Pregătiri de o vacanță minunată prin sudul României

În căutarea unor locuri minunate de vizitat în sudul țării

A venit acel moment special al anului când trebuie să ne bucurăm de vacanță și de compania celor dragi. Sunt mulți români care abia așteaptă să le vină rândul la distracție și zâmbete minunate. Ei vor să se delecteze cu momente frumoase și clipe greu de uitat. Toți cei care au planificat vacanțele pentru lunile iulie și august, au așteptări mari de la zilele lor libere. Uităm de locul de muncă și ne dedicăm relaxării. După ce am petrecut luni întregi muncind din greu, merităm să ne relaxăm și să uităm de probleme. Din acest motiv simțim nevoia de a ne detașa și de a ne reîncarcă bateriile cu energii pozitive.

Nu toată lumea a ales să-și petreacă vacanță în străînătate. Unii nu au timpul necesar pentru a porni în Grecia, Spania sau Turcia. Alții nu au suportul financiar pentru a face acest lucru. Indiferent de motiv, România poate fi un substitut minunat. Majoritatea celor care și-au petrecut vacanță în țară, s-au bucurat de multe momente plăcute. Suntem dedicați complet vacanței, care vrem să devină un reper de voie bună și bucurii.

Și noi am decis să ne petrecem vacanța de vara în România, mai precis în sud, călătorind prin diverse orașe muntenești. De foarte mult timp ne-am propus să descoperim așa cum se cuvine orașele din sudul României. Acum că am avut liber de la locul de muncă și bănuți doar pentru o vacanță în țară, ne-am gândit să rămânem în țară dar să venim din nordul Moldovei în sud. Bine am făcut!

Istorie Palat Domnesc
Photo credit: Dusmanu Ionut

Itinerariu de călătorie prin România: orașe superbe din Muntenia

În fiecare vara ne gândim cu deosebită plăcere la venirea concediului. Îl așteptăm cu drag și entuziasm deoarece ne oferă ocazia de a ne relaxa. Și când urmează să pornim la drum, facem acest lucru cu inima deschisă și zâmbetul pe buze. Am învățat de-a lungul anilor că o atitudine pozitivă înainte de drum poate spori aduce de la sine experiențe plăcute. Mereu am reușit să ne simțim bine în România. Am descoperit multe locuri frumoase, care au rămas în inimle noastre. Colecția de amintiri minunate crește cu fiecare drum pe care-l facem prin țară. Din fericire am avut deosebită plăcere de a descoperi multe locuri frumoase. Astăzi avem în față un drum puțîn mai lung, dar acest lucru înseamnă oportunități turistice interesante.

Vremea a fost puțîn cam capricioasă în această luna. Nu vorbim doar de România, ci întreg continentul european a fost „casă” mult prea primitoare pentru furtuni și ploi violente. Probabil ați văzut și voi ce s-a întâmplat pe 10 iulie în Grecia, când în Halkidiki a luat naștere o super-furtună, care a măturat tot ce a întâlnit. Ne-a părut rău să aflăm că au fost și victime, printre care și români.

Sperăm că astfel de manifestări ale vremii să fie de ordinul trecutului și oamenii să se bucure de vacanțe în siguranță.  În acest sens, credem că este important să fim bine informați și să știm mereu cum o să fie vremea în zonele pe care urmează să le vizităm. Dacă știm cum o să fie vremea, atunci nu să fim luați prin surprindere de ea. Putem avea la îndemână o umbrela dacă urmează să plouă sau să ne adăpostim în caz de furtuni.

Photo credit: Constantin Seghedin

Muntenia este o zona superbă a României

Pentru a va bucură de o călătorie deosebită prin această parte a țării, credem că este indicat să fim bine informați. Acesta este poate cel mai bun mod de a identifica în timp util cele mai frumoase locuri de vizitat din România. Noi am avut în plan să vizităm capitala țării – București și fosta capitală a Țării Românești – Târgoviște. Aceste orașe ne-au bucurat mereu dar rareori am avut ocazia să le vizităm în liniște și fără stres. Bucuria de a vizită un oraș constă în libertatea de mișcare pe care o ai.

Dacă ai la dispoziție suficient timp, atunci cresc șansele să descoperi așa cum se cuvine un oraș. Cele două orașe, București și Târgoviște, reprezintă pentru mulți turiști, surse istorice, culturale și artistice importante, motiv pentru care le includ mereu în itinerariul lor de călătorie. Le-am urmat sfaturile și bine am făcut. În documentarea noastră am reușit să găsim multe locații interesante de vizitat, ce pot surprinde până și cel mai sceptic turist.

Photo credit: Constantin Seghedin

Entuziasmul călătoriei ne-a determinat să fim pregătiți pentru fotografii și clipuri video. Vrem să înregistrăm fiecare moment al călătoriei și implicit să ne bucurăm de experiențe pozitive. În acest sens, am decis să fim mai creativi decât de obicei și să oferim suport artistic celor interesați să viziteze cele două orașe.

Avem plănuite vizite la muzee dar și la cele mai importante obiective turistice. Sperăm să surprindem corespunzător frumusețea locurilor pe care urmează să le vizităm. 

Inchirieri auto oras