Ploi melancolice și călătorii nostalgice prin România

drum transfagarasan 2019

Liberi să călătorim cu drag prin țară: mărim colecția de amintiri frumoase!

Sfârșitul anului 2019 este acompaniat de numeroase provocări și responsabilități, pe care trebuie să le gestionam cu răbdare și atenție. Turiștii în mod special sunt obligați să găsească soluții pentru vremea mai puțin prietenoasa. Aceasta din urmă trebuie să urmărească evoluția vremii și implicit să aleagă perioadele ideale de călătorit. Nu este tocmai ușor, mai ales când ne gândim că lunile octombrie și noiembrie sunt cunoscute pentru sesiunile frecvente de ploi și frig. Ploaia mocănească, care te macină de dimineață până seară, cu greu dispare de la orizontul existențial.

Totuși, atunci când nu putem negocia cu timpul liber pe care-l avem la îndemănă, este important să găsim soluții inteligente de călătorie. Daca reușim să investim puțin timp într-o căutare atentă, atunci cu siguranță vom găsi drumuri faine, pe care să le urmam cu încredere. Pentru a reuși să ajungem la destinație fără să întâmpinăm probleme, este indicat să călătorim cu atenție și răbdare. Graba nu are ce caută în timpul unor călătorii prin tara.

România este o tară demnă de explorat în ultimele doua luni ale toamnei. Nu trebuie să ne fie teamă de ploaie deoarece are și ea farmecul ei. Asociata des cu nostalgia și melancolia, ploaia poate fi o sursă de inspirație pentru artiști și persoanele sensibile. Ele se pot distanta de stresul cotidian cu relativă ușurință, descoperind în același timp simplitatea minunată a naturii.      

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mama natură prinde glas trainic toamna  

Toamna deschide stagiunea spectacolelor naturale. Transformarea naturii într-o expresie pastelată a pictorilor renascentiști, ne conduce spiritul spre reverii interioare. Începem să contemplam cu dibăcie intelectuala propia existenta. Chiar daca nu găsim prea multe răspunsuri utile, exercițiul contează. Natura reușește să ne eleveze pentru câteva minute spiritul, aducandu-ne mai aproape de o state lina de relaxare.

În acest anotimp imprevizibil putem porni în călătorii sublime prin Munții Carpați, care ne pot oferi acces la spectacole vizuale minunate. De ce să nu vă bucurați de o călătorie plăcuta în aceasta perioada? Nu durează mult timp să găsiți un loc fain de vizitat preț de câteva zile. Stațiunile și orașele montane abia așteaptă să primească noi vizitatori toamna. Sunt pregătite de primirea turiștilor romani și străini. Aceștia din urmă sunt entuziasmați să se detașeze de orașele în care trăiesc. În acest mod ei se detașează de lucrurile stresante din viața lor.  

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

Sfârșitul anului ne aduce mai aproape de călătorii cu prietenii sau familia la munte. Crăciunul și Revelionul ne îndeamnă să găsim locuri faine de vizitat împreună cu cei dragi. Nu trebuie să lăsăm totul pe ultima sută de metri deoarece riscăm să nu mai găsim locuri disponibile. Foarte mulți romani au pățit acest lucru în anii precedenți. Nu s-au grăbit și au rămas fară loc în hoteluri sau pensiuni. Daca vă uitați de pe acum, atunci cresc șansele să găsiți un loc fain, unde să petreceți cele doua sărbători. Totuși, mai este suficient timp până la venirea primei luni a iernii. Până atunci avem în fată lunile octombrie și noiembrie, care merită atenția noastră.   

Daca ne documentăm corespunzător vom găsi cu ușurință un loc minunat, care să dea naștere unor experiențe turistice plăcute. Pojorâta, Rarău, Frasin, Gura Humorului și Vatra Dornei par a fi opțiuni responsabile și capabile să devina surse de voioșie și distracție. Până la urmă de ce să nu ne distrăm? Lucrăm în fiecare zi din greu și merităm să ne relaxam alături de persoanele dragi din viață noastră. Vatra Dornei este locul nostru favorit, pe care-l vizitam cu deosebita placere de fiecare data când avem puțin timp liber. Aici venim cu entuziasm deoarece știm că avem la dispoziție restaurante bune, o partie de schi și locuri de vizitat. Plimbările sunt plăcute și pot lua forma unor amintiri frumoase.  

Photo credit: Constantin Andronic

Colegii noștri din sud aleg să viziteze Sinaia, Predeal, Brașov, Poiana Brașov, Sovata sau Sinaia. Aceste locuri sunt foarte populare în comunitatea turistică românească și europeană. Sigur nu sunteți suprinsi să aflați acest lucru, mai ales daca ați ajuns și voi în una din aeceste locații. Sinaia este cu certitudine un loc pe care-l putem admira cu drag. Aici se află castelul Peleș, care merita să-l includeți în lista de activități. Sunt șanse mari că acest castel regal să vă încânte. Puteți face un tur al castelului, interior și exterior. Ne-am bucurat mereu de experiențe minunate aici, descoperind lucruri interesante despre familia regala a României. Construcția în sine este incredibil de frumoasa și merita să fie admirata. Pentru o astfel de activitate ar fi util să alocați cam doua ore, poate chiar trei. Nu trebuie să vă grăbiți.  

Brasovul și Poiana sa minunată reprezintă locații populare în toate anotimpurile. Romanii iubesc aceste locuri. De altfel nu suntem surprinși. Orașul Brașov are un spirit aparte, care te acoperă cu emoții sublime. Pe măsură ce explorezi orașul, descoperi povesti interesante despre el și istoria să tumultoasa. Nu uitați să treceți pe la biserica Neagra. În ceea ce privește Poiana Brașov, acesta a fost locația preferata de cei care vor să se relaxeze în mijlocul naturii. Un sfat util: încercați, atât cât puteți, să nu porniți la drum în perioadele de vârf turistic deoarece riscați să pierdeți mult timp în Valea Prahovei. Riscați să pierdeți jumătate de zi pe drum și astfel calitatea experienței scade simțitor. Ar fi păcat să pățiți acest lucru, mai ales când ne gândim la timpul limitat alocat vacantelor.

o masina buna de condus strazi romania

Vreți să închiriați un autoturism? Avem câteva surprize pentru voi…

În România puteți închiria autoturisme de bună calitate de la noi. Suntem o firmă românească cu peste 10 ani de experiență în domeniul de rent a car. De-a lungul acestor ani, am reușit să le oferim oamenilor servicii de calitate. Acestea pot fi accesate rapid și fară bătăi de cap. În aceste luni puteți închiria de la noi Dacia Logan, Opel Astra (manual sau automat), Opel Astra Tourer, VW Touran, Renault Trafic, Mercedes Benz Vito Tourer, Renault Clio, Opel Corsa și multe alte modele.  

Puteți alege cu încredere autoturisme din flota noastră. Suntem mereu la dispoziția voastră. Agenții AutoBoca sunt mai mult decât pregătiți să vă ofere acces facil la servicii de încredere! Vă invităm cu drag să descoperiți cât de ușor poate fi să închiriați un autoturism de bun venit! 

Inchirieri auto oras