O nouă destinaţie de drum în ultima lună de vară

Noi călătorii prin România în luna august: motive de relaxare, voie bună şi clipe frumoase cu familia!

Ultima lună de vară, se apropie cu paşi repezi şi deja romanii (din ţară şi din străinătate) se pregătesc de tradiţionalele drumeţii pe meleagurile Mioriţei. Valea Prahovei, Braşov cu a sa Poiana minunată, Snagov, Predeal, Sinaia, Sibiu, Sighişoara şi staţiunile de pe litoralul românesc par a atrage mii de romani cât şi turişti străini.

Oamenii vin aici pentru a se simţi bine şi pentru a uita de probleme. Unii reuşesc să facă acest lucru şi alţii nu. În acest sens, exista numeroase indicaţii turistice cu privire la posibilităţile existente. Sunt nenumărate locuri care pur şi simplu merita vizitate.

Photo credit: Constantin Seghedin

Reputaţia frumuseţii ţării noastre a trecut hotarele şi nu de puţine ori ne regăsim printre topurile cu cele mai încântătoare destinaţii de vacanţă. O simplă plimbare prin majestoşii Munţi Carpaţi sau pe litoralul generos al Marii Negre va fi îndeajuns să vă daţi seama de cât de minunată este România noastră.

Numărul de comori turistice este foarte mare şi în fiecare regiune veţi găsi ceva aparte şi care merită atenţia voastră. O să descoperiţi multe locuri minunate, care sigur o să vă încânte. Dacă aveţi puţin timp la dispoziţie, devine mult mai uşor să setaţi parametrii unei experienţe turistice minunate. De ce să nu vă bucuraţi de una care să rămână în inima voastră mulţi ani la rând?

Unele dintre atracţiile de interes din România sunt chiar unice în Europa precum Cascada Bigar, Delta Dunării, Râpă Rotia (sau Canionul României) şi lista poate continua. În funcţie de preferinţe şi de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie vă puteţi pune la punct un itinerariu deosebit care să includă şi câteva dintre cele mai iubite obiective din ţara noastră.

Alba Iulia

Photo credit: Felicia Prodan

Internetul vă poate ajuta cu informaţii valoroase pe baza cărora puteţi alege restaurante, locuri de cazare şi posibile rute. Experienţele altor călători vă pot salva de la posibile situaţii neplăcute. Ar fi util să aveţi la dispoziţie informaţii utile despre cele mai interesante locuri de vizitat din ţară. Pe măsură ce strângeţi informaţii, devine mai uşor să porniţi la drum fără stres.

În August mii de turişti se pregătesc cu mare entuziasm să plece în vacanţe alături de prieteni şi familie. Cei care vin din străinătate abia aşteaptă să încerce preparate tradiţionale româneşti şi să se bucure de toate darurile României, chiar dacă multe dintre obiectivele turistice ce le vor vizită sunt atât de familiare. Dorul de “acasă” este foarte greu de scos din inimile romanilor. Nostalgia ne îndeamnă să venim acasă de câte ori putem.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Dacă şi voi v-aţi planificat concediile pentru această perioadă, atunci nu ar fi o idee rea să fiţi informaţi corespunzător privind posibile rute de urmat sau atracţii deosebite din România. În caz că aveţi la dispoziţie o săptămână sau două, puteţi profita de timpul liber şi să faceţi chiar un circuit prin ţară. În această manieră veţi putea surprinde câte un fragment din sutele de bogaţii naturale, culturale şi istorice ce zac pe plaiurile româneşti. Acestea vă pot face viaţa mai frumoasă şi călătoria mult mai specială.

În acest sens, vă propunem să luaţi în considerare câteva obiective turistice deosebite ce pot fi vizitate în fiecare regiune în parte. De ce să nu vă bucuraţi de clipe spectaculare în compania oamenilor dragi inimii? În fond, amintirile sunt cele mai bune dovezi ale unei vieţi trăite la maxim. În rândurile următoare, vă vom prezenta câteva locaţii încântătoare pe care le puteţi include în itinerariul vostru. Dacă v-am stârnit curiozitatea, citiţi în continuare! Sigur o să descoperiţi câteva lucruri interesante despre cele mai interesante locuri de vizitat din ţară.

Destinaţii de vacanţă în august în frumoasa Românie: vă invităm să descoperiţi bijuteriile naturale ale ţării noastre cu o maşină de bun venit!

Putem afirma cu toată încrederea că România este o ţară cu adevărat deosebită fără să riscăm să avem o abordare arogantă şi egocentristă. Orice turist care a petrecut măcar câteva zile explorând frumuseţile naturale ale ţării noastre poate susţine această afirmaţie.

Avem sute de construcţii medievale ce impresionează prin arhitectură, dimensiuni şi legenda (Cetatea Alba Carolina, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Cetatea de Scaun şi altele). Nu doar atât, însă peisajele din Munţii Carpaţi sunt atât de incredibile (mai ales la înălţimi mari) încât par a fi editate cu programe profesioniste.

Castelul Corvinilor Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

Pe lista putem adăuga şi Marea Neagră, Delta Dunării, vechile cetăţi ale grecilor şi romanilor şi zeci de tradiţii şi obiceiuri de-a dreptul remarcabile. Chiar şi în prezent încă se mai practică ritualuri vechi de sute de ani care sunt o adevărată plăcere de observat. Avem o cultură şi istorie veche pline de poveţe şi ideologii pe baza cărora s-a format şi societatea din prezent. 

Astea fiind spus, ce anume aţi putea vizita în România în luna august? Un răspuns simplist ar putea fi: enorm de multe, însă am grupat câteva obiective de interes în funcţie de regiune. O scurtă vizită la oricare dintre ele ar fi îndeajuns încât să plecaţi cu un zâmbet pe buze şi cu pace în suflet.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

În Moldova, regiunea tradiţională a Bucovinei reuşeşte să atragă turişti din Europa şi alte colţuri ale României şi pe bună dreptate. Aici veţi găsi zeci de mănăstiri din patrimoniul UNESCO, mâncare delicioasă, peisaje extraordinare cât şi oameni primitori şi voie bună. Aceste elementele  fac din Bucovina o zonă tare iubita şi oază de relaxare pe care mulţi dintre noi o căutăm mai ales după perioade agitate. 

Printre locurile frumoase de vizitat din Moldova putem enumera mănăstirile pictate precum Voroneţ (o adevărată capodoperă de arta cu fresce deosebite şi o poveste la fel de încântătoare), Moldoviţa şi Suceviţa. Apoi, vă puteţi încumeta la o vizită la Cetatea de Scaun din Suceava sau Cetatea Neamţului din Târgu-Neamţ. Iubitorii de natură pot petrece câteva zile la Durau şi se pot încumeta chiar şi pe un traseu pe munte.

Photo credit: Vasile Prisacariu

În Transilvania oraşele sunt destinaţii de top, deoarece întrunesc atât elemente de modernism cât şi elemente istorice chiar medievale. Aşezări precum Cluj Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia atrag vizitatori din toată ţara. Fiecare dintre ele are cel puţin o construcţie, fortăreaţa sau privelişte deosebite ce merită imortalizata în poze. În Cluj vă puteţi delecta cu o privelişte panoramică asupra oraşului de pe fortăreaţa Cetăţuia, în Tg-Mures puteţi vizita Palatul Culturii, o bijuterie arhitecturală iar în Alba-Iulia vă aşteaptă frumoasă cetate Alba-Carolina. 

Altfel spus, Transilvania este un loc în care predomina istoria, legenda şi peisaje montane copleşitoare. Sună de-a dreptul încântător, nu-i aşa? Ce altceva v-aţi mai putea dori pentru o vacanţă liniştită şi frumoasă?

Dacă totuşi va place soarele, şi vreţi să vă bucuraţi de câteva zile la plajă, atunci litoralul românesc poate fi soluţia. În Dobrogea veţi fi de-a dreptul acaparaţi de frumuseţea Marii Negre, a plajelor însorite cât şi a atmosferei pline de distracţie care predomina pe timp de vară. Mai în fiecare staţiune se vor organiza evenimente potrivite pentru fiecare membru al familiei. 

Însă, să nu vă imaginaţi că tot ce puteţi face aici este să staţi la plajă şi să participaţi la concerte. În împrejurimi veţi avea access la diverse obiective turistice precum Insula lui Ovidiu, Cetăţile Histria şi Callatis, Acvariul şi Delfinariul din Constantă şi lista poate continua.

Indiferent de ce parte a ţării veţi vizita, se vor găsi locuri minunate şi activităţi interesante. Dacă veţi dispune de un autoturism de calitate vă veţi putea deplasa către toate destinaţiile dorite fără nicio problemă. Şi aici vă puteţi baza pe AutoBoca, o firmă de rent profesionistă cu 10 ani de experienţă în domeniu.

AutoBoca oferă servicii de închirieri auto în 13 locaţii din ţară, oferind oamenilor acces la maşini bune, uşor de condus şi care se adaptează în funcţie de necesităţile voastre de transport. În flota noastră veţi găsi noul VW Polo Automat, VW Jetta, Citroen C-Elysee, Suzuki Vitara şi multe altele. Unul dintre specialiştii noştri vă va ghida către modelul potrivit. Avem agenţi experimentaţi care sigur o să vă ajute să găsiţi în timp util cele mai bune maşini pentru drumurile pe care le aveţi în faţă. Contactaţi-ne chiar acum şi descoperiţi noile maşini de bun venit!

Autoturisme bune de inchiriat