Poteca către o nouă plăcere turistică

Un drum de care nu te poţi sătura niciodată: la „sfat” cu urmaşii lui Ştefan cel Mare

Avem o ţară minunată. De multe ori întâlnim aceasta propoziţie în situaţii sociale diverse. De la dineuri oficiale, la simple plimbări cu prietenii prin oraş, frumuseţea ţării noastre iese la suprafaţă. Unii aleg să puncteze importanta obiectivelor turistice româneşti din Moldova, pe când alţii poarta ridicat stindardul Ţării Româneşti. Fiecare regiune istorică are comorile ei, care mai de care mai fascinante. Atunci când ai libertate de mişcare şi nu eşti presat de timp, reuşeşti să dai peste o sumedenie de locuri minunate. Timpul să fie de partea noastră, căci de încropirea unui itinerariu plăcut ne ocupăm cu drag.

Ne-am gândit să punem puţin accent pe comorile turistice din nordul României, unde cu siguranţă o să găsiţi numeroase povesti fascinante. Urmaşii lui Ştefan cel Mare, cunoscuţi drept bucovineni şi moldoveni, au un talent deosebit în a povesti istorioare cu şi despre mai marii domnitori ai Moldovei. Nouă plăcere turistică care pare că atrage din ce în ce mai mulţi oameni este contactul cu poveştile milenare, acompaniate evident de peisaje mirifice. Carpaţii Orientali nu dezamăgesc.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Aici o să găsiţi atât de multe peisaje senzaţionale încât cu certitudine o să vă folosiţi aparatul de fotografiat cu deosebită plăcere. În momentul în care treceţi de prima poză, inspiraţia o să ajute să creaţi fotografii şi clipuri superbe.

O nouă plăcere turistică de încercat: arta unei drumeţii de neuitat

Photo credit: Dusmanu Ionut

De fiecare dată când plănuim o excursie în România, nu strică să ne asigurăm că fiecare drum are potenţial turistic. Moldova este o regiune vastă, cu multe oraşe şi sate interesante. Dacă plănuiţi un drum alături de prieteni sau familie prin această parte a ţării, cu siguranţă o să vă bucuraţi de o experienţă cu totul deosebită. Aveţi în prezent oportunitatea de a lua contact cu spiritul autentic moldovenesc. Pentru a vă asigura că o să vă simţiţi bine alături de cei dragi, nu strică să faceţi un plan. În acest mod o să reuşiţi să descoperiţi locuri interesante, oarecum trecute cu vederea în trecut. Dacă veniţi din străinătate şi vreţi să exploraţi Moldova într-un mod plăcut, ar fi bine să vă asiguraţi că porniţi la drum cu un mijloc de transport.

În prezent puteţi să porniţi la drum cu o maşină închiriată, apropiată pentru nevoile voastre de transport. Contează foarte mult să ai la îndemână un autoturism care să fie în ton cu stilul tău de condus. Din fericire sunt multe firme de rent a car ce oferă clienţilor posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de autoturisme. Cum puteţi face procesul de selecţie mai uşor?

Acum aveţi posibilitatea de a închiria o maşină de la Autoboca, o firmă românească recunoscută pentru calitatea deosebită a serviciilor oferite. În Moldova firma are sedii în Iaşi (oraş şi aeroport), Bacău (oraş şi aeroport), Rădăuţi dar şi Suceava (oraş şi aeroport). De asemenea firma oferă şi servicii de proximitate. De exemplu dacă vreţi să închiriaţi o maşină în Vaslui, agenţii Autoboca din Iaşi o să vă aducă maşina.

Oferte inchirieri Dacia Logan

A venit timpul pentru o nouă drumeţie prin Moldova

Acum că ştiţi de unde puteţi închiria un autoturism, urmează să puneţi bazele itinerariului. După ce realizaţi planul de acţiune, devine mult mai uşor să luaţi contact cu o sumedenie de amintiri minunate. Ar fi păcat să nu porniţi la drum cu încredere! Aşa cum o să observaţi curând, drumul spre destinaţie este mai plăcut la volanul unei maşini bune şi alături de prieteni. Dacă începeţi călătoria în Iaşi, să nu uitaţi să exploraţi puţin şi acest oraş. Dacă alocaţi 3 sau 4 ore explorării acestui oraş, nu o să regretaţi. Începeţi cu Palatul Culturii şi complexul Palas. De aici puteţi continua pe strada Ştefan cel Mare, unde o să găsiţi Palatul Roznovanu, Biserica Trei Ierarhi dar şi Mitropolia Moldovei. La o aruncătură de băţ o să reperaţi şi Teatrul Naţional.

Şi celelalte oraşe din Moldova sunt superbe şi ar fi păcat să nu le descoperiţi. Să nu uitaţi să discutaţi şi localnicii, mai ales dacă sunt oameni de treabă. Aşa cum au observat mulţi oameni, ospitalitatea românească este greu de reprodus în alte oraşe. Cei care au venit din alte state europene în Moldova, au subliniat de câte ori au putut existenţa unei ospitalităţi speciale. Localnicii i-au întâmpinat cu merinde delicioase şi povesti deosebite. De exemplu: dacă vrei să mănânci mâncare tradiţională bucovineana, ştii că te aşteaptă experienţe speciale, greu de uitat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Autoboca te poate ajuta să porneşti la drum cu deosebită plăcere. Nu o să mai pierzi timp. Îl câştigi şi îl foloseşti pentru a descoperi locuri noi. În flota Autoboca o să găsiţi mereu maşini speciale, potrivite pentru experienţe turistice sigure şi confortabile.

Printre modelele pe care merită să le conduceţi se număra VW Golf 7, VW Jetta, Citroen C-Elysee, VW Polo (cu transmisie automată), Renault Trafic Combi (pentru grupuri mari), VW Touran sau Dacia Logan. Te aşteptam în fiecare zi cu oferte avantajoase la o sumedenie de modele! Sunteţi pregătiţi pentru o experienţă Autoboca? Noi ne-am pregătit pentru un eventual DA, cu oferte interesante la autoturisme noi şi mereu gata de drum!