Să descoperim cetatea medievală Sighişoara

Traiul într-un trecut viu

autobocaDe fiecare dată când cineva pomeneşte de trecutul medieval al României, oraşele Sibiu şi Sighişoara sunt menţionate. Aceste două oraşe sunt unice pe continentul european. De ce? În primul rând ambianta medievală este intactă, păstrată cu străşnicie de-a lungul anilor de cetăţeni şi autorităţile locale.

Locuitorii acestor oraşe au realizat că au mai mult de câştigat dacă nu distrug latura predominant istorică a clădirilor. Timpul a dovedit că au procedat corespunzător şi astăzi comunitatea internaţională apreciază frumuseţea moştenirii medievale. În acest articol vom scoate în evidenţă câteva particularităţi ale oraşului Sighişoara. Cetatea medievală Sighişoara este un vestigiu al trecutului viu, un titlu pe care doar câteva oraşe din Oriental Mijlociu îl au. Mulţi consideră acest oraş un muzeu al istoriei, gratuit şi în acelaşi timp nepreţuit.

Un lucru este cert: oraşul Sighişoara merită să fie vizitat. Experienţa poate fi asemuită cu o călătorie înapoi în timp. Toţi cei care au reuşit să păşească pe străzile vechi ale oraşului au rămas impresionaţi de culorile portocalii şi cărămizii ale clădirilor. Au fost turişti care au călătorit prin Sighişoara cu o maşină de închiriat pentru vacanţă şi au povestit cum oraşul „respira” istorie la fiecare pas. Priveliştea întregului oraş este de-a dreptul fascinantă. Vilele măreţe cu influenţe decorative speciale sunt mici daruri arhitectonice care merită să fie imortalizate în fotografii. De altfel, mediul virtual este plin cu fotografii şi mici filmuleţe având oraşul Sighişoara în prim plan. Facebook, Google+, Twitter, Flickr şi chiar Tumbrl găzduiesc în prezent „munca” a sute de mii de români, cu şi despre părţile deosebite ale acestei cetăţi medievale.

Timpul regăsit în spaţiul medievalităţii

 

masina inchirieri romaniaDe ce este atât de specială şi apreciată cetatea medievală Sighişoara? Lista motivelor pentru care acest oraş beneficiază de căldură şi entuziasmul străinilor şi al romanilor este foarte lungă. De asemenea, putem spune că răspunsurile sunt sinonime cu testimonialele lăsate în urmă de turişti. Poveştile frumoase despre Sighişoara cresc de la an la an. Acestea pomenesc despre unicitatea oraşului şi despre firimiturile istorice prezente pe fiecare străduţă.

Nu este mult spus că oraşul este o adevărată comoară care merită să fie descoperită. Pas cu pas lucruri noi ies la iveală, demne de consemnat într-un jurnal de călătorie. Lumea medievală prezenta la Sighişoara este cu adevărat specială. În aer persista o cascadă de sentimente liniştitoare. O drumeţie prin centrul acestei cetăţi inspiră o sete de cunoaştere ce creşte şi creşte. Fascinaţia oraşului inspiră turiştii să afle cât mai multe despre lucrurile care s-au petrecut aici.

Autoturisme de inchiriat preturi miciSighişoara este oraşul perfect de sărbători? Mulţi spun că da pe când alte persoane sunt mai rezervate. Totuşi, majoritatea răspunsurilor indică faptul că aceasta cetate merită cel puţin un Crăciun petrecut aici. Turnurile cetăţii, zidurile ei impunătoare, casele şi străzile neobişnuite fac ca fulgii de nea să pară şi mai magici. Cine nu doreşte să trăiască preţ de câteva ore sau zile în trecut?

Din ce în ce mai multe familii şi grupuri de prieteni vin în oraş pentru a se recrea şi pentru a se bucura de câteva momente de linişte şi istorie. Care sunt lucrurile care merită în mod special să fie vizitate? Sunt multe locuri în Sighişoara care merită să fie văzute. Dacă reuşiţi să ajungeţi în Sighişoara în timpul Festivalului de Artă Medievală, atunci o să vă bucuraţi de un spectacol ieşit din comun. În această perioadă, turiştii au posibilitatea să vadă călăreţi şi luptători în armuri medievale si de altfel multe scene de teatru.

Oraşul Sighişoara face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. Dintre nenumăratele obiective turistice ale acestui frumos oraş, nu trebuie să pierdeţi ocazia de a vedea Turnul cu ceas. Considerat atracţia principală a Sighisoarei, acest turn este unic în toată ţara datorită numeroaselor sale figurine. Credem că a venit timpul să aflăm câteva lucruri despre istoria acestui frumos oraş medieval. Oraşul se afla în judeţul Mureş, cu o populaţie relativ mică de doar 32.000 de locuitori. Totuşi, în timpul Festivalului de Artă Medievală numărul de locuitori ajunge undeva la 90.000 (majoritatea turişti). Recente dovezi arheologice atestă existenţa unei cetăţi dacice în această zonă. Se pare că aici era cetatea dacică Sandava. Oraşul Sighişoara a fost întemeiat de colonişti germani în secolul al XIII lea. Încă de la început cetatea a fost echipată cu 4 bastioane, 14 turnuri. În prezent mai sunt doar 3 bastioane şi 9 turnuri.

Surse: Wikipedia

masina inchirieri romaniaCe mai puteţi vizita în cetatea medievală Sighişoara? Conform ultimelor note de călătorie scrise de turişti în acest oraş mai puteţi vizita cetatea medievală situată pe un deal, Biserica Ortodoxă, Biserica din dial şi vechiul cimitir Evanghelic. Un lucru este cert: în acest oraş nu o să vă plictisiţi. Dacă plănuiţi să veniţi în grup cu siguranţă acesta este un