O plimbare prin parcul Regele Mihai I al României din capitală

Plimbări relaxante prin parcul Regele Mihai I al României din București

În prezent poluarea reprezintă o problema pentru majoritatea orașelor mari din România. Această ne afectează viață în mai multe moduri decât bănuim. Așa că nu strică să căutăm spații verzi și să contăm pe natură pentru a filtra din aerul poluat. Din fericire orașele românești au parcuri spațioase, care invită oamenii la plimbări și relaxare.

Fiecare clipă petrecută în astfel de parcuri ne aduce mai aproape de stări plăcute de spirit. De altfel după o săptămâna grea de muncă, cine nu dorește măcar o ora de relaxarea profundă? O plimbare prin parc poate fi remediul perfect pentru o minte încărcată. În București posibilitățile de relaxare prin parcuri diferă de la un sector la altul.

Capitală României are o sumedenie de parcuri interesante, care pot oferi vizitatorilor acces la aer puțîn mai curat decât cel din vuietul traficului. Dintre nenumăratele parcuri bucureștene, ne-am gândit să scriem câteva rânduri despre Regele Mihai I al României, fostul Herăstrău. După moartea regelui Mihai, primăria capitalei București a decis că parcul Herăstrău să poarte numele lui, în semn de respect și omagiu pentru fostul suveran al țării.

Unii au contestat această decizie iar alții au primit-o cu drag. Indiferent de numele pe care-l poartă parcul, rămâne doar să ne bucurăm de frumusețea lui și tot ce are de oferit vizitatorilor. Aici trebuie să ne bucurăm de plimbări plăcute și voie bună. Uneori reușim să facem acest lucru destul de rapid iar alteori trebuie să depunem puțîn efort. Paradoxal nu-i așa? Totuși, ritmul alert al societății în care trăim ne determina să fim puțîn mai susceptibili la pauze. Parcă devine din ce în ce mai greu să spunem „stop, azi ne odihnim”.

Sigur ați simțit și voi presiunea de a va odihni dar nu puteți deoarece aveți mai multe lucruri de făcut. Mereu o să apară ceva nou de făcut, ceea ce înseamnă că nu o să mai găsim timp pentru noi. Așa dăm peste stres, anxietăți de intensități diferite și mai nou sindromul burnout. Dacă nu investim în sănătatea noastră și în stabilitatea psihicului, atunci cresc șansele să avem parte de neplăceri fizice și mentale.

Fără să vrem cădem pradă acestui ciclu vicios și uităm să ne odihnim. Așa că ar fi util să avem la dispoziție o ora sau două pentru a ne plimbă și pentru a ignoră stresul cotidian (atât cât putem). Sunteți pregătiți să descoperiți câteva lucruri despre parcul Regele Mihai I al României? Sperăm că răspunsul vostru este da deoarece noi am pregătit descoperit câteva lucruri interesante despre parc.

Photo credit: Laura Seghedin

Bun venit într-un parc cu adevărat special din București!

În capitală României o să găsiți mereu locuri destinate relaxării și odihnei. Unele sunt mai primitoare decât altele, motiv pentru care o documentare nu strică. Așa veți reuși să identificați relativ ușor locul pentru pentru voi, care să va ofere momente de relaxare. Acestea sunt rare, așa că nu strică să le prețuiți cum se cuvine.

Parcul Regele Mihai I al României este fostul Herastru, loc binecunoscut de bucureșteni și nu numai. În această parte a orașului o să găsiți un parc generos care inspiră confort și relaxare. Oamenii se pot simți bine descoperind secretele parcului. Sunt multe lucruri de spus despre acest parc. În primul rând aici o să găsiți și Muzeul Național al satului „Dimitrie Gusti”. Muzeul este unul din cele mai importante obiective turistice ale capitalei. În cadrul muzeului o să găsiți multe gospodării din diverse locații românești. Printre cele mai populare gospodării o să găsiți unele din Fundu Moldovei, Naruja, Chiojdu, Rusetu, Dumbrăveni sau Dumitru. Fiecare gospodărie are propia poveste. Lângă muzeu se află și Casa Regală a României, care poate fi inclusă într-un itinerariu urban.

Photo credit: Laura Seghedin

În parcul Regele Mihai I al României o să găsiți și câteva restaurante și cafenele interesante, unde va puteți relaxa alături de cei dragi. O să găsiți multe statui frumoase în parc, pe care merită să le admirați. Printre acestea se numără statuia lui Constantin Brâncuși, statuia lui Naim Frasheri, statuia lui Vasil Levski, statuia lui Fryderyk Chopin, statuia Lupta lui Hercule cu Centaurul, Coloana Monument.

În parc se află și restaurantul Pescăruș, unde puteți mânca cu drag diverse preparate. Nu uitați să vizitați Insula Trandafirilor. De asemenea lacul Herăstrău reprezintă un punct de atracție turistic important, care reușește să atragă vizitatori din toată lumea. Lacul este un loc de contemplare și relaxare. Aici ne putem relaxa! Nu uitați că în apropierea parcului se află Arcul de Triumf și Casa Presei Libere. Aveți timp să le vizitați, mai ales dacă vreți să descoperiți și mai bine capitală.

statui in parc herastrau
Photo credit: Laura Seghedin

O experiență turistică plăcută în București cu AutoBoca

Mobilitatea auto este foarte importantă în capitala României, mai ales dacă vrem să descoperim orașul fără stres. Din acest motiv ar fi util să avem la dispoziție un autoturism bun, pe care să-l folosim cu drag pentru a ajunge relativ ușor dintr-un loc în altul. Contează mult să ne bucurăm de fiecare drum pe care-l facem prin țară. Așa că AutoBoca a dezvoltat un serviciu de închirieri mașini ușor de accesat. Clienții pot rezervă online autoturismele dorite iar noi le livrăm gata de drum. Mașinile noastre de bun venit pot fi închiriate cu ușurință – în doar trei pași!

AutoBoca este o firma românească cu peste 10 ani de experiență în domeniul de rent a car! Avem agenți experimentați ce lucrează pentru a oferi cele mai bune servicii posibile. Profitați de această oportunitate pentru a închiria fără stres autoturismul optim pentru călătoria pe care urmează să o faceți în București. Contactați-ne dacă aveți întrebări. Suntem mereu aproape de voi! 

Inchirieri auto oras