Optimism, putere de lucru și o mentalitate productivă

Vremuri tulburi și multe incertitudini pe teritoriul României!

Covid-19 s-a dovedit a fi o problemă sanitară incredibil de mare pentru întreagă lume. Atunci când o să ieșim din criză coronavirus, o să dăm peste o criză și mai violentă – cea financiară. Aceste presiuni în valuri o să ne afecteze într-un mod sau altul. Nu putem rămâne indiferenți la problemele cu care ne confruntăm astăzi și care se arată la orizont. Trebuie să fim cumpătați și să tratăm fiecare moment dificil cu răbdare și atenție. Știm că este greu dar cu mentalitatea optimă, vom reuși să depășim criza și tot ceea ce implică ea. Având în vedere cât de dificil poate fi să simțim fiecare strat al societății în nouă realitate, este o reală provocare să încercăm o abordare al subiectului.

România a fost puternic afectată de Covid-19. Din punct de vedere sanitar, social, economic și turistic, țara trece prin cea mai puternică criză de la revoluție. Furtuna crizei economice care deja a început să bată pe teritoriul românesc, o să ne pună la încercare răbdarea, creativitatea și puterea de lucru. Vom dori să muncim și sperăm să găsim surse financiare care să ne asigure stilul de viață mult dorit. Pentru a ajunge la un punct personal de dezvoltare care să dureze mai mult timp, trebuie să dezvoltăm mentalitatea potrivită.

o caprioara in romania
Photo credit: Robert Raducanu

Criza poate fi începutul unei vieți noi și darnice

Atunci când realizăm că viață devine deodată periculoasă, criză existențială ne determina să privim totul într-un mod preventiv și intens. Realizăm că lucrurile mici, simple pe care înainte le considerăm de drept comun, inalienabile, devin bunuri de lux. Viață are prioritate mereu, însă ritmul alert al societățîi ne face să uităm acest lucru. Dacă viață ne este pusă în pericol de un virus necunoscut și periculos, devenim rapid alerți și atenți la fiecare detaliu existențial. Nu vrem să conștientizăm propia mortalitate deoarece aceasta ne împiedică să ne bucurăm de viață. Crizele sunt recurente. Unii filosofi ar argumenta că întreaga viață este o criză continuă, cu intensități diferite, ce conduce către o finalitate sigură și imuabilă.

Chiar dacă crizele sunt naturale și uneori mai intense decât ne-am dori, este important să le gestionăm cu calm și atenție. Să știți că astfel de crize sunt necesare pentru dezvoltarea armonioasă a individului dar și a societățîi. Oamenii uită de mica lor existență și contribuie creativ la bunăstarea societățîi. Încercăm să fim de ajutor și să ne detașăm de confortul propiei existente. Pe fundalul crizei Covid-19 din România, am descoperit o sumedenie de oameni minunați care prin efort incredibil și acțiuni creative au ajutat persoanele care au avut de suferit.

Fiecare regiune românească are astfel de oameni minunați care merită tot respectul. Apreciem în mod special eforturile depuse de antreprenorii care se implică activ în această criză, deși ar fi putut să stea liniștiți acasă. Bravo lor! Exemple extraordinare într-o Românie lipsită de valori! Ne bucurăm nespus să vedem implicați, care nu sunt indiferenți la suferințele altora. Păcât că nu putem spune același lucru despre anumiți politicieni care nu demult ii vedeam la toate posturile TV vorbind despre tot felul de subiecte (specialsiti in orice domeniu).

fotografie lacul bicaz din romania
Photo credit: Constantin Andronic

Modul cum reacționăm la crizele întâlnite de-a lungul vieții, ne determină evoluția personală și rolul în societate. Totuși, aceste crize ne pot epuiza, lăsând în urmă cicatrici greu de vindecat. Marile tragedii ale prezentului sunt pierderile de vieți omenești. Acestea sunt simțite intens de familii. Nu este ușor să pierzi un membru al familiei, apropiat sau nu. Pierderea se simte într-un mod sau altul.

