Orașe românești demne de vizitat toamna

Călătorii urbane toamna: Pregătiți să descifrăm misterele orașelor românești

Din ce în ce mai mulți români aleg să pornească în călătorii urbane prin țară, încercând să descopere povești interesante. Trendul city break a prins rădăcini în România. Mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în România, profitând de prețurile mai mici decât cele din Europa. Ei vor să se bucure de timpul liber și să strângă cât mai multe amintiri frumoase posibile. City breakul românesc vine cu anumite particularități. Merită să le avem în vedere, mai ales dacă dorim să ne simțim bine și să avem parte de experiențe plăcute.

Cum ne putem asigura că avem parte de o experiență urbană plăcută? În primul rând trebuie să fim informați și să știm câteva lucruri despre orașele vizitate. Așa vom putea face un itinerariu fain, pe care să-l urmăm cu strictețe. Noi am descoperit mici instrumente digitale, care ne ajută mereu să facem un plan de călătorie cu rezultate pozitive. Care sunt acestea? Folosim cu deosebită plăcere Instagram, pentru a strânge mai multe informațîi despre orașele pe care urmează să le vizităm. Cum? Căutați orașul și Instagram o să va redea multe fotografii, făcute de diverși călători. Le puteți urmări pentru a va decide dacă orașul îndeplinește cerințele voastre. De ce să nu „trișam” puțîn și să descoperim orașul digital și apoi live?

Photo credit: Robert Raducanu

Un alt canal de informare util este YouTube. Probabil că ați folosit și voi în alte rânduri YouTube, pentru a strânge informațîi despre diverse lucruri. Românii îl pot folosi pentru a găti, deoarece mulți bucătari împărtășesc secretele lor cu lumea. Foarte bine fac! De multe ori am urmărit cu deosebit interes clipuri video pe YouTube, postate de diverse persoane și am putut realiza lucruri care nu demult păreau imposibile. Același lucru poate fi spus și despre canalele de călătorie.

Sunt mulți oameni care au transformat călătoriile lor în surse de profit, mai ales după publicarea clipurilor pe YouTube. Noi avem câțiva călători preferați, pe care-i urmărim cu drag oricând putem. Așa reușim să descoperim lucruri interesante despre orașele lumii și nu numai. Cum ii puteți găși și voi? Căutați pe YouTube „travel vlog” și încercați diverse canale până dați de un blogger care va place. Simplu!

Photo credit: Tinel Andronic

Ce ziceți de orașele românești? Merită ele city breakuri cu prietenii sau familia?

România a devenit în ultimii ani o bucurie turistică pentru numeroase persoane.Turiștii români și străini abia așteaptă să viziteze țară. Ei își plănuiesc cu deosebită atenție fiecare moment al călătoriei. Vor să strângă cât mai multe amintiri frumoase, pe care să le împărtășească cu prietenii și familia. Orașele românești merită să fie incluse în itinerarii captivante, pe care să le urmăm cu deosebit interes.

Printre orașele ce merită vizitate se numără București, Iași, Suceava, Cluj Napoca, Brașov, Târgoviște, Timișoara, Constanța, Bacău, Rădăuți, Borșa, Târgu Mureș, Onești, Pucioasa, Curtea de Argeș și altele. Acestea vin cu povești diferite dar interesante. Pe măsură ce le descoperim online, simțim nevoia să le vedem și live. Dacă orașele respective nu ne atrag cu nimic, atunci cu certitudine nu o să dorim să le vedem.

Photo credit: Constantin Andronic

City breakurile românești vin și cu câteva provocări. Pentru a ne simți bine trebuie să știm cum ajungem la destinație, unde putem inopta, ce putem vizită și unde putem mânca ceva bun fără griji. Dacă avem răspunsuri la aceste întrebări, devine mult mai ușor să ne simțim bine și să avem parte de un city break reușit. Probabil ați avut și voi experiențe neplăcute cu drumurile românești. Acestea sunt marcate cu gropi și tot felul de probleme, peste care trebuie să trecem cu răbdare și atenție.

Nu ne putem grăbi deoarece cresc șansele să dăm peste experiențe neplăcute. În acest sens, credem că este important să conducem responsabil și să evităm pe cât posibil grabă deoarece ea ne poate aduce față-n față cu probleme. Orașele listate de noi mai sus, au fost des vizitate de cei care doresc să descopere România urbană. Și noi am avut deosebită plăcere de a le vizită în repetate rânduri. Am avut parte de experiențe diverse dar mereu captivante.

Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

Așa cum bine intuiți, fiecare oraș are propia poveste. Credem că este important să o cunoaștem și implicit să pornim la drum cu entuziasm. Toamna orașele românești trec printr-o metamorfoza mai mult decât interesantă. Frunzele copacilor încep să-și croiască case primitoare pe pământ. Covoarele cărămizii și roșii ne invită să ieșim din casă și să ne plimbam. Fiecare drum pe care-l facem promite să ne „fure” câte un zâmbet sau două.

Pentru a ne bucură de city breakuri faine avem nevoie de mobilitate auto și flexibilitate în atingerea obiectivelor. Din fericire, avem la dispoziție firme de rent a car ce ne pot ajută să închiriem mașini și implicit să călătorim cu ușurință prin țară. De ce să fim limitați de punctele fixe ale mijloacelor de transport în comun? Avem la dispoziție un autoturism închiriat, pe care-l putem utiliza pentru a ajunge la destinație.

AutoBoca, de 10 ani în România

În anul 2008 am deschis în Rădăuți o firma de închirieri mașini cu scopul de ajută clienții să închirieze modele. Firma noastră a reușit în 10 ani să ajute oamenii să descopere România la volanul unor mașini de bun venit. Astăzi, peste 96% din cei care au apelat la serviciile noastre au decis să recomande AutoBoca drept un partener de încredere!

Aceste recomandări ne onorează și în același timp, ne determina să muncim din greu în fiecare zi. Alegeți și voi o mașină de bun venit și descoperiți România cu drag! 

Inchirieri auto oras