Recolta turistică de toamnă 2020

Fiecare anotimp invită românii la drum și experiențe captivante!

Timpul trece mai rapid decât ne-am aștepta și încercăm mereu să ținem pasul cu el. Uneori suntem luați prin surprindere de trecerea anilor. Așadar, avem în față o sumedenie de oportuniti. Dacă timpul este de partea noastră atunci devine mult mai ușor să găsim destinații turistice interesante, pe care să le vizităm cu drag.

Toamna se află la câteva zile distanță. Abia așteptăm să folosim zilele libere pentru a ne bucură de experiențe turistice captivănte. Având în vedere spiritul liber al României, dobândit relativ recent (cu 31 de ani în urmă), este o reală plăcere să dezvolți un itinerariu turistic.

Vacanța de toamnă poate fi exact ceea ce aveam nevoie după zile atât de stresante și obositoare. Așa că începem să căutăm informații utile despre locurile potrivite de vizitat toamna. Identificarea destinației ideale pentru vacanța de toamnă necesită timp. Putem aloca câteva zile pentru documentare.

Internetul ne poate fi de real ajutor în alegerea unei unei destinații faine. Sunt o sumedenie de website-uri și aplicații care pot fi utilizate pentru a descoperi mai ușor locuri minunate. Acestea se pot transforma relativ rapid în surse de amintiri frumoase. Dacă luăm în calcul numărul impresionant de opțiuni turistice, ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva locuri descoperite de noi recent.

Photo credit: Pascu Mariana

Cuprins articol:

 • Toamna se strânge recolta turistică a României
 • Cum ne putem bucura de experiențe turistice plăcute prin țară?
 • 6 locuri minunate de explorat toamna

Ați început să căutați o destinație pentru vacanța de toamnă? Și noi. Am dorit mereu să ne bucurăm de călătorii plăcute prin România. Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, vrem să revitalizăm opțiunile turistice. Nu este tocmai ușor găsești tot timpul locuri noi de vizitat. Fiecare călătorie întreprinsă prin țară, ne-a oferit ocazia de a explora regiuni fascinante. Acestea au fost mereu darnici cu spiritul nostru curios.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

În ciuda faptului că uneori nu aveam la dispoziție suficient timp liber pentru a ne bucura de călătoria întreprinsă, am reușit să strângem câteva amintiri frumoase. De multe ori, acestea s-au transformat în articole interesante, citite cu drag de vizitatorii site-ului. Ei au găsit în categoria noastră Descoperă România de pe blog, articole utile pentru drumurile pe care urmau să le efectueze.

Toamna strângem roadele turistice ale României

Cât de minunat sună! Să culegem roadele muncii și să pornim în călătorii captivănte prin țară! Foarte mulți români încearcă din greu să găsească destinația potrivită de drum. Ei vor să se bucure de călătorii plăcute, care să compenseze oboseală și stresul locului de muncă. Dacă începem cu dreptul experiență turistică, atunci șanse destul de mari să ne simțim bine. Țara este extrem de darnică cu turiștii români și străini.

Photo credit: Robert Raducanu

Ei doresc să se bucure de spiritul românesc și să strângă amintiri frumoase. Nu este greu să vă numărați și voi printre cei sunt mulțumiți de locurile vizitate. Turiștii străini iubesc România și abia așteaptă să-i descopere secretele. Chiar dacă aceștia și-ar dori o infrastructură mai bună în țară noastră, ei se bucură cât de bine pot de ofertele turistice existente.

Toamna are un spirit aparte. Acesta lasă loc nostalgiei să se întrețină ore bune cu melancolia. Decăderea din drepturi a naturii și începutul somnului ei, ne deternima să fim puțin mai visători. Începem să cădem în mirajul nostalgiei, care ne împinge de la spate să pornim la drum cu încredere. Munții Carpați sunt la mare căutare, mai ales printre cei care vor să se bucure și de sporturile specifice anotimpului. Știm că zăpada nu a venit însă aerul montan creează o ambianța aparte. Această ne determină să ne plimbam și să uităm de problemele monotoniei existențiale.