În vremuri de incertitudini și greutăți profunde, este important să ne gândim cu atenție la toate lucrurile pe care le putem face pentru a ne îmbunătăți situația. Dacă ne implicăm în gestionarea crizei, atunci putem contribui și la propia dezvoltare. Până la sfârșitul oficial al pandemiei Covid-19, trebuie să respectăm ceea ce ne spun autoritățile. În acest mod contribuim activ la prevenirea răspândirii virusului și la relaxarea presiunii asupra unităților spitalicești.

Regulile de distanțare socială sunt esențiale în această perioada, mai ales dacă sunt respectate de toată lumea. Nu putem fi delăsători ci atenți la fiecare faza a pandemiei. Ar fi util să fim bine informați și mai ales din surse oficiale. Acesta este cel mai bun mod de a evita știrile false, cu efecte negative asupra dezvoltării armoniaose a societățîi românești.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Optimismul nu o să vină de la sine, mai ales dacă suntem firi pragmatice. Totuși, într-o astfel de situație excepțională, ar fi bine să învățăm să gestionăm emanațiile ego-ului, care nu ne ajută deloc. Trebuie să cultivăm optimismul obiectiv, atât cât putem și cât mai des posibil. Acesta ne poate fi de real ajutor în depășirea acestui moment greu. Să nu credeți că sunteți singuri. Nu! Foarte mulți oameni încearcă să se descurce cu presiunile crizei. Unii se descurcă mai bine decât alții, ceea ce este absolut normal. Suntem diferiți și reacționăm în consecință. Dacă găsim timp și modalități utile de a discuta, atunci devine puțîn mai ușor să depășim fiecare obstacol. Internetul poate fi de real ajutor într-un astfel de moment. Îl folosim pentru a rămâne conectați cu cei dragi. Discutăm cu ei de fiecare dată când putem și astfel îi ținem aproape.

Cel mai probabil atunci când vom avea un tratament eficient și un vaccin, lucrurile se vor relaxa complet. Până atunci, avem de suportat  o serie de restricții ieșite din comun. Eram obișnuiți cu o libertate de mișcare impresionantă, care ne aducea aproape de locurile iubite. Descoperim online o sumedenie de locuri românești superbe pe care le vom vizita la sfârșitul crizei. Trebuie să fim răbdători și să creăm planuri de călătorie, ușor de aplicat în viitor. Putem utiliza internetul cu entuziasm pentru a găsi informații utile despre locurile care ne-au atras atenția într-un mod sau altul. Fie că suntem dedicați unor experiențe plăcute de împărțit cu prietenii sau cu familia sau dorim o distracție pe cinste într-un loc nou, România ne poate îndeplini dorințele. Trebuie doar să învățăm să căutăm cu atenție și să alegem cea mai bună opțiune din cele existente pe piață.

calatorii placute masini romania

Sigur o să găsiți în țară un loc care să vă încânte. De altfel, ați putea contribui la revenirea economiei României, cheltuind bani în țară. O să vină o criză economică cu efecte devăstatoare pentru multe domenii. Turismul a fost afectat serios de criza Covid-19, așa că la sfârșitul ei putem alege România drept sursă de destinații turistice. Nu o să fim dezamăgiți. Poate am uitat cât de frumoasă este această țară și cât de multe locuri unice ne poate oferi! Aveți oricând la dispoziție YouTube pentru a urmări clipuri faine despre obiective turistice românești. Folosiți timpul liber pentru a crea un itinerariu de neuitat.

Nu uitați că AutoBoca vă poate ajuta să închiriați rapid mașini de calitate, care să vă ajute să explorați România fără stres! De peste 12 ani oferim servicii de rent în țară! Sperăm ca la sfârșitul acestei crize Covid-19 să reveniți la serviciile unei firme românești! Vă așteptăm cu mașini de bun venit de calitate! Spor și sănătate tuturor!

Inchirieri auto oras