Pregătiţi să explorăm Transilvania

drum transfagarasan 2019

Vreţi un autoturism eficient şi economic să îl conduci prin oraşele Transilvaniei? Soluţia este la un click distanta!

 

În Transilvania o să vă bucuraţi de o experienţă turistică cu totul specială, mai ales dacă sunteţi acompaniaţi de prieteni buni sau membri apropiaţi ai familiei. Aşa cum bine ştiţi, centrul României este „casa” pentru numeroase oraşe interesante, sate milenare şi peisaje absolut incredibile. Dacă faceţi o mică documentare online, o să găsiţi câteva obiective turistice fascinante, care vă pot surprinde într-un mod plăcut.

Alegeţi cu uşurinţă o destinaţie finală şi pe lângă ea altele mai mici. Setarea unui itinerariu care să vină cu plăceri turistice unice, vine cu câteva provocări. Însă acestea pot fi depăşite, mai ales dacă aveţi la îndemâna câteva surse de informaţii credibile. Câteodată un articol interesant ne poate ajuta să descoperim câteva locuri interesante, menite să ne facă să zâmbim.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În toamna anului 2018, ne putem bucura de călătorii cu totul speciale prin zona Transilvaniei, mai ales dacă ne gândim la faptul că Centenarul este prilejul ideal pentru festivităţi şi evenimente interesante. Majoritatea oraşelor din România au în program evenimente culturale, muzicale şi artistice, care pot fi suficient de fascinante pentru a participa şi noi. De ce să nu participăm? Putem lua parte la câteva evenimente speciale, menite să ne facă ziuă mai frumoasă, cel puţin teoretic.

Photo credit: Laura Seghedin

O plimbare de neuitat prin Cluj Napoca

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Unul din cele mai vizitate oraşe din Transilvania este cu siguranţă Cluj, inima culturală şi economică a regiunii. Foarte mulţi oameni s-au decis să descopere în această toamnă oraşul. Turiştii romani şi străini vor să se bucure de clipe frumoase prin România. Ei vor să descopere oraşul Cluj Napoca într-un mod plăcut şi lipsit de stres. Din acest motiv încearcă să se documenteze cu privire la potenţialul turistic al oraşului pe care urmează să-l viziteze. Dacă aţi planificat o călătorie prin acest oraş, sigur o să descoperiţi câteva lucruri interesante.

 

Foto credit: Laura Seghedin

Călătoriile prin oraşele aglomerate din ţară pot deveni o sursă de stres mai ales dacă nu dispuneţi de un mijloc de transport pe care să te poţi baza. Totuşi, această problemă poate fi adresată cu răbdare şi atenţie la detalii. Acesta este un bun mod de a descoperi metode bune de deplasare. Frustrările cauzate de traficul intens, oamenii grăbiţi pot să îţi strice orice chef de a explora frumuseţile ascunse în aceste localităţi.

Şi poţi fi sigur că sunt foarte multe atracţii turistice ce ar merita atenţia ta. Fiecare oraş din România vine cu povestea să şi Clujul cu certitudine se deosebeşte de celelalte cu bogăţiile culturale, istorice şi mai ales cadre naturale de invidiat. Credem că este foarte important să ştiţi câteva lucruri despre trecutul istoric, artistic, cultural şi social al oraşului Cluj.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din acest oraş? Sunt multe răspunsuri la această întrebare. Dacă ne informam puţin, atunci sigur o să găsim şi un loc interesant de vizitat. Trebuie doar să tratăm întreaga căutare cu răbdare şi atenţie. Orice vizită în această aşezare de munte trebuie să înceapă din Piaţa Unirii. De aici vei avea access către punctele de interes din Cluj cât şi la principalele atracţii turistice. Centrul istoric este delimitat de zidurile medievale ale fostei cetăţi din Cluj.

În mijloc este plasată Biserica Sfântul Mihail şi Statuia lui Matei Corvin. De asemenea, vei găsi cu uşurinţă un alt monument istoric cu o arhitectură remarcabilă, şi anume Palatul Banffy unde sunt incluse câteva muzee şi două clădiri construite în oglindă de unde porneşte şi bulevardul Iuliu Maniu. Dacă aveţi la îndemână şi un aparat de fotografiat bun, atunci sigur o să faceţi câteva fotografii minunate, pe care le puteţi distribui în diverse reţele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter sau Pinterest). Sigur oamenii o să aprecieze pozele pe care le faceţi prin oraş.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Bineînţeles, nu poţi rata o vizită către platoul Cetăţuia, situat la 240 metri altitudine unde te vei putea bucura de o privelişte completă asupra oraşului. De asemenea, poţi să te delectezi cu o cină deosebită la restaurantul din apropiere şi cu siguranţă îţi vei crea amintiri de neuitat. Câteodată nu strică o masă delicioasă.

Fără îndoială, oraşul Cluj Napoca are foarte multe zone interesante de explorat care îţi vor oferi încă un fragment al istoriei româneşti. Însă pentru a te bucura din plin de călătoria ta în Cluj Napoca, vei avea nevoie să ai la îndemână o maşină eficientă şi utilă care poate înfrunta cu brio un trafic aglomerat. În acest sens, AutoBoca îţi propune să închiriezi o maşină de bun venit pentru vizita ta în Cluj. Haide să afli care sunt top 5 maşini de calitate pentru a le conduce în oraşele româneşti! Sunteţi pregătiţi  să le descoperiţi? Speram ca răspunsul vostru este da!

Top 5 maşini de bun venit de închiriat în Cluj-Napoca: afla şi tu care ar fi alegerea potrivită pentru tine! Este foarte simplu…

Orice drum de succes începe la volanul unei maşini de calitate şi care îţi poate îndeplini nevoile tale de transport. Autoturismele din clasa mini sunt opţiuni ideale pentru cei care vor să se deplaseze cu uşurinţă, fără griji şi fără stres. Un mare plus al acestei clase este faptul că sunt simplu de condus şi au motoare optimizate să consume puţin. Iată top 5 maşini bune de închiriat pentru călătoriile tale prin acest oraş minunat şi nu numai:

Hyundai I20. Modelele Hyundai sunt renumite pentru o compartimentare eficientă şi o construcţie menită să eficientizeze costurile. Cu toate acestea, te poţi aştepta să fii mulţumit de performanţa ei la drum, fiind îndeajuns de spaţioasă să acomodeze două persoane pentru călătorii de câteva zile. Majoritatea clienţilor AutoBoca ce au închiriat Hyundai I20 s-au arătat încântaţi de modul în care această maşini mini s-a comportat la drum. Pentru dimensiunile ei, a oferit pasagerilor siguranţă şi confortul de care aveau nevoie pentru o vacanţă liniştită. Acest autoturism vă poate surprinde plăcut în timpul călătoriei.

VW Jetta. Acesta este un alt autoturism de bun venit, iubit de foarte mulţi şoferi care au de întreprins drumuri scurte şi dese prin oraşele româneşti. Este o maşină spaţioasă, rapidă şi te poţi deplasa fără probleme dintr-un loc în altul. Poţi închiria VW Jetta de la AutoBoca la un preţ cu adevărat special, momentan la acelaşi preţ ca un VW Golf (detalii homepage). Este o maşină cu portbagaj spaţios, deci puteţi pune aici diverse bagaje fără probleme.

VW Polo Automat. Acest autoturism este în topul preferinţelor clienţilor noştri. Te vei bucura de o maşină ce se ridică la standardele germane de calitate. Ceea ce deosebesc maşinile VW de restul de producători este grija şi atenţia acordată fiecărui detaliu. Interiorul unui VW Polo automat va fi similar cu a maşinilor de lux ce aparţin aceluiaşi producător (VW). Având cutia de viteze cu transmisie automată, manevrarea acestui autoturism va fi foarte simplă. Acest lucru poate fi tare la îndemână, mai ales dacă trebuie să înfrunţi un trafic aglomerat.

Citroen C-Elysee. Încă poate fi o altă alegere pentru călătoria ta poate fi modelul C-Elysee de la Citroen. Este o maşină special construită pentru a fi condusă în oraşe centrale fiindcă toate componentele s-au bazat pe maximizarea eficienţei. Are un design plăcut şi îţi poate oferi un nivel de confort acceptabil încât să nu simţi atât de tare oboseala drumurilor. Puteţi alege acest autoturism cu încredere pentru a călători prin ţară!

VW Polo. Deşi am menţionat VW Polo automat în micul nostru top, am decis să includem şi varianta cu transmisie manuală. Mai sunt unii şoferi care preferă să fie ei cei care stăpânesc maşina până la cea mai mică mişcară şi cu o cutie de transmisie manuală ai acesta posibilitate. În rest, vei dispune de aceleaşi beneficii ca şi în cazul unui VW Polo automat: calitate, spaţiu şi confort.

calatorii prin tara 2018

La AutoBoca vei putea găsi toate aceste autoturisme mini, întreţinute în condiţii excelente şi gata să pornească la drum. De asemenea, ţi-am pregătit şi oferte speciale pentru excursia ta în Cluj. De ce să ratezi această oportunitate?

Contactează astăzi unul dintre agenţii noştri şi rezervă-ţi maşina mini preferată! Puteţi obţine informaţii utile despre maşinile noastre şi cum le puteţi închiria. Este mai uşor decât credeţi să închiriaţi o maşină de bun venit de la noi!

Inchirieri auto oras