Pelerinajul Sfintei Parascheva

Sărbătoare ieșeană cu substrat religios și reverberații moderne  

În fiecare an, fosta capitală a Moldovei își deschide porțile pentru zeci de mii de pelerini. Aceștia vin din toate părțile României pentru a participa la cel mai mare pelerinaj de acest gen. Orașul devine mai aglomerat că niciodată iar zonele centrale pline cu oameni și comercianți. Toți încearcă să se bucure de eveniment. Unii stau la cozi interminabile, care se întind pe kilometri lungi. Anul trecut coada pentru Sfânta Parascheva a început în Podul Ros și anul acesta se pare că lucrurile se vor înteți. Mulți oameni au anunțat că vor participa la pelerinaj, lucru care se vede în traficul din oraș. Localnicii simt un deranj în noua vibrație a orașului însă înțeleg dorința oamenilor de a participa la pelerinaj.

Fiecare persoana care participă la pelerinaj vrea să ajungă la Sfânta și să se roage. Știm că există multe sentimente conflictuale în rândul celor care urmăresc pelerinajul. Totuși, egoismul nu are ce caută pe străzile orașului Iași. Trebuie să acceptam că intre 11 și 14 octombrie, pelerinajul ocupa locul central în oraș. Nu putem ignora realitatea. În aceasta perioada este important să cream contextul potrivit pentru că țoață lumea să se simță bine. Ieșenii ar trebui să fie la curent cu reglementările din trafic. Așa ei reduc șansele să rămână blocați în tot felul de locații. Dacă oamenii au la dispoziție toate informațiile, atunci se vor bucura de experiențe auto sigure chiar și în momente atât de complexe.  

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Virtute religioasă în fosta capitală a Moldovei   

Daca vizitați pentru prima oara orașul Iași, cu siguranță o să descoperiți locuri noi și oameni minunați. Moldovenii sunt mereu pregătiți să întâmpine vizitatorii cu ospitalitate și bucurie. De-a lungul anilor, oamenii din această zonă a tării au reușit să impresioneze prin calitățile lor. Majoritatea persoanelor care au vizitat Moldova și orașele ei, s-au bucurat de experiențe plăcute și uneori unice.

Pelerinajul la hramul Sfintei Parascheva reprezintă o oportunitate speciala pentru cei care sunt creștini și încearcă să-și onoreze credință prin acțiuni palpabile. Sunt oameni care dorm pe jos, în sacuri concepute special, încercând să treacă printr-un ritual de inițiere. Bătrâni, tineri și copilași se dedică complet acestuia și reușesc să-l ducă la bun sfârșit. Unii simt o adevărată euforie atunci când trec prin toate etapele acestui proces istovitor.

În acest an, pe lângă moaștele Sfintei Parascheva, vor fi prezente și moaștele Sfanțului Ierarh Spiridon, aduse din insula Corfu. Creștinii abia așteaptă să se bucure de experiență pelerinajului, cu bune și cu rele. Deoarece la pelerinaj vor participa mulți oameni, organizatorii au decis să instaleze tot felul de ecrane pe traseu. Așa pelerinii pot tine pasul cu evoluția evenimentelor. Punctul culminat al evenimentului la nivel invidividual este cu siguranță atingerea raclei însă la nivel de grup acesta este Sfânta Liturghie, programata pe 14 octombrie. La aceasta slujba vor participa cei mai importanți preoți din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.

Photo credit: Ionut Dusmanu

Să nu uităm de Sărbătorile orașului

În luna octombrie are loc și sărbătoarea orașului, care implică multe târguri, spectacole și voie bună. Ieșenii se pot bucura de tot felul de activități. Târgul de Toamna vă așteaptă la Hala Centrala, unde o să găsiți comercianți ce vând îmbrăcăminte de blana și piele. Pe 15 octombrie are loc și un concert extraordinar, în cadrul căruia vor canta artiști de top. Cine o să cante la acest concert?

Printre cei care o să cante îi regăsim pe Ștefan Bănică, Golden Gang (o trupa populara, care-i include pe celebrul Alex Velea, Lino Golden, Mario Fresh, Rashid), Ioana Ignat și alții. De menționat că acest spectacol o să fie moderat de către Dan Negru. Se pare că în acest an o să fie și un spectacol minunat cu foc de artificii. Acesta se pare că o să fie extraordinar, demn de observat alaturi de oameni dragi.

opel astra transmisie automata de inchiriat pret mic

Vă putem asigura mobilitate auto în fiecare zi…

În aceasta luna mulți oameni încearcă să găsească soluții de mobilitate auto pentru a se bucura de experiențe plăcute. Nu este tocmai ușor, mai ales atunci când trebuie să ne mișcam în voie și fară stres într-un oraș atât de mare precum Iasiul. Totuși, daca alocați cel puțin o ora unei documentari atente, o să găsiți relativ ușor mașini bune de închiriat.

Cei care vor să utilizeze mașini în Iași, pot opta fară probleme pentru un serviciu de rent. Foarte mulți turiști fac acest lucru cu încredere și reușesc să se bucure de momente plăcute alaturi de prieteni sau familie. Contează! O mașină buna ne poate ajuta să ne îndeplinim toate obiectivele. La sfârșitul zilei acest lucru este important: să ne mișcam în voie oriunde avem nevoie.

AutoBoca este mereu pregătită pregătită să ofere clienților acces facil la mașini bune, potrivite pentru tot felul de experiențe urbane. Avem modele de la producători respectabili, ceea ce înseamnă că o să găsiți un autoturism bun pentru drumurile pe care urmează să le faceți. Contactati-ne oricând doriți mai multe informații despre ofertele disponibile în octombrie!

Inchirieri auto oras