O vacanţă de iarnă de neuitat

Sărbători de iarnă 2018: experienţe turistice inedite prin România!

Aproape că a trecut anul 2018, cu greutăţi şi bucurii şi trebuie să ne gândim cu drag la petrecerea sărbătorilor de iarnă. Le-am aşteptat tot anul şi acum ne putem bucura de ele. În aceste zile frumoase de sărbătoare încercam să strângem amintiri frumoase. Ne întâlnim cu prietenii şi cu familia. De asemenea, deoarece avem timp liber de la locul de muncă, reuşim să ne revedem cu cei dragi, pe care poate nu i-am mai văzut de luni întregi.

Sunt foarte mulţi romani care doresc să exploreze România în preajma sărbătorilor de iarnă. Avem la dispoziţie câteva zile libere pe care le putem utiliza pentru a “evada” din oraşele aglomerate şi agitate. De cele mai multe ori suntem mult prea ocupaţi pentru a călători pe cât de mult ne-am dori. Ne vedem prinşi în activităţi legate de serviciu, rezolvarea responsabilităţilor de natură familială apoi financiară şi la final, constatăm că nu mai avem energia şi dorinţa de a porni la drum.

Ne gândim doar la următorul moment de odihnă şi voie bună. De cele mai multe ori găsim astfel de surse de odihna în propria casă. Totuşi, dacă avem mai mult timp liber la dispoziţie, atunci ne gândim la posibilităţi turistice mai dinamice.

Photo credit: Tinel Andronic

Mulţi dintre noi amânăm acea vacanţă la care visam pentru “data viitoare” sau pentru “weekendul următor”. Uite aşa se scurg săptămâni, luni şi fără să ne dăm seama, ajungem la finalul anului. Aşa că, dacă nu aţi reuşit să vă bucuraţi de acea vacanţă la care visaţi, acum este momentul să faceţi ceva în privinţa asta. La finalul lui 2018, avem la îndemână un prilej excelent să ne luăm toată familia şi să plecăm în explorarea României frumoase. De ce să nu ne bucuram de o experienţă pozitivă?

Crăciunul şi Revelionul reprezintă punctul culminant al anului, unul care începe cu venirea lui Moş Crăciun şi se termină cu clinchetul paharelor de şampanie de la trecerea dintre ani. Sunt două momente care reflectă pasiunea omului pentru sărbătoare şi voie bună.

Cu ocazia acestor evenimente ne putem bucura de compania tuturor oamenilor dragi şi pe care îi vizităm mult prea rar. De Crăciun şi Anul Nou, oricât de departe ar fi unul de altul (chiar şi dacă muncesc în alte ţări), romnii vin în România pentru a se întâlni cu familia şi prietenii. Se zice  că nicăieri nu-i ca acasă iar de sărbători această frază este pe cât se poate de adevărată. Foarte mulţi romani abia aşteaptă să se bucure de duioşia prietenilor acasă şi de căldura familiei.

Photo credit: Robert Raducanu

Detaşarea de presiunea vie a oraşului cu tot ceea ce reprezintă el, poate fi cel mai bun remediu pentru stres şi griji. După un an încărcat în care am acordat mult prea puţină atenţiei familiei şi hobby-urilor noastre, merităm să ne bucurăm de câteva zile lipsite de probleme. De ce credeţi că atât de mulţi romani închiriază cabane de Crăciun şi Revelion? Fiindcă acum putem să ne bucurăm pe deplin şi fără restricţii de activităţi şi delicii culinare la care în mod normal nu am avea acces.

Nu este dificil să vă puneţi la punct o vacanţă de iarnă de neuitat. Vă trebuie o locaţie pe placul inimii, familia şi prietenii aproape şi o maşină de încredere pentru a călători fără probleme. AutoBoca vă poate fi de folos, mai ales în ceea ce priveşte identificarea unui mijloc de transport de încredere. Vă invităm să aflaţi chiar acum cât de uşor poate fi să aveţi parte de experienţe turistice de neuitat în această iarnă!

