Planuri noi pentru 2019?

drum transfagarasan 2019

Sunteţi pregătiţi de noul an? Cum vă puteţi bucura din plin chiar de prima zi din 2019? Hai să aflăm împreună câteva soluţii turistice şi de mobilitate eficiente!


Zilele trec una câte una şi fără să ne dăm seama, ne aflăm în pragul unui an nou. Acesta „bate” cu sfială la uşă şi nu strică să fim pregătiţi pentru toate oportunităţile minunate pe care ni le oferă. În curând ne vom lua la revedere de la 2018, pe care parcă acum câteva clipe îl primeam cu braţele deschise. Timpul trece rapid şi trebuie să ne bucurăm de el atât cât putem. Ştim că este destul de dificil să facem acest lucru.

Din când în când şi pe neaşteptate, simţim nevoia de a încetini timpul. Uneori reuşim şi alteori nu. În aceste momente conştientizam cu adevărat cât de trecătoare ne este viaţa şi cât de important este să ne bucurăm de fiecare clipă. Pentru mulţi oameni, această perioadă este un prilej de autoanaliza şi de a trece în revistă reuşitele obţinute pe parcursul anului şi stabilirea unor noi obiective pentru 2019.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

O atentă analiza capacitaţii noastre de a face faţa unor provocări în anul care vine. De asemenea, nu strică să petrecem puţin timp cu noi, departe de factori externi. Sigur, nu este necesar să aşteptăm Revelionul pentru a pune în aplicare schimbările pe care le dorim. Însă, ideea că începem un an nou este asociată cu o şansă diferită de a ne redefini viaţa. Indiferent de cât de măreţe sunt scopurile noastre, nu trebuie să uităm că totul se obţine cu paşi mici şi cu multă răbdare. Aşa că, înainte să ne gândim la ce schimbări vom pune în mişcare în 2019, o idee bună ar fi să profităm la maxim de ultimele zile din 2018 şi să celebrăm fiecare moment. Vom strânge câteva amintiri frumoase, pe care să le preţuim cu drag pe măsură ce trec anii!

Crăciunul şi Revelionul sunt două evenimente deosebit de importante care marchează trecerea dintre ani cât şi ne aduce mai aproape de prieteni şi familie. De aceea fiecare dintre noi încearcă să le facă cât mai speciale în funcţie de posibilităţi. Mamele şi bunicile deja au început a pregăti preparate delicioase şi tradiţionale, împodobi bradul, aranja luminiţe şi de a cumpăra cadouri deosebite pentru cei dragi. Şi romanii plecaţi în străinătate revin cu mult entuziasm pe plaiurile natale. Sărbătorile de iarna vin cu multe oportunităţi şi nu strică să le dăm curs.

Photo credit: Marius Isac

Fără îndoială aceste câteva zile sunt cu adevărat deosebite şi acest lucru se simte în întreaga atmosferă. Parcă gerul iernii, nemeţii nemiloşi, traficul intens şi stresul ce ne înconjoară în permanenţă, nu mai au aceeaşi putere asupra noastră. De Crăciun şi Revelion, orice pare posibil şi chiar şi cei mai sceptici dintre noi încep să creadă în magie. În fond, ar fi tare greu să nu zâmbeşti şi să te “pierzi” puţin în lumea lui Moş Crăciun dacă la fiecare pas eşti întâmpinat de colinde, brăduţi împodobiţi şi imagini cu sania cu zurgalăi. Moşul jovial o să vină cu drag cu cadouri minunate pentru cei dragi!

Chiar şi atunci când ninge, ni se pare încântător şi suntem fermecaţi de dânsul fulgilor de nea. Unii dintre noi se vor simţi îndeajuns de entuziasmaţi să construiască şi oameni de zăpadă sau să se ducă la săniuş alături de cei mici. Iarna are părţile bune iar de Crăciun şi Anul Nou parcă scoate la iveală cele mai încântătoare “trucuri” pentru a ne îndrăgosti de acest sezon. Acest sezon magic reuşeşte să scoată copii din casă şi să-i „împingă” către săniuţa. Ei se dau cu sania pe dealurile „îmbrăcate” în alb.
Întrebarea care stă pe buzele tuturor este: Ce vom face de Crăciun şi Revelion? Cum vom păşi în 2019?

Photo credit: Bogdan Tofan

Fiecare roman îşi doreşte un an nou plin de încântare şi câteva momente deosebite pe care să le petreacă în sânul familiei. De aceea, mulţi dintre ei îşi fac planuri de călătorie. Câteodată cea mai bună variantă pentru a vă bucura de persoanele favorite este să “evadaţi” din oraşele aglomerate care va domina existenţa de zi cu zi.

Cele mai preferate destinaţii sunt cele din zonele montane fiindcă aici veţi putea experimenta adevărata magie a sărbătorilor de iarnă. Însă nu ar fi o idee rea să fiţi informaţi privind posibile destinaţii de vizitat şi în 2019. Poate chiar din ianuarie veţi începe să exploraţi România şi să descoperiţi câteva locuri superbe. De ce să nu vă faceţi amintiri plăcute chiar din prima zi din 2019? În acest sens, vă invităm să descoperiţi câteva locuri frumoase pe care merită să le treceţi în itinerariu pentru următorul an.

