Refugiu spiritual în Bucovina

manastire voronet 2019 vizita

Vizităm mănăstirile de neprețuit ale Bucovinei atemporale

În Romania se afla o sumedenie de locuri spirituale minunate, prețuite de trecerea tâlcuită a timpului și îngrijite de oameni. Majoritatea lăcașurilor de cult românești cu o istorie îndelungată la fundații, reprezintă popasuri obligatorii pentru pelerini. Românii și europeni de rit ortodox vin în tara noastră pentru a bucura de experiențe deosebite. Spiritualitatea românească are caracteristici aparte, care o fac speciala. Cei care locuiesc în România au la dispoziție o sumedenie de locuri, demne de vizitat pentru potențialul lor spiritual. Bucovina este una din cele mai vizitate regiuni romanești, atrăgând atenția miilor de turiști europeni care participa activa la promovarea spiritualității. Deloc surprinzător, majoritatea celor care vor să viziteze locuri frumoase, cu o anumită importanta spirituala, depun efort considerabil pentru a strânge informații despre ele.

În Bucovina o să găsiți o sumedenie de mănăstiri și biserici minunate, cu povesti sprirituale incredibile, ce pot impresiona pelerinii. Aceasta zona speciala a României reușește mereu să atragă atenția turiștilor care caută bucurii simple în credință lor. Liniștea și puterea de contemplare apar mereu în rândul celor care ajung în fata unor mănăstiri frumoase și biserici vechi. În astfel de locuri reușim să ne detașam de problemele zilnice și să găsim un refugiu. Câteodată avem nevoie de pauze, care să încetinească sau chiar să oprească ritmul societății moderne. Uneori este greu să spunem „Stop” mai ales când suntem mereu în mișcare. Pentru sănătatea noastră trebuie să învățam să mai spunem și pauza.

Photo credit: Robert Raducanu

Bucurii spirituale cu iz bucovinean

Daca timpul liber este de partea noastră, atunci cu siguranță vom găsi și destinații incredibile, care să ne facă vacanta mult mai frumoasa. Și daca investigam cu atenție posibilitățile turistice existente în România, mai ales în partea de nord a tarii, vom găsi câteva variante interesante. Au fost mulți turiști care s-au bucurat de momente incredibile prin mănăstirile din Bucovina.

În regiunea nordica a României se afla foarte multe mănăstiri și biserici frumoase, cu „rădăcini” istorice adânc înfipte în spiritualitatea tarii. Aici o găsiți lacase de cult din anii 1300 – 1400, care abia așteaptă să fie „case” primitoare pentru turiști din diverse colturi ale Europei. Putem să ne folosim timpul liber pentru a ne bucura de experiențe plăcute, care să rămână în inimile noastre ani la rand. Daca reușim să ne informam așa cum trebuie, vom creiona un itinerariu mai mult decât interesant.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Care sunt cele mai frumoase mănăstiri de vizitat în aceasta vara în Bucovina? Sunt multe răspunsuri faine la aceasta întrebare. Unele sunt în trend cu opțiunile populare iar altele conțin recomandări secrete, care ulterior devin amintiri de neuitat. Printre cele mai populare destinații spirituale o să regăsiți mănăstirea Voroneț, mănăstirea Moldovița, mănăstirea Sucevița, mănăstirea Probota, mănăstirea Putna. Acestea sunt des vizitate de pelerini romani și europeni. Totuși, așa cum bine o să observați, sunt și alte locuri incredibil de frumoase, ce merita atenția voastră. În acest sens putem enumera: mănăstirea Bogdana, Mănăstirea Dragomirna (fortăreață și biserica medievala), mănăstirea Slatina, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Rască, Mănăstirea Camarzani, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou.

cum arata pictura exterioara de la manastirea humor
Photo credit: Robert Raducanu

Bucovina este una din regiunile frumoase ale tarii. Spiritualitatea locului determină apariția unei atracții minunate, de care nu scapi. Daca trăiești în România, simți la un moment dat chemarea Bucovinei. Pe lângă particularitățile acestor mănăstiri minunate, regiunea este darnica și în bucurii naturale frumoase. Natura se releva în țoață splendoarea ei. Strângem amintiri frumoase! Ne bucuram de experiențe plăcute. Timpul este consumat într-un mod inteligent și astfel nu-l irosim. Nu țoață lumea se bucura de multe zile libere. Daca am îndrăzni să glumim puțin, nu toți suntem bugetari. Ei se bucura de multe daruri în ceea ce privește timpul liber. Cei care lucrează în mediul privat trebuie să fie foarte atenți cu timpul liber. Așadar, oamenii sunt foarte atenți atunci când setează itinerariul de vacantă.

Să nu uităm că în Bucovina se mănâncă foarte bine. Cei care călătoresc des prin tară stiu că aici se mănâncă preparate bucovinene, tare bune! Restaurantele din Bucovina abia așteaptă primească vizitatori din țoață tara și nu numai. Aici oamenii se pot simți bine și pot strânge multe amintiri frumoase. Trebuie doar să ne uitam cu atenție ceea ce oferă restaurantele și să alegem ceea ce ne place. Și este ușor să facem acest lucru, deoarece avem la dispoziție internetul. Acesta ne ajuta să găsim un restaurant bun, care să ne ofere experiențe culinare plăcute.

inchiriere opel astra automat drumuri romania

Alegeți AutoBoca pentru o mașină bună

În prezent puteți închiria ușor o mașină bună de la AutoBoca, fară să întâmpinați dificultăți. Aveți acum posibilitatea de a închiria de la autoturisme la preturi avantajoase. Suntem mereu pregătiți cu oferte lunare care să le accesați cu încredere. Și ar fi păcat să nu profitați de ele!

Agenții noștri sunt răbdători și vă pot ajuta să găsiți rapid cea mai buna oferta. Intrați cu încredere pe homepage, unde o să găsiți ofertele noastre. Profitați de aceste oferte cu încredere! Daca aveți întrebări, noi suntem la dispoziție voastră. În acest mod puteți descoperi lucruri utile despre mașinile disponibile spre închiriere!

Inchirieri auto oras