Relaxare, voie bună şi peisaje de invidiat: reţetă  perfectă pentru o vacanţă fără stres

Tradiţiile şi obiceiurile româneşti în preajma Crăciunului şi Revelionului sunt numeroase, interesante şi diferă în fiecare colţ al ţării. Până şi un simplu preparat (pâinea de exemplu) este pregătită în diverse moduri. În Moldova se merge pe varianta clasică cu ingrediente simple (însă frumos împletită), în Transilvania se va adăuga puţin unt, ouă chiar şi brânză, în partea de sud există şi varianta de pâine cu cartofi, brânză şi tot aşa. Aceste mici diferenţe apar atât la preparatele de Crăciun cât şi la tradiţii. 

Colindatul şi urâtul sunt adevărate ritualuri tratate cu seriozitate şi devotament atât de copii cât şi de adulţi. Sunt cenacle, coruri şi chiar şi grupuri organizate ce se îmbracă în porturi populare sau diverse costumaţii. Ei cutriera satul în Ajunul Crăciunului şi a Revelionului pentru a aduce bucurie şi energie pozitivă tuturor celor care îi primesc. 

Photo credit: Marius Isac

Se pregătesc adevărate repertorii de colinde iar în seara Anului Nou, băieţii (de regulă) vor purta diverse măşti şi vor dansa pentru a alunga spiritele rele. Chiar şi după ce aceste evenimente au luat final, urmează Pluguşorul Semănatul sau mersul cu Sorcova. Aceste datini se practică de sute de ani şi sunt elemente ce unesc generaţii, aducând un zâmbet pe buzele tuturor (de la bunici până la cei micuţi).

În întreaga atmosferă se simte o energie plină de entuziasm, voie bună care ne îndeamnă să fim mai veseli şi mai deschişi să apreciem lucrurile simple din viaţă. În curând va urma “vânătoarea” de cadouri, ne-am făcut lista de preparatele pentru masa de Crăciun şi cum vom împodobi bradul. Decoraţiile şi luminiţele de Crăciun fac iarnă să fie mult mai frumoasă şi mai primitoare. Parcă temperaturile cu minus sunt mai prietenoase atunci când parcurile şi străzile principale sunt amenajate cu atenţie şi strălucesc în noapte.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, Crăciunul şi Anul Nou parcă au alt farmec dacă sunt sărbătorite în locuri izolate de agitaţia marilor oraşe. Mulţi romani prefera să găsească o staţiune la munte liniştită, pitoreasca şi înconjurată de o poieniţă. Ninsoarea la munte este un moment magic care ne face să uităm de toate grijile. Nu doar atât, însă în anumite părţi ale ţării, veţi putea asista la adevărate spectacole organizate de localnici (cântece, dansuri, festivaluri culinare şi altele). Dacă iubiţi sporturile de iarnă, atunci cu siguranţă veţi găsi o pârtie de ski în apropiere.

Poiana-Brasov, Durau, Câmpulung Moldovenesc, Vatra-Dornei, Buşteni, Colibita sunt doar câteva dintre zecile de posibilităţi unde aţi putea să petreceţi sărbătorile de iarnă. Aceste locuri se număra printre destinaţiile preferate ale turiştilor de peste tot în lume. Ce poate fi mai frumos dacă nu să vă treziţi dimineaţa şi să fiţi întâmpinaţi de o privelişte încântătoare şi de o atmosferă liniştită? 

Photo credit: Laura Seghedin

La munte, viaţa pare să fie mai simplă şi mai lipsită de griji. Având în vedere că sărbătorile de iarnă sunt montele cele mai iubite din an, vă puteţi aştepta la mici surprize din partea localnicilor (invitaţii să degustaţi bunătăţuri tradiţionale sau un pahar de vin fiert cu scorţişoară). Altfel  zis, aveţi la îndemână toate elementele pentru o vacanţă de iarnă de neuitat plină de activităţi distractive şi clipe frumoase.

Însă, înainte de a porni la drum, trebuie să vă preocupaţi şi de câteva aspecte practice. Siguranţa primează întotdeauna aşa că înainte de a ne lăsa acaparaţi de entuziasmul de a “fugi” cât mai rapid, nu ar strica să ne informăm corespunzător privind opţiunile de călătorie. Este important să identificaţi o rută bună (care va duce către destinaţie rapid şi fără impedimente), locuri de cazare de încredere (gazde primitoare şi serioase) şi bineînţeles este imperativ să aveţi la îndemână un mijloc de transport de încredere. 

calatorii prin tara 2018

Aşa cum v-am promis, AutoBoca vă poate fi de ajutor. Suntem o companie de închirieri auto cu 10 ani de experienţă în domeniu şi mereu alături de clienţii noştri. Nu am fi rezistat un deceniu în această nişă competitivă dacă nu ne-am fi personalizat pachetele de rent conform aşteptărilor clienţilor. Scopul nostru este de a ajuta romanii să călătorească de sărbători fără stres şi să conducă maşini bune, optime pentru experienţe auto pozitive.

În acest sens, am introdus în flota multe modele interesante, întreţinute excelent şi pregătite de drum oricând. În funcţie de preferinţe, numărul de pasageri şi de destinaţiile alese, veţi găsi o maşină de bun venit. Bineînţeles, dacă aveţi nelămuriri, vă puteţi baza pe sfaturile şi recomandările agenţilor noştri. 

Ei sunt oameni profesionişti, serioşi şi dedicaţi jobului. Cunosc foarte bine piaţa auto şi vă pot ghida către identificarea unui mijloc de transport ce se pliază pe necesităţile voastre. Nu doar atât, însă vă vor asista pe întreg procesul de rent. Deşi avem un sistem relativ simplu pentru a închiria maşini (doar 3 paşi), există posibilitatea să aveţi nelămuriri său întrebări. Agenţii noştri vă stau la dispoziţie cu răspunsuri pertinente şi detaliate în ceea ce priveşte întreaga procedură de închiriere. 

Photo credit: Bogdan Tofan

Ce fel de autoturisme puteţi alege de la AutoBoca? Flota noastră este generoasă, dotată cu modele noi şi performante. Asta înseamnă că aveţi la îndemână multe opţiuni care ar merita atenţia voastră. Pentru călătorii pe timp de iarnă în România, vă recomandăm să închiriaţi VW Jetta, Suzuki Vitara sau Renault Trafic. Sunt autoturisme rezistente, spaţioase, uşor de manevrat şi pot dovedi cu brio toate provocările rutiere din ţară.

VW Jetta poate fi o alegere reuşită pentru o vacanţa cu familia. Este un model din clasa compact şi foarte apreciat pentru performanta ridicată de care a dat dovadă la drum. Suzuki Vitara este un SUV spaţios, cu o constituţie robustă şi care vă poate salva de la multe situaţii neplăcute (drumuri înzăpezite, circulaţie anevoioasă, carosabil avariat şi altele).

Renault Trafic poate fi o alegere bună pentru un grup mai mare de persoane (5-9) care au planificat să exploreze mai multe locaţii din România. Este un microbuz generos cu spaţierea (atât în interior cât şi în portbagaj) şi în pofida dimensiunilor sale, este relativ simplu de manevrat.

 

Bineînţeles, la final, alegerea vă aparţine. AutoBoca va sta la dispoziţie cu soluţii avantajoase de transport pe care le puteţi utiliza fără stres. Avem sedii în 13 marile oraşe şi aeroporturi din ţară şi vă putem aştepta cu maşina aleasă la locaţia dorită de voi.

Nu doar atât, însă pentru luna decembrie, specialiştii noştri au creat câteva oferte de rent pe care merită să le descoperiţi. Vă invităm să aflaţi chiar acum mai multe detalii despre acestea din urmă! Credem că vă putem surprinde cu ofertele noastre din această perioadă!

Inchirieri masini