O Românie curată în 2019: spirit civic

Să avem grijă de natură, aşa cum şi ea ne ocroteşte zilnic

În acest an, ne propunem să avem mai multă grijă de mediul înconjurător. România merită să fie îngrijită şi noi trebuie să facem primii paşi, oriunde ne-am afla în ţară. Curăţenia joacă un rol important în protejarea florei şi faunei locale. Trebuie să ne uităm cu atenţie la locul în care trăim şi provocările acestuia. Dacă sunt locuri murdare, care au nevoie de curăţenie, putem aloca câteva minute pentru a remedia situaţia. Ştim că nu este uşor, mai ales când avem atât de multe activităţi de făcut. Primul pas este cel mai greu de făcut, dar acesta poate fi şi punctul de dezvoltare al unei atitudini sănătoase faţă de locul în care ne desfăşurăm activităţile zilnice.

Oraşele Iaşi, Cluj Napoca, Braşov şi Bucureşti sunt cele mai poluate din ţară, atrăgând în mod negativ atenţia Uniunii Europene. Cetăţenii romani şi străini care trăiesc în aceste oraşe trebuie să îndure şi efectele nocive ale unui aer poluat. Efectele sunt pe termen scurt şi lung. Până la eventuale măsuri de redresare a poluării în oraş luate de autorităţile locale, credem că este important să acţionăm şi noi.

Copii noştri trebuie să trăiască în oraşe cu aer curat, care să nu îi îmbolnăvească. Vorbim despre sănătatea generaţiei prezente dar şi despre viitor. Ştim că unii primari nu au pregătirea necesară pentru a înţelege efectele negative ale poluării asupra corpului. În astfel de situaţii izolate, credem că specialiştii în domeniu pot oferi asistenta.

calatorii frumoase prin romania

Curăţenia din faţa blocului şi respectul acordat naturii

Responsabilitatea civică este un concept relativ nou în România. Mulţi romani sunt încă adepţii principiului „Lasă că rezolva altul” şi uite aşa ajungem să trăim într-o societate pe împrumut. Dacă reuşim să acţionăm noi, atât cât putem şi cât timpul ne permite, vom contribui la dezvoltarea unei atitudini sănătoase, împărtăşite şi de alte persoane. Cui nu-i place să trăiască într-un oraş curat şi primitor? De ce credeţi că toată lumea vorbeşte în termeni laudativi despre Oradea şi Sibiu? În aceste oraşe se pune accent pe calitatea de viaţă a cetăţeanului de rând, care contribuie semnificativ la creşterea bunăstării generale.

Dacă trăim într-un oraş frumos, curat, cu vegetaţie bogată şi un aer lipsit de elemente nocive, atunci dezvoltăm un alt spirit, care ne ghidează corect paşii în viaţă. În oraşele poluate, oamenii nu reuşesc să ţină-n sir zilele fericite şi cu zâmbete. Ei fie se lovesc de probleme de sănătate, fie dau de stress, depresie şi anxietate. Spiritul civic este cel care ne poate ajuta să trecem peste provocările prezentului şi sunt din păcate, prea multe pentru a le număra. Schimbarea nu vine peste noapte. Aceasta este rezultatul unei munci continue dar sigure, făcute cu sârguinţă.

România este o ţară minunată! Cu certitudine aţi auzit aceasta caracterizare scurtă a ţării noastră şi pe bună dreptate, aţi zâmbit mulţumitor. Totuşi, în sinea noastră ştim că frumuseţea naturii nu este suficientă. Dacă nu avem grijă de ea, o să rămânem cu iluzia unei ţări minunate, dar murdare şi poluate. În acest sens, nu strică să fim bine informaţi şi să strângem după noi dacă ieşim la o plimbare prin munţii Carpaţi sau în zone verzi. Dacă facem acest lucru protejăm natura în complexitatea sa. Plasticul nu mai ajunge în pământ sau în stomacul unor diverse animăluţe sau păsări. De asemenea, dacă facem curat şi nu lăsăm gunoaiele să domine peisajul, salvăm şi frumuseţea idilică a ţării.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Iubim România, dar o vrem şi curată

De-a lungul anilor am încercat să prezentăm, prin intermediul articolelor din categoria „Descoperă România Autentică”, frumuseţile unei ţări cu adevărat speciale. De cele mai multe ori am reuşit să surprindem şi spiritul unor locuri unice, cu istorii zbuciumate şi povesti minunate. În ciuda adversităţilor şi a unui regim comunist oribil, majoritatea marilor obiective turistice româneşti au rezistat şi astăzi întâmpina turişti din toată lumea. Astăzi mulţi din cei care lauda România în locurile de baştină, au avut parte de momente minunate, pe care cu greu le-au uitat. Pentru a menţine spiritul ţării viu trebuie să acordăm o atenţie specială naturii şi să-i asigurăm evoluţia. Dacă defrişările continuă în ritmul actual, atunci flora şi fauna românească o să aibă de suferit, ceea ce nu ne dorim.

AutoBoca acorda un interes aparte dezvoltării armonioase a ţării pe care o iubim. De 10 ani activăm în domeniul rent a car şi am avut grijă să nu lăsăm în urma noastră mizerii, pe care să le strângă alţii. În acest sens am dezvoltat un parc auto flexibil, cu accent pe autoturisme care consumă benzină.

Vrem ca cei care au nevoie de maşini să aleagă de la noi modele bune, cu impact negativ relativ redus asupra mediului. Contactaţi-ne cu încredere pentru a închiria un autoturism bun din flotă. De ce să nu descoperiţi plăcerea de a conduce o maşină de bun venit de la noi? Suntem mereu la dispoziţia clienţilor noştri. Vrem să-i ajutăm să se bucure de experienţe auto pozitive!

Inchirieri auto oras