Provocările izolării la nivel individual și familial

Izolarea este acompaniată de provocări și soluții inedite la probleme apărute din senin

Nu este ușor să stai izolat în casă mai multe zile sau chiar luni, alături de alte persoane. Pur și simplu nu este ușor, mai ales când ne gândim că monotonia și plictiseala pot naște situații greu de gestionat. Dacă ne concentrăm puțin și nu cădem în pradă ispitei numite ceartă, atunci vom reuși să trecem cu succes prin această criză. Solidaritatea este esențială în această perioadă grea. Doar împreună vom reuși să reducem riscurile aferente acestui virus necruțător numit coronavirus. Trebuie să respectăm cu strictețe recomandările, sfaturile și ordinele autorităților. Dacă dăm dovădă de solidaritate cu cei care sunt în prima linie și stăm acasă, atunci sunt șanse mari că acest virus să fie controlat corespunzător. Nu este o luptă ușoară. Din contră! Așa că trebuie să depunem efort susținut pentru a oferi ajutor, acolo unde putem. 

Putem dona bănuți ONG-urilor care cumpără aparate, medicamente și îmbrăcăminte de protecție pentru cei care luptă cu virusul. Fiecare gest contează, mic sau mare! Totuși, cea mai bună contribuție pe care o poate face populația este să stea acasă cât mai mult posibil. Acum a venit timpul să lăsăm deoparte nevoile personale și să contribuim la binele colectiv. Avem în față multe provocări, pe lângă cele normale, dar vom reuși. Omenirea este pusă în fața unui mare pericol și trebuie să înfrunte corespunzător: cu un curaj ieșit din comun și ingeniozitate vindecătoare. Să lăsăm puțin acest aspect și să trecem la subiectul articolului: provocările izolării la nivel individual și familial.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Bucuria de a sta acasă alături de cei dragi din familie

Primăvăra anului 2020 s-a dovedit a fi dezamăgire pentru toți cei care se așteptau daruri frumoase. În schimb, am primit un virus teribil care a pus toată lumea pe jur. Toate țările lumii se confruntă cu această pandemie și încearcă să-i facă față. Dacă stăm în casă, avem în față multe provocări, care mai de care mai inedite. În trecut aveam un program specific, știam cât timp stăm la birou și cât acasă. Acum timpul petrecut acasă este predominant și trebuie să-l gestionăm cu atenție și răbdare.

Dacă nu eram obișnuiți să petrecem multe ore cu soția, prietena sau familia, atunci vom avea în față multe momente interesante (cel puțin). Vom învăța să socializăm direct și nu prin intermediul telefonului. Cu siguranță nu o să fie ușor dar trebuie să facem acest lucru. Un lucru este mai mult decât evident: după ce ieșim din această criză, ne vom cunoaște mai bine, atât la nivel individual, cât și la nivel familial.

În situații de criză, reușim să strângem rândurile și să găsim soluții la tot felul de probleme (unele mici și altele mari). Trebuie să dăm dovădă de înțelegere și consecvență pentru a reuși să scăpăm din stransoare forțe a crizei. Stăm în casă și facem tot ceea ce putem pentru a evita certurile cu persoanele dragi. Nu o să fie mereu ușor însă trebuie să fim ponderați și să abordăm totul cu răbdare și deosebită atenție la sentimentele celorlalți. Dacă discutăm onești cu partenerul atunci sunt șanse mari să găsim soluții la toate problemele întâlnite. Conversația sinceră și clară poate fi mai mult decât suficientă pentru a identifica planurile optime de trecere prin diverse hopuri sociale. O să fie destul de multe clipe intense deoarece situația în sine este stresantă iar teamă mocnește în fundal. Le puteți depăși. Pentru a vă liniști mintea, ați putea face yoga sau sesiuni de meditație.

YouTube poate fi de real ajutor pentru cei care vor să învește să facă yoga sau să încearcă un curs de medidatii. Ne calmăm mintea și trupul. Așa vom putea trece cu brio peste situațiile tensionate din viață noastră. Nu ați mai făcut yoga? Hmm, să nu vă speriați. Este ușor și necesită atenție și concentrare. Puteți începe acest proiect nou pentru a umple timpul cu cevă ieșit din comun. Ați fi surprinși să aflați cât de multe persoane fac yoga la nivel mondial. Până și cele mai dure persoane din entertainment fac yoga. Un exemplu edificator în acest sens este Joe Rogan. Meditația este foarte utilă în această perioadă. O să găsiți multe aplicații utile de meditație. Primele efecte pozitive le simțiți după o luna de meditații zilnice. Nu trebuie să vă grăbiți. Puteți începe cu 5 minute și apoi treceți la 10, 15, 20, 30 de minute. Fiecare sesiune de meditație ne aduce mai aproape de tel: să obținem o minte liniștită și lipsită de gânduri agresive și stresante.

Noi am început să medităm în fiecare zi, înainte de a ne izola în casă cu prilejul coronavirus. La început nu a fost ușor. Totuși, am perseverat și roadele au venit în scurt timp. Pe măsură ce am devenit mai liniștiți, s-au schimbat și interacțiunile cu cei dragi. Am fost mai calmi și predispuși să găsim soluții și nu discuții în contradictoriu. Într-o perioadă atât de stresantă și obositoare precum cea prin care trecem acum, calmul poate fi un aliat pe cinste. Acesta ne poate ajuta enorm. Discuțiile cu soția, iubita, mama, tata, bunicii și copii sunt mai controlate. Așa scad șansele să ne certăm și să avem parte de momente neplăcute. Devine puțin mai ușor să facem din izolare o experiență cât de cât plăcută.

Dacă putem munci de acasă, atunci sunt șanse mari să fim provocați și mai mult. Trebuie să învățăm să ne concentrăm într-un mediu relativ nou de lucru. Sunt șanse destul de mari să avem de-a face cu dorința de atenție a celor mici și o să fie greu să-i refuzăm. Pentru a preîntâmpina astfel de momente delicate, ar fi util să faceți un program bine stabilit, pe care să-l cunoască și copii. Ei trebuie să învețe să-l respecte, că voi să lucrați cu ușurință. Maturizarea vine puțin mai devreme pentru mulți copii în această perioda.

La sfârșitul crizei coronavirus, multe lucruri se vor schimba. Începem să conștientizăm acest lucru. Vom vedea dacă totul vă fi în favoarea noastră. Credem că da. România o să se schimbe și posibil în bine. Românii vor dori servicii mai bine, mai ales în ceea ce privește sănătatea și învățământul. Vremea demagogiei a trecut.

Realitatea obiectivă o să predomine spectrul social și politic românesc. Sperăm că la sfârșitul crizei, să nu uitați că puteți închiria oricând autoturisme de bună calitate de la noi. Avem servicii de care puteți profită! Mașinile noastre de bun venit o să fie pregătite pentru cei care vor să exploreze România. O să fie nevoie de mulți oameni dornici să descopere România autentică, atinsă de o criză fără precedent.

Inchirieri auto oras