Redescoperim pasiunea pentru călătorii

Încet și cu timiditate, ne gândim la călătorii prin România!

În prezent, teama ne domină gândurile și cu dificultate putem pleca din perimetrul ei. Nu suntem surprinși să vedem atât de mulți români ghidați de frică în zone exclusiv de confort. Dacă ne aflăm într-un loc familiar, atunci simțim că suntem în siguranță. Așa că în fața unui pericol, facem tot ceea ce putem pentru a ne proteja. Totuși, nu putem rămâne prizonierii unui prezent imuabil și static deoarece suntem ființe sociabile și trebuie să ne mișcăm.

Munca ne cheamă, căci fără ea nu putem câștiga bani pentru a cumpăra mâncare, plăti rate și multe alte lucruri utile. Nu toată lumea poate lucra de acasă. Sunt români care trebuie să treacă prin hopuri pentru a ajunge la locul de muncă. Încercăm, atât cât putem, să ne ferim de virusul Covid-19, respectând regulile de igienă și distanțare socială. Ne-am obișnuit cu masca de protecție și cu mănușile de nitril.

Nu a fost tocmai ușor să renunțăm la obiceiurile vechi dar siguranța prevalează. Trebuie să fim protejați și să nu contribuim la menținerea virusului în societate. Oamenii vor să se agațe de normalitate și să-și rezume activitățile atât cât pot. Chiar dacă lucrurile nu vor reveni la formele pe care le știam în trecut, ele se vor transformă în altceva.

Turismul trece printr-o metamorfoză nesigură, care nu are o finalitate cunoscută. Vom vedea la sfârșitul pandemiei forma finală a turismului românesc și internațional. Așa că așteptăm să vedem măsurile luate de autoritățile competențe și să ne adaptăm. În același timp, menținem o atitudine pozitivă și de precauție. După ce aflăm ce trebuie să facem pentru a ne bucură de calitatea de turist fericit.

În ultima perioadă, cu caracteristicile ei speciale, foarte mulți români și-au redescoperit pasiunile cândva pierdute, deși mai mereu se gândeau și la călătorii prin țară și nu numai. Bărbații și femeile s-au putut bucură mai mult de hobby-urile lor, știute și neștiute. Mulți au experimentat în ultimele luni, încercând lucruri noi și interesante. Fie că este vorba despre arta sublimă a gătitului, crearea de muzică, literatură sau poate jocuri pe PlayStation 4, fiecare persoană are o pasiune sau poate dezvoltă una. În vremuri de rastriste, curajul ne ajută să rezistăm presiunii și să găsim soluții pentru probleme ieșite din comun.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Cum ne putem conecta la pasiunea pentru călătorii?

Avem în inimi experiențe turistice trecute care ne-au ghidat pașii când ne simțeam mai prost. Auzeam chemarea nostalgică a amintirilor frumoase din trecut și doream să le repetăm. În contextul unei Românii marcate de prezența virusului Covid-19, trebuie să privim turismul cu alți ochi. În acest moment, restaurantele românești sunt închise și putem apela doar la unele surse de mâncare prin servicii de livrare la domiciliu.

Vă aduceți aminte de ultima masă luată în oraș cu prietenii sau familia? Noi ne gândim la această întrebare și nu prea găsit răspunsuri satisfăcătoare. Parcă a trecut o veșnicie de la ultima experiență gastronomică în oraș. Abia așteptăm să ne bucurăm în liniște de o masă delicioasă, fără să ne gândim la prezența virusului în imediată apropiere .

Așa cum mulți oameni au menționat, restaurantele rămân în inimile noastre. Avem mereu poftă de mâncare pregătită de bucătari experimentați, care să utilizeze la maximum diverse ingrediente pentru a crea delicii de neuitat. În măsură în care timpul ne permite și avem posibilitatea de a ieși din oraș, avem posibilitatea de a ne bucură de călătorii plăcute. Există câteva presiuni, oficiale și neoficiale, să ne petrecem vacanțele în România în următoarea perioadă. De altfel, este ușor de înțeles de ce atât de mulți oameni recomandă vacanțe în țară.

