Raiul din Bucovina la dispoziția tuturor

Locuri spectaculoase la o aruncătură de băt: hai în Bucovina câteva zile!

După atât de multe luni petrecute în casă, simțim nevoia de a porni în aventuri captivante, care să ne scoată din rutina zilnică. Am auzit de ceva timp de la prieteni și familie „oare când o să putem porni la drum?” și parcă nici nu știam cum să abordăm intrebarea. Ne-am obișnuit cu confortul și siguranța de acasă, dar parcă uneori vrem să ieșim din „îmbrățișarea” monotoniei. Avem la dispoziție atât de multe opțiuni, încât parcă nici nu știm de unde să începem.

Atunci când ne lovim de paradoxul alegerii, încercăm să ne păstrăm calmul și să găsim locuri de vizitat alături de persoane apropiate. Siguranța este atât de importantă astăzi, încât românii încearcă să călătorească în locuri lipsite de primejdii.

Nu este mereu ușor să facem pași în necunoscut și să ne delectam cu emoții profunde, menite să ne facă să zambim. Oare mai știm cum să ne bucurăm de călătorii fără griji? Cu siguranță nu este ușor să ieșim din tiparul activităților de siguranță și restricție acumulate în 2020.

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Redescoperirea Bucovinei frumoase și libere

Într-o perioadă dominată de stres și anxietate, din când în când este indicat să investim în activități de relaxare. Ar fi util să avem un loc în inima munților Carpați, unde relaxarea și liniștea să ne îmbrățișeze că pe un bun prieten. Lăsăm grijile într-un colț uitat al minții și încercăm să strângem cât mai multe amintiri frumoase. Bucovina poate fi o destinație incredibilă, mai ales dacă căutați tihna codrilor milenari (atât cât au mai rămas din ei). Știm că sunt mulți moldoveni și ardeleni care se refugiază în Bucovina pentru sesiuni de odihnă și chiar distracție.

În ultimii ani, am întâlnit și români care veneau în teritoriul bucovinean pentru a face yoga. De altfel, îi înțelegem. Atunci când munții îți șoptesc cuvinte dulci și răul îți este antrenor, parcă sesiunea de yoga devine o reală plăcere. Același lucru poate fi spus și persoanele care meditează. Ele pot veni cu încredere în Vatra Dornei, Pojorâta, Frasin, Dorna Arinii, Marginea sau Cacica pentru a se reculege.

Photo credit: Tinel Andronic

Cât despre distracție, veghea rețetă dă roade întotdeauna. Strângem oamenii dragi și sănătoși, poate chiar și testați împotriva noului coronavirus, și închiriem o vila în Bucovina. Grătarul, vorba și muzica bună pot crea contextul potrivit pentru o experiență de neuitat. De câte ori nu ați ajuns alături de cei dragi în Bucovina și v-ați distrat pe cinste? Noi am fost mereu curioși și am explorat nordul României cu deosebită plăcere. 

Fiecare drum întreprins prin această parte a țării, a fost acompaniat de povești mai mult decât fascinante. Bucovinenii sunt oameni călduroși și dornici să ajute cu o vorbă bună atunci când se impune. Sperăm că pandemia nu i-a schimbat prea mult, deși toată lumea a fost afectată într-un mod sau altul.

Și noi simțim că anumite legături nu mai sunt la fel de solide cum erau în trecut. O să dureze timp până ce ne readaptăm la vechile activități de distracție și voie bună. Măștile o să rămână în obiceiurile noastre de socializare. De altfel, la cât de poluate sunt unele orașe, poate că nu ar trebui să renunțăm prea curând la ele.

Photo credit: Delia Gospodaru

Dacă ajungem în Bucovina, lucrurile se schimbă. Aerul curat, pădurea verde, mâncarea tradițională și spiritul autentic al localnicilor fac din această parte a României o reală plăcere pentru suflet. Majoritatea persoanelor care și-au petrecut vacanțele în Bucovina, s-au simțit bine și au reușit să strângă amintiri cu adevărat speciale. Noi iubim această parte a țării, deoarece ea reflectă într-un mod sincer și trainic autenticitatea spiritului românesc.

Chiar simți că ești într-o  regiune specială, întreținută cu sfințenie de localnici. Aici o să găsiți câteva din cele mai frumoase mănăstiri și biserici din România: mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Probota, Ansamblul Bisericii Arbore, Mănăstirea Sucevița, mănăstirea Neamț, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Putna, mănăstirea Moldovița, mănăstirea Dragomirna și multe altele.

Photo credit: Dusmanu Adina

În ultimii ani, am descoperit că drumurile prin România sunt mult mai plăcute atunci când avem la îndemână Google Maps (Hărți) sau Waze. Aceste aplicații ne-au ajutat ajutat mereu să călătorim mai ușor, fără să întâmpinăm dificultăți. Scopul unei călătorii este să aducă turiștii în locuri incredibile. Așa că este bine să ajungem la destinație în siguranță și fără stres. Dacă aveți nevoie de un autoturism în această perioada, alegeți de la noi un model de bun venit. Credem că vă putem ajută să călătoriți cu drag prin țară!

Alegeți să închiriați online în siguranță. Parcurgeți în doar câteva minute cei trei pași și bucurați-vă de experiențe auto plăcute! Noi vă confirmăm rezervarea făcută și pregătim mașina de drum! 

Inchirieri auto oras