejăm cât de bine putem. Putem controla interacțiunile cu celelalte persoane dar și cu locurile pe care le vizităm.

Delta Dunării pare a fi o destinație foarte populară printre români. De ce? Locurile de cazare sunt mai izolate și activitățile sunt potrivite pentru cei care doresc să petreacă timpul singuri sau în grupuri restrânse. Dunărea și Marea Neagră ne seduc cu peisaje desprinse din române romantice. Apusul și Răsăritul ne oferă spectacole incredibile, pe care încercăm să le imortalizăm în fotografii sau chiar clipuri video.

Timpul petrecut în Delta Dunării a fost mereu fermecător, diiferit față de alte tipuri de călătorii. Aici se află o atmosfera gingașă a naturii care rezonează cu spiritul uman. Cei care vor să se relaxeze și să se odihnească în familie, pot opta pentru o experiență turistică în Delta. Doar să căutați cu atenție un loc care să fie în ton cu așteptările voastre.

Nu uitați că dacă aveți nevoie de mașini de închiriat, AutoBoca va poate fi partener de drum! Avem o flota cu autoturisme diverse. O să găsiți în flota noastră multe modele interesante, menite să va surprindă cu experiențe auto plăcute și confortabile. Să știți că fiecare mașină este predată clientului curată și igienizată.

Avem modele de calitate care pot fi alese cu încredere pe străzile României. Oricând aveți întrebări, contactați-ne cu încredere. Agenții AutoBoca sunt mereu pregătiți să vă ajute să descoperiți mai bine lucruri despre mașinile disponibile spre închiriere. Profitați de expertiza noastră pentru a conduce autoturisme de bună calitate! Sunteți pregătiți pentru o călătorie frumoasă prin țară?

Inchirieri auto oras