Turismul românesc a fost serios afectat de coronavirus și măsurile de combatere a virusului. Românii au fost nevoiți să stea în case și să nu se miște prea mult afară (doar cu declarații). De asemenea, turiștii străini nu puteau întră în țară deoarece multe zboruri fuseseră anulate. Dacă adăugăm că multe hoteluri și restaurante și-au suspendat activitatea, vă puteți imagina ce presiune extraordinară a fost pe turismul românesc pentru a supraviețui. 

Din nefericire, ajutorul promis de autoritățile centrale nu a fost pe măsură așteptărilor. Așa că sfârșitul lunii mai, multe firme își pun viitorul într-o balanță extrem de fragilă. Chiar și așa rămânem optimiști cu privire la abilitățile românilor de a supraviețui. Noi suntem destul de ingenioși și reușim să găsim soluții la problemele cu care ne confruntăm.

Segmentul rent a car a avut și el afectat de această criză. Sigur nu sunteți surprinși. Românii aflați în străînătate nu au mai putut închiria mașini la întoarcerea acasă deoarece erau nevoiți să între în carantină 14 zile. Așa că majoritatea oamenilor au renunțat la serviciul rent a car, optând pentru călătorii în grup alături de prieteni sau zboruri cu avionul.

Photo credit: Tinel Andronic

O călătorie plăcută prin România după Covid-19

Trebuie să învățăm să trăim cu virusul Covid-19, cel puțîn până la apariția unor tratamente eficiente sau un vacin bun. Totuși, pentru a revitaliza economia țării, trebuie să revenim cât de cât la un grad de normalitate în ceea ce privește mobilitatea. Aici intervine nevoia de a călători prin țară și de a ne bucură de experințe minunate.

În țară avem șansă de a descoperi locuri faine, menite să ne revitalizeze spiritual, trupește și emoțional. Se observă o atenție specială acordată de români locurilor puțin mai izolate. Se pare că aceștia din urmă doresc să se distanțeze de posibile surse de contaminare. Așa că ei vor să închirieze cabane la munte și să se bucure de experiențe plăcute, alături de oameni în care au încredere.

Pentru mulți români, accesul la medii sigure în această perioada este primordial. Ei doresc să se simtă bine fără să se lovească de griji. Pentru a ne delecta cu experiențe faine prin țară, ar fi util să ne informăm corespunzător. Trebuie să privim obiectiv teritoriul țării și să alegem locurile care ne pot delecta cu clipe minunate. Munții Carpați abia așteaptă să ne întâmpine cu peisaje incredibile și aer curat. Majoritatea românilor care trăiesc în marile orașe, simt nevoia să respire un aer curat.

Photo credit: Tinel Andronic

Ei vor să se distanțeze de sursele de poluare și să inspire aer proaspăt. Așa că optează pentru călătorii de weekend la munte. De fiecare dată când au puțîn timp liber la dispoziție, ei pornesc cu drag la munte. Fie vorba între noi, este foarte important să ne bucurăm de aer curat. Poluarea reprezintă o problema serioasă de sănătate, pe care nu trebuie să o ignorăm. Așadar, merită să avem în vedere eventuale călătorii la munte.

Sinaia, Predeal, Azuga, Colibița, Poiana Brașov, Curtea de Argeș, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Pojorâta și multe alte locații montane merită să fie în atenția voastră. Dacă aveți nevoie de un autoturism bun pentru călătorii plăcute prin diverse locuri ale țării, alegeți cu încredere serviciile noastre de rent a car.

Avem multe mașini de bun venit care merită să fie în atenția voastră! Profitați de experiența noastră de peste 12 ani în acest domeniu competitiv și complex, pentru a închiria cel mai bun autoturism din cele disponibile!

Spor și călătorii plăcute prin România! 

Echipa AutoBoca
Inchirieri auto oras