Povești călătoare cu iz românesc în 2020

turism la pasul tihuta foto

Ne pregătim de povești cu bucurii și zâmbete feerice în noul an!

Fiecare an pe care-l străbatem cu gândul, ne aduce față-n față cu oportunități sublime de petrecere a timpului (liber sau nu). Avem posibilitatea de a transforma anul 2020 într-o sursă de fericire, pe care să o folosim cu drag oricând dorim. Dacă sunteți în căutarea unor idei de călătorie pentru anul în curs, o să găsiți în blogul nostru multe articole utile. Acestea pot fi găsite în categoria Descoperă România Autentică. Aici am pus o sumedenie de articole despre locuri frumoase de vizitat în țară. Unele le-am vizitat noi și altele prieteni și clienți care ne-au oferit informații văloroase. Așa am putut descoperi o sumedenie de obiective turistice minunate, ce pot fi incluse cu ușurință în orice itinerariu de călătorie prin România.

Atunci când ne-am decis să dezvoltăm categoria Descoperă România Autentică, am vrut să punem accent pe locurile frumoase ale țării, populare dar și oarecum ascunse de ochii publicului. Am inclus în această categorie multe articole interesante, ce pot fi citite cu drag și interes. Călătorii au nevoie uneori de informații suplimentare despre locațiile care-i interesează. Ei pot descoperi o serie de articole fascinante. Țara este superbă și include multe obiective turistice frumoase, care pot fi vizitate cu drag. Au fost locuri care pur și simplu ne-au impresionat și au rămas în inimile noastre. Așa că rămâne să ne concentrăm atenția pe caracteristicile călătoriei și să plănuim totul cu atenție.

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

România este țara potențial, mai ales când ne gândim la subtilitățile turistice existente. O documentare adecvătă poate face minuni. Putem pași cu încredere pe tărâmul Mioriței și a Doinei milenare. În marile regiuni ale țării, se află multe povești demne de descoperit cu drag și entuziasm. Muntenia, Moldovă, Maramureș, Crișana, Transilvănia, Dobrogra și Oltenia pot surprinde plăcut vizitatorii. Aceste regiuni sunt renumite pentru frumusețea lor, oferind oamenilor șansă de lua contact cu localnici interesanți și mereu dornici să împartă povești cu talc sau amuzante.

De foarte multe ori ne-am bucurat de compania unor oameni incredibili, care au trecut prin greutăți inimaginabile (războaie, regimul comunist cu persecuțiile sale nenumărate). Atunci când auzi aceste povești parcă te gândești altfel la viață și tot ceea ce implică această. Uneori suntem măcinați de griji și gânduri obositoare, care ne determină să privim activitățile zilnice în tonuri gri. Atunci când discutăm cu oameni care au trecut prin greutăți reale, realizăm cât de norocoși suntem.

unde se afla palatul parlamentului
Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

România deschide porțile voioșiei în 2020

Primăvără se află la doi pași distanță și trebuie să ne pregătim de călătorii de revigorare. Ieșim din „îmbrățișarea” friguroasă a iernii (care a fost destul de blând anul acesta, mulțumită încălzirii globale) și ne pregătim de drum. Avem atât de multe oportunități turistice faine, încât o să fie destul de dificil să creionăm un itinerariu. Timpul poate fi de partea noastră, mai ales dacă îl seducem cu activități utile: documentare și căutări de informații despre mijloace de transport, cazare, restaurante și locații de vizitat. Vă puteți transforma călătoriile de primăvară în adevărate amintiri de neuitat.

City break-uri prin țară în primăvară? Da. Orașe precum Iași, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Suceavă, Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Constanța, Târgoviște, Curtea de Argeș și altele merită să fie în atenția voastră. Dacă doriți să vă delectați cu povești urbane și vibe-uri orășenești, atunci merită să vizități locurile listate mai sus. Fiecare oraș așteaptă să fie descoperit de cei care călătoresc des prin țară. Primăvără deschide sezonul călătoriilor. Îl putem începe cu pași siguri și stabili.

calatorii romania masini inchiriate

Am avut deosebita plăcere de a descoperi locuri faine, unde ne-am simțit bine și am strâns multe amintiri de neprețuit. Putem include o vizita de două sau trei zile într-un oraș. Așa putem descoperi tot ce are mai mult de oferit un oraș anume. O simplă căutare pe Google poate fi de real ajutor în setarea unui itinerariu cel puțîn interesant. Dacă călătoriți bine informați puteți să vă simțiți extraordinar. Știți cum să ajungeți mai ușor la destinație, unde să vă cazați și unde să mâncați.

Natură și istoria trec printr-o simbioză aparte în România. Așa că oamenii au în față un spectacol aparte, mai ales când colindă Munții Carpați și dau peste rămășițe romane și dacice. De asemenea, avem în țară și moștenirea grea a Evului Mediu, care se se vede în ruine de castele și cetăți fortificate. Același lucru poate fi spus și despre bisericile și mănăstirile românești, dotate cu ziduri de protecție. Zidurile erau necesare în față armatelor invădatoare și a raidurilor tătarilor din nordul țării. Evul Mediu a fost dominat de nesiguranță și violente. Imperiul Otoman, Polonia și Ungaria dar și tătarii au reprezentat pericole constante pentru integritatea teritorială, politică și spirituală a statele române. Din acest motiv bisericile importante și cetățile erau dotate cu fortificații de protecție. Cetatea de Scaun a Sucevei evidențiază cel mai bine sistemul românesc de apărare. De altfel, cetatea în cauză nu a fost cucerită niciodată, ceea ce este extraordinar!

unde gasim o masina buna de inchiriat 2020

AutoBoca susține călătoriile plăcute prin România

Știm că uneori este greu să gășiți un autoturism bun, pe care să-l închiriați cu încredere! Totuși, cu un pic de răbdare și evident atenție la ofertele existente pe piață, devine mai ușor să găsiți o firma cu care să colaborați fără rețineri. Din 2008 activăm pe piața românească, oferind clienților acces la mașini diverse. În materie de clienți, putem spune că le-am câștigat încrederea! Peste 96% din cei care au închiriat autoturisme de la noi, au decis să ne recomande serviciile! Fiecare client este important pentru noi.  Așadar, facem tot ceea ce putem pentru că fiecare client să fie mulțumit de serviciile primite.

Ne puteți contacta cu încredere oricând doriți să primiți informații suplimentare despre fiecare oferta disponibilă! Avem agenți profesioniști care pot fi de real ajutor în timpul fiecărui moment al procesului de închiriere. Așa că puteți discuta cu ei cu ușurință!

Vă pot ajută să alegeți mașină dorită și evident să porniți la drum fără rețineri. Contează să știți că aveți aproape un agent dedicat! Rezervați mașina online și bucurați-vă de o călătorie plăcută, lipsită de stres. Suntem aproape de voi!