O nouă experiență turistică prin România

peisaje natura romania frumoase

Anul călătoriilor românești cu iz de WOW: să nu uităm să zâmbim mai des!

Uneori vrem să ieșim din ciclul lucru – acasă pornind la drum către destinații interesante.  Majoritatea persoanelor care au locuri de muncă stresante încearcă să se detașeze atunci când au la dispoziție puțin timp liber. Weekendul, cu ale sale două zile, poate fi folosit cu ușurință pentru o mică escapadă la munte sau la mare. În funcție de distanta dintre orașul de plecare și destinație, puteți corela timpul cu posibilitatea de a vă bucura de cel puțin o zi liberă. Din fericire, România este mai mult decât pregătită pentru cei care vor să-i descopere secretele turistice.   

Sunt foarte mulți români care abia așteaptă să se relaxeze și să uite de problemele care le întâmpină zi de zi. Daca reușim să ne detașăm de lucrurile care ne stresează, atunci putem să uităm de ele, măcar preț de câteva zile.  Și trebuie să facem acest lucru! Sindromul burnout reprezintă o problema serioasa de sănătate, pe care nu trebuie să o ignorăm. Din păcate mulți romani nu cunosc pericolele sindromului, care apare atunci când exagerăm cu lucrul și ignoram chemarea odihnei. Se întâmplă mai des decât bănuiți. Mulți romani încearcă să performeze cât mai bine la locul de muncă și uneori uită să învestească și în sesiuni reale de odihna. Ar fi indicat să strângem câteva informații despre sindromul burnout. În acest mod aflăm dacă acesta se află deja în viață noastră.   

Din când în când nu strica să fugim după repaus și liniște. Acesta este un bun mod de a opri efectele negative ale oboselii. Nu putem rămâne pironiți în status-quo-ul monotoniei deoarece acesta poate fi destul de nociv. Atunci când avem puțin timp liber, am putea cocheta cu idea unei călătorii frumoase, care să ne revitalizeze complet sau parțial. Sunteți pregătiți de o noua experiență turistica plăcută prin România?

Daca tot ați ajuns la acest articol, sigur căutați câteva variante faine de călătorie prin tară. Așa cum probabil știți deja, diversitatea obiectivelor turistice romanești este la ordinea zilei. O să găsim relativ ușor o destinație care să fie pe placul nostru dar trebuie să ne informăm.  

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Cum înfruntăm temperaturile ridicate și furtunile aspre?

Pe lângă alegerea destinației ideale de vacanta (scurtă sau lungă), avem în fată un „inamic” nenumit: căldura. Se pare că luna iunie este mai capricioasă că oricând, aducând furtuni, vijelii și temperaturi ridicate. Cum ne putem pregăti de o asemenea vreme? Nu prea putem. Trebuie să fim vigilenți și privim cu precauți la precerea zilelor de vară afară. Atunci când temperaturile cresc peste o anumită limită credem că este important să avem la dispoziție mereu apă.

Hidratarea este esențială pentru sănătatea noastră, mai ales atunci când suntem expuși la razele soarelui. Fie că preferăm apă minerală sau plată, trebuie să fim atenți să nu ignorăm hidratarea. Și să știți că sucul nu are efectul dorit. Apa este ideală pentru o hidratare corectă. Dacă aveți în fată un drum lung, atunci este foarte important să aveți la dispoziție apă. Nu uitați de apă! Totuși, am observat că românii sunt foarte atenți cu hidratarea, ceea ce este o veste bună.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

Furtunile sunt destul de neprietenoase, mai ales în ultima perioadă, când întâmpinam tot felul de manifestări puternice ale vremii. Atunci când ploaia începe să-și expună forță în văzul tuturor, ar fi util să ne ferim de ea. Pentru a reuși să trecem peste problemele vremii, este important să fim pregătiți pentru drumurile pe care le avem în fata. Așadar, avem posibilitatea de a ne asigura că mijlocul de transport ales o să fie optim de drum.

În primul rand, pentru a contracara efectele negative ale vremii. Dacă este foarte cald atunci sigur vreți să aveți la îndemăna o mașină cu aer condiționat. Acesta asigura confortul termic necesar pentru a ajunge la destinație fară bătăi de cap. Pur și simplu dați drumul la aer condiționat, poate și un post radio favorit și parca drumul devine mult mai plăcut. De altfel, mașină trebuie să facă fata și la presiunea ploii, care uneori poate fi destul de neplăcută. Majoritatea șoferilor încearcă să evite drumurile în condiții de ploaie. Nimeni nu vrea să conducă mașină în condiții de vizibilitate redusă.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Trebuie să recunoaștem că România este o tară frumoasă vara. Acest anotimp ne invită la distracție și zâmbete. Începem să cochetam cu idea de a merge la munte sau la mare. Aceste locuri ne pot oferi acces la surse de răcoare și liniște sau distracție. În funcție de așteptările noastre, ne putem înhamă la tot felul de vacante. Daca suntem atenți la potențialul turistic al vacantei, atunci cresc șansele să ne simțim bine! Încercam mereu să ne bucuram de experiențe turistice plăcute.

Uneori reușim să facem acest lucru fară efort iar alteori parca întâmpinam probleme în tot felul de lucruri mărunte. Accesul la informații utile ne poate face munca mai ușoară. Au fost mulți oameni care și-au dedicat o zi întreagă documentarii pentru vacantă. Ei au procedat bine deoarece în acest mod s-au bucurat de siguranță alegerii potrivite.

inchiriere opel astra automat drumuri romania

AutoBoca și călătorii auto plăcute!

În această vară vă așteptam cu mașini de drum lung și scurt, rural și urban. Am vrut să le oferim clienților acces la mașini bune, pe care să le folosească cu drag. Nu a fost ușor deoarece cererile sunt diverse și mai mereu precise. În acest sens am dezvoltat o flota auto care cuprinde o gama variata de autoturisme.

La noi o să găsiți modele de la producători auto de top. Printre aceștia se numără Mercedes Benz, Renault, Opel, Dacia, Hyundai, Ford, Volkswagen și mulți alții. Vă puteți bucura de un proces de rezervare 100% transparent, ceea ce înseamnă că știți exact ce plătiți și ce primiti. Mai mult decât atât, agenții AutoBoca sunt la dispoziția voastră. În prezent aveți de unde alege o mașină buna de la noi!

Vă invităm să profitați de ofertele noastre de vară! Acestea pot fi accesate cu ușurință. Daca aveți nevoie de informații suplimentare despre o ofertă sau mașină anume, contactati-ne cu încredere! Vă putem ajuta să găsiți mașină ideală de drum din cele disponibile!

Inchirieri auto oras