Apreciem așa cum se cuvine natura și invidiem brazii și molizii că își păstrează verdele atât de intact. Sperăm că anii următori o să fie mai darnici cu codrii milenari ai Bucovinei. Defrișările reprezintă o problemă serioasă, care trebuie abordată cu strictețe și fără rețineri. Copacii reprezintă garanția viitorului sănătos și de durată. Fără ei, lumea devine mai gri, mai arzătoare, lipsită de viață. Așa că românii ar trebui să acorde o atenție sporită protejării copacilor. Aceștia ne protejează și noi! Să nu uităm acest lucru. Indiferent de stațiunea, orașul sau satul montan ales pentru următoarea vacanță de toamnă, sigur o să vă bucurați de o emoție aparte.   

apus frumos in Iasi barnova
Photo credit Dusmanu Ionut

Cum ne putem bucura de experiențe turistice plăcute prin țară?

De multe ori ne gândim la această întrebare și găsim tot felul de răspunsuri. Unele sunt utile iar altele doar interesante. Chiar și așa, există câteva elemente care fac o experiență turistică plăcută și de ținut minte peste ani și ani. Care sunt acestea? Hai să vedem:

 • 1. Mijlocul de transport folosit pentru a ajunge la destinație
 • 2. Oferta turistică a destinației alese: cazare, activități, restaurante
 • 3. Compania celor dragi sau a familiei

Ori de câte ori ne-am gândit la această întrebare, am găsit cele trei elemente de mai sus. De altfel, ele sunt fundamentul oricărei experiențe turistice. Nu este tocmai facil să facem acest lucru în 100% siguranță. Unele unități de cazare ne pot dezamăgi iar câtevă restaurante nu se ridică la nivelul așteptărilor. Recent am trecut și noi printr-o experiență neplăcută. Am ales să mâncăm la terasă unui restaurant celebru din Neamț însă mâncarea a lăsat mult de dorit. Nu vom da nume, însă Doamne cât de mult ne-am fi dorit să fi făcut altă alegere. În acest sens, merită să citiți câteva recenzii recente despre restaurantele care v-au atras atenția.

Un lucru este cert: dacă ajungeți în Rădăuți, treceți cu încredere pe la restaurantul Colieri. Aici vă așteaptă mâncare românească tradițională dar și din bucătăria internațională. De fiecare dată când am mâncat la acest restaurant din Rădăuți, ne-am bucurat de experiențe plăcute. Avem certitudinea că de fiecare dată când ajungem în acest orășel bucovinean, vom avea parte de mâncare bună. Merită să încercați și voi oferta gastronomică a acestui restaurant. De ce nu?

Foto: Dusmanu Ionut

6 locuri minunate de explorat toamna

De fiecare dată când începeți să contemplați ideea unei călătorii minunate prin România tomnatică, o să fiți întâmpinați de o lista lungă cu obiective turistice. Alegerea cele mai bune văriante pentru timpul liber pe care-l aveți la dispoziție, necesită răbdare. Nu puteți grăbi procesul. Dacă tot ați ajuns la acest articol, sigur doriți câteva recomandări utile. Ne-am gândit să împărțim cu voi 6 locuri care mereu ne-au impresionat toamna:

 • Vătra Dornei
 • Câmpulung Moldovenesc
 • Sovata
 • Pojorâta
 • Poiana Brașov
 • Sinaia
Foto: Dusmanu Ionut

De-a lungul anilor, am vizitat cu drag aceste locații. Fiecare opțiune turistică este acompaniată de o poveste. O scrieți chiar voi! Vătra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta se află în inima Bucovinei. Această regiune reușește an de an să impresioneze vizitatorii, români și străini. Sinaia este o destinație turistică interesantă în timpul anului indiferent de anotimp.

Totuși, parcă Sinaia prinde o viață cu totul aparte toamna și iarnă. Castelul Peleș „îmbrăcat” în haina multicoloră a frunzelor tomnatice încânta privitorii. Același lucru poate fi spus și despre haina grea a omatului alb, care îmbrățișează cu pasiune reședința de vara a familiei regale a României. Nu puteam ignora Poiana Brașov. Această stațiune montană are o poveste de dragoste lungă cu românii.

Și nu uitați de AutoBoca…

În 2020, aveți posibilitatea de a închiria autoturisme de calitate de la firma noastră! Din 2008 oferim servicii de rent a car în România. În fiecare an, cu drag și profesionalism, dezvoltăm servicii de calitate, care să ajute clienții să se bucure de experiențe plăcute.

Avem mașini diverse, optime pentru necesități auto specifice. Microbuze cu 7 – 9 locuri? Da! Mașini mini cu transmisie manuală dar și automată? Da! Autoturisme compacte cu portbagaje generoase? Da! 

Inchirieri auto oras