Prima călătorie după coronavirus în România. Start 15 Mai!

Mai multă libertate, mai multă responsabilitate: călătorii cu rost prin România

După o lungă perioadă de restricții și limitări de mobilitate, a venit ziua de 15 mai 2020 cu o serie de libertăți mult-așteptate. Milioane de români, abia așteptau să primească o veste bună, care să-i aducă mai aproape de experiențe plăcute. A trecut mult timp de la întâlnirile cu prietenii sau cu diverși membrii ai familiei. Deși trebuie să fim în continuare prevăzători și să respectăm reguli stricte de distanțare socială și igienă, măcar putem să ne mișcăm în voie pentru a ajunge în locuri frumoase. Este foarte important pentru sănătatea mintală și trupească să ne detașăm de sursele de stres și anxietate. Din păcate, am avut de-a face cu o sumedenie de probleme în izolarea la domiciliu, fiind asaltați din toate părțile de știri alarmiste, prezentate terifiant de oamenii de la televizor.

Din nefericire, presa românească și nu numai, a folosit pandemia pentru a crea știri senzaționale, prezentând totul într-un ton alarmist. Așa că oamenii au fost zi de zi bombardați de știri negative, care au alimentat starea de teamă și stres. Știm mulți români care au renunțat să mai urmărească diverse programe de televiziune și s-au axat pe canale alternative de conținut audio, video. Aceștia au ales să urmărească clipuri video pe YouTube, seriale, filme, concerte și documentare pe Netflix sau HBO Go. Pe măsură ce românii au părăsit sursa tradițională de conținut, televizorul, aceștia au găsit un calm aparte, necesar pentru a face față presiunii venite din toate părțile.

Deloc surprinzător, prima veste bună din această perioadă a fost primită cu deosebit entuziasm de toată lumea. Abia așteptăm să ne îndepărtăm de limitări și să îmbrățișăm partea mai libertină a vieții. 15 Mai și bun venit libertății de mișcare prin țară! România are în față o provocare majoră, care o să se manifeste cu precădere în a două jumătate a anului. O să fie o adevărată provocare să facem față la constrângerile economiei, dar trebuie să fim puternici și să tratăm fiecare moment dificil cu inteligență.

statuie impotriva comunismului romanesc
Photo credit: Laura Seghedin

Libertate extra de mișcare în România după 15 mai

În ciuda faptului că nu putem călători în aceleași condiții precum cele dinaintea începerii pandemiei, avem posibilitatea de a ne mișcă fără a cară după noi declarații (cel puțîn nu interiorul localității în care locuim). Cei care vor să călătorească în alte localități sunt nevoiți să aibă la ei o declarație specifică. Chiar și în această perioadă, sunt reguli pe care trebuie să le respectăm.

Așa că nu strică să fim bine informați și să nu încălcăm legea, mai ales acum când continuăm lupta cu un virus periculos. Trebuie să fim prevăzători, mai ales când vine vorba de propia sănătate și a celor dragi. Dacă ne protejăm corespunzător, atunci și avem grijă și de celelalte persoane din viață noastră. În fiecare zi ar trebui să ne ferim de oamenii care prezintă simptome și mai ales, să respectăm recomandările autorităților. Nu uitați să aveți masca la voi, mai ales când urmează să fiți în zone populate de alte persoane. Protecția personală este esențială în aceaste momente dificile.

Photo credit: Robert Raducanu

15 mai poate marca începutul unei aventuri turistice minunate, dar care o să se desfășoare într-o realitate nouă. Specialiștii spun că o să treacă 2 – 3 ani până la revenirea completă la normal. În această ecuație este inclusă descoperirea unui vaccin eficient împotriva Covid-19 și imunizarea propice a oamenilor. Până atunci, rămâne să pornim la drum cu o plăcere reținută dar sinceră.

Știm mulți apropiați care deja se gândesc să iasă din orașele în care au fost nevoiți să stea în ultimele luni. Ei vor să călătorească în locuri puțîn mai izolate, departe de vâltoarea grupurilor. De altfel, există un soi de reținere care ne acompaniază de fiecare dată când ieșim din casă. Nu este ceva anormal. Am fost puși în față unei situații inedite și periculoase, care a lăsat cicatrici sociale, greu de ignorat. Suntem mult mai atenți la modul cum interacționăm cu ceilalți din jur.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Încrederea în umanitate necesită timp pentru a fi redobandita la nivel intim. O să treacă timp până ce o să discutăm liber cu oamenii dar trebuie să ne protejăm. A venit timpul să punem sănătatea pe primul loc și să ne bucurăm de viață. Majoritatea persoanelor care au avut de suferit de pe urmă Covid-19, caută astăzi modalități de destindere și relaxare. Ei vor să uite de momentele grele prin care au trecut și să se bucure de compania celor dragi. Așa că ei aleg să găsească destinații relativ izolate pe care să le viziteze alături de oameni de încredere. Știm că în astfel de momente grele, ar fi util să avem aproape prieteni buni și persoane dragi din familie.

Putem alege să ne bucurăm de clipe liniștite, distractive sau relaxante în locuri puțîn mai izolate. Fie că alegem îmbrățișarea prietenoasă a munților Carpați sau gingășia valurilor Marii Negre, avem unde să ne refugiem de vâltoarea gri a orașelor românești. Fiecare drum pe care-l facem prin țară în aceast prezent incert, poate deveni o sursă de voioșie și fericire, mai ales dacă este în natură și avem acces la aer curat. Cine nu iubește un pic de prospețime în aerul respirat? Putem porni la drum cu încredere, dacă destinația este darnică.

o masina de inchiriat buna

Călătorii minunate cu mașini de bun venit

Dacă în această perioadă specială a anului, aveți nevoie de un autoturism de încredere, pe care să-l folosiți pentru a colindă țara, atunci apelați fără rețineri la serviciile noastre de rent a car. Știm cât de important este că în această perioadă, clienții să se bucure de experiențe auto plăcute. Din acest motiv și nu numai, muncim cu sârguința pentru a ne întâmpină clienții cu cele mai bune mașini posibile. Acestea pot fi închiriate cu ușurință oricând aveți nevoie.

Profitați de ofertele online și închiriați mașina optimă, la un preț avantajos. O să aveți o mică surpriză și dacă plătiți integral rezervarea online. Așa că ar fi păcat să nu profitați de această oportunitate pentru a închiria mașinile potrivite pentru drumurile pe care vreți să le faceți. 

Inchirieri auto oras