5 locaţii deosebite din România de vizitat în 2019

Noul an se vede la orizont şi romanii deja îşi fac planuri de călătorit prin ţara şi nu numai. Acum că avem la dispoziţie câteva zile libere, putem profita de ele şi să călătorim puţin prin România. În 2019 multe destinaţii ne par atractive şi mai mult decât interesante. O idee bună ar fi să începem documentarea chiar de pe acum pentru a ne asigura că totul o să fie aşa cum ne dorim.

Photo credit: Tinel Andronic

În fond, elementele care fac o vacanţă memorabilă sunt acele picanterii turistice şi locuri interesante de vizitat. Noul vine cu multe promisiuni turistice dar şi cu experienţe minunate pe care le vom preţui cu drag. Aşadar, trebuie să ne ocupăm din timp de călătorii, pentru a ne putea bucura de experienţe cu adevărat speciale alături de cei dragi. Din fericire, cu Internetul la îndemână, acum este mai simplu că niciodată să descoperim locuri încântătoare din România.

Ţinând cont de aceste elemente, vă invităm să descoperiţi 5 locaţii minunate de vizitat în 2019:

Photo credit: Dusmanu Ionut

Oraşul Târgovişte. Chiar dacă este o aşezare micuţă în Transilvania, Târgovişte are o deosebită importanţă istorică şi culturală pentru România. Fosta capitală a Ţării Româneşti (timp de un secol), Târgovişte a avut un rol foarte important la scrierea poveştii ţării noastre. Aici au condus unii dintre cei mai de seamă voievozi ai Românie, unii numind-o “cetatea celor 33 de voievozi” (deşi în realitate au fost 40). Oraşul este o minunăţie arhitecturală, pe care merita să o descoperiţi. O să fiţi plăcut surprinşi de darurile turistice din zona.

Istorie Palat Domnesc
Photo credit: Dusmanu Ionut

Principala atracţie de aici este Curtea Domnească ale căror ruine le putem admira şi în prezent. Sunt o frântură deosebit de valoroasă pentru patrimoniul naţional. Însă, în Târgovişte veţi găsi alte obiective de interes precum Turnul Chindia (emblema oraşului), Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Stelea şi altele.

Timişoara, un orăşel din vestul României. Ceea ce deosebeşte Timişoara de alte aşezări este acea atmosferă de orăşel burghez, cu multe cafenele şi restaurante chic, cochete însă toate într-un mediu relativ restrâns şi prietenos. Aici vă puteţi plimba prin Piaţa Victoriei, apoi către teatrul Opera şi să vă îndreptăţi către Piaţa Unirii de unde veţi avea acces către multe alte obiective turistice inedite (Muzeul de Artă, statuia Sf. Treime şi tot aşa).

Photo credit: Emilian Necula

Dacă aveţi la îndemână o maşină bună, puteţi merge şi până la Castelul Corvinilor ce se afla la doar câţiva kilometri depărtare de Timişoara. Acest castel este unul dintre cele mai frumoase construcţii în stil arhitectural gotic din România. Cu siguranţă merită inclus pe lista voastră de locuri de văzut în 2019.

Cluj-Napoca. Dacă tot aţi ajuns în vestul ţării, ar fi mare păcat să nu trageţi o fugă şi în Cluj. Este un oraş într-o continuă expansiune şi schimbare ceea ce înseamnă că de la an la an puteţi descoperi locuri noi. Vizita poate începe din Piaţa Avram Iancu şi să vă opriţi apoi la Cetăţuia, fortăreaţa oraşului situată la 400 metri deasupra Clujului.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Zărneşti. Un alt loc cu adevărat minunat pe care să îl vizitaţi în 2019 este acest sătuc montan în apropierea Braşovului. Aici veţi avea parte de peisaje incredibile, atmosfera pitorească şi vă veţi putea încărca cu energie şi voie bună. Nu doar atât, însă veţi putea vizita Parcul Naţional Piatra Craiului şi Cheile Zărneştilor. Sunt locuri incredibil de frumoase şi un adevărat paradis pentru cei ce iubesc muntele.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Plaiul Foii. O altă destinaţie care merită atenţia voastră în 2019 este Plaiul Foii. Este o staţiune mică, foarte simplă în ceea ce priveşte dotările moderne însă cu peisaje rupte din rai. Aici veţi găsi cele mai frumoase capodopere ale Mamei Natură şi motivul pentru care România este o ţară incredibilă.
Bineînţeles, sunt mult mai multe destinaţii frumoase de văzut în 2019. La final totul depinde de preferinţele voastre şi de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. De asemenea, vă va trebui şi o a maşină bună pe care să o folosiţi pe parcursul acestor călătorii prin România.

Photo credit: Vasile Prisacariu

AutoBoca poate ajuta în astfel de situaţii, prin intermediul autoturismelor oferite spre închiriere. La noi veţi găsi servicii de bună calitate, oferite de agenţi profesionişti şi mereu gata să vă ofere toate informaţiile de care aveţi nevoie privind ce model să alegeţi şi cum să îl închiriaţi. Aceştia vă pot ajuta să treceţi prin procesul de rezervare mult mai uşor.

AutoBoca este o firmă cu 10 ani de experienţă în domeniul rent şi mereu alături de clienţii noştri. Pentru 2019 am pus la punct câteva servicii extra care sunt menite să vă facă drumurile mult mai plăcute. Nu doar atât, însă în flota noastră veţi găsi şi câteva modele interesante ce abia aşteaptă să fie testate pe şosea. Vă invităm să ne contactaţi chiar acum şi să rezervaţi o maşină de bun venit!

Autoturisme bune de inchiriat