Papa Francisc în România

Sărbătoare pentru creștinii de rit catolic: Papa Francisc în România

Pentru milioane de români, zilele de 31, 1 și 2 iunie sunt puțin mai speciale. De ce? În aceste zile Papa Francisc ajunge în România, bucurând inimile credincioșilor. Este cu siguranță un moment special al anului și trebuie să-l prețuim și noi așa cum trebuie. Fie că suntem creștini de rit ortodox sau de alta credință, venirea Papei reprezintă un moment important pentru tara noastră. Așa cum se cuvine, trebuie să-i arătam Sfanțului Părinte că este binevenit. Aceasta călătorie este istorică și merita să o urmărim cu drag și interes. Toți ochii o să fie ațintiți asupra României și a modului cum îl întâmpinăm și omenim pe Sfântul Părinte.   

Așa cum bine știți, au trecut 20 de ani de la vizita ultimului papă în România, Sfântul Ioan Paul al ÎI-lea, care a avut loc în tumultosul an 1999. Au trecut două decenii și în 2019 ne bucurăm de prezenta unui papă mănat de iubire, de idea de comuniune și relaționare cu omul de rand. Aceste trăsături definitorii ale papei, l-au transformat într-o sursă de smerenie și bucurie spirituala. Deloc surprinzător, venirea papei în România marchează începutul unei relații mai sincere intre Biserica de la Vatican și cea de la București. În anul 2019 trebuie să lasăm deoparte mândria și să ne apropiem de spiritul creștin al sincerității.  

Photo credit: Dusmanu Ionut

Papa Francisc o să petreacă trei zile în România, ceea ce înseamnă o onoare deosebită acordată tarii noastre, în condițiile în care acesta nu petrece mult timp în vizitele sale prin alte locuri. În acest sens, ne bucuram că Sfântul Părinte a ales să dedice trei zile din timpul sau prețios pentru a descoperi spiritualitatea românească. Papa Francisc o să exploreze pulsul istoric și religios al unei tari profund dedicate divinului, desi în ultimii ani românii au plecat în alte state europene.

În aceste zile, Papa Francisc o să viziteze orașul București, Iași, Sumuleu-Ciuc și Blaj, unde o să participe activ la evenimente cu comunitățile locale. Au fost luate masuri de siguranță extraordinare în aceste locații, dat fiind importanta vizitatorului. Daca vremea o să fie darnica cu noi, o să ne bucuram de soare și temperaturi blânde.

Vizitatorii merită să aibă ocazia de a fi alături de Papa Francisc, mai ales în orașele unde acesta o să vorbească. În acest mod îi transmitem papei mesajele noastre de bun venit. De ce să nu se bucure și Sfântul Părinte de celebra ospitalitate românească? Vă invităm și pe voi să urmăriți cu drag evenimentele asociate venirii Sfanțului Părinte în România!

Pacea să fie cu voi!