O plimbare prin parcul Cișmigiu

Relaxare verde și multe zâmbete prin parcul Cișmigiu din Bucureșți

Sunt foarte mulți români care abia așteaptă să se delecteze cu misterul turistic al Bucureștiului. Mulți turișți români și străini vor să descopere capitală României, fără să simtă presiunea timpului. În cele mai multe cazuri, ei alocă câteva zile explorării capitalei. Având în vedere cât de mare este orașul, câteva zile sunt suficiente pentru o călătorie adecvată. Totuși, ar fi util să alocați timp unei documentări atente. Așa vom reuși să găsim locuri interesante, cu povești fascinante și oameni ospitalieri. Noi facem acest exercițiu de fiecare dată când ne pregătim de drum. Fiecare călătorie merită să fie respectată, iar această se reflectă în pregătire și răbdare.

Orașul Bucureșți a reușit de-a lungul anilor să atragă vizitatori din toate statele Europei. Sunt foarte mulți oameni care investesc timp în descoperirea capitalei. Ei abia așteaptă să pășească pe străzile bătătorite de trecerea anilor, ale unui oraș în schimbare dar aparent mereu la fel. Atunci când suntem bine pregătiți, devine o reală plăcere să explorăm locații noi. Avem în față un oraș modern, european și pregătit să întâmpine vizitatorii, indiferent de unde vin aceștia. Pentru fiecare turist care vizitează Bucureștiul, orașul ascunde câte un secret sau două, care dau savoare experiențelor exploratoare.

Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

Povestea turistică a unui oraș măreț, cu parcuri primitoare și oameni mai mult sau mai puțîn zâmbitori, începe cu entuziasm și curiozitate. Aceste elemente ne ajută să trecem printr-o experiență turistică pozitivă, care dau naștere unor amintiri minunate. Dacă creionăm parametrii unor clipe frumoase, acestea rămân în inimile noastre, cresc în potența și dau sens experiențelor viitoare. Și știm că uneori este dificil să facem timp pentru fiecare drum pe care-l facem prin Bucureșți. Orașul se mișcă rapid, poate într-un ritm ieșit din comun, dar similar cu cel din marile capitale europene.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Liniștea din parcurile Bucureștiului

Ați putea crede că timpul petrecut în capitală României se rezumă doar la distracție, însă lucrurile stau diferit. Noi am avut plăcerea de a descoperi un altfel de oraș, unul mai liniștit, lipsit de stresul cotidian. Nu a fost ușor. Uneori credeam că o să fie un task imposibil de dus la bun sfârșit. Deoarece am fost răbdători, ne-am putut ghida pașii către locuri destul de faine, aparent cu un ritm mai lent. Parcurile din Bucureșți sunt destul de frumoase și merită să fie explorate. Ne-am gândit să descoperim parcurile orașului într-un mod plăcut și fără stres. Graba cu siguranță strică treaba, motiv pentru care noi am purces cu răbdare prin labirintul de informații despre parcurile capitalei. Acestea sunt de dimensiuni diferite și cu povești fascinante.  Atunci când am ajuns în București, am avut așteptări mari și numărul dezamăgirilor a fost mic. Merită să menționăm că am fost bine pregătiți de această călătorie. Fiecare drum l-am făcut într-un mod inteligent. Așa am limitat șansele să fim surprinși de lucruri neplăcute.

A fost o experiență plăcută pentru noi deoarece am reușit să descoperim multe locuri frumoase. Nu ne așteptăm să ne simțim atât de bine explorând Bucureștiul. Știam că este un oraș atât de aglomerat încât nu puteai să-ți găsești umbră pe stradă. Uneori am simțit acest lucru. Alteori am fost atât de singuri încât ne-am putut bucură cu adevărat de darurile turistice ale capitalei. Aceste momente de singurătate în București, ne-au ajutat să descoperim orașul așa cum se cuvine.

Dintre nenumăratele parcuri bucureștene vizitate, unul a rămas cu noi: Cișmigiu. Poate sunteți surprinși, poate nu. Parcul a fost mai mult decât darnic pentru cei care iubesc natură și mai ales liniștea. Cismigiul oferă vizitatorilor un moment de respiro. Uităm de „glasul” orașului și încetinim. Nu este ușor, mai ales când ne gândim la dimensiunile orașului. O observație demnă de notat: Bucureștiul este gălăgios. Să nu va așteptați la un oraș temperat și liniștit. Nu. Toată lumea vorbește, mașinile circulă dintr-un loc în altul, motociclete și câteva din șantierele din oraș își fac simțită prezența.

Photo credit: Dusmanu Ionut

În parcul Cișmigiu simți că pășești într-un tărâm aparte, fără legături strânse cu vuietul capitalei. Pe ici pe colo auzi mașinile cum se „ciondanesc” cu claxoane și strigăte. Parcul este mai frumos decât ne așteptăm. Sunt foarte multe păsări care trăiesc în copacii parcului. Drept consecință poți pași pe covoare „albe” caracterizate de rămășițe de la păsări. Nu strică să avem grijă pe unde pășim. Trecând peste acest aspect, te poți plimbă cu ușurință prin parc. Noi am făcut acest lucru cu drag. Vroiam să ne odihnim puțîn și am ales cu drag parcul Cișmigiu. Erau mulți oameni aici, care se plimbau cu plăcere. Unii stăteau pe bănci, citind diverse cărți. Mulți părinți și bunici aveau grijă de copilași. Un lucru curios: am găsit mai multe zâmbete în parc decât cele prezente în Bucureșți.

Recomandăm cu drag parcul Cișmigiu tuturor celor care vor să se relaxeze în capitală. Aici plimbările sunt la ordinea zilei. Ritmul lent din parc ne ajută să ne odihnim mintea. Contează! După o zi lungă de lucru, avem nevoie de liniște. În acest sens, avem la dispoziție un parc primitor și verde. Bun venit în Cișmigiu!

Aveți nevoie de o mașină în Bucureșți?

Dacă sunteți în căutarea unui autoturism bun de închiriat în capitală, apelați cu încredere la serviciile AutoBoca. Noi va putem ajută să închiriați o mașină de calitate, care să va ajute să călătoriți în voie prin oraș. Mai mult decât atât, în fiecare luna avem oferte speciale, pe care merită să le descoperiți. Profitați de ele și porniți la drum cu o mașină bună! Rămâne doar să ne contactați sau să rezervați online folosind formularul nostru. Simplu și fără stres!  

Inchirieri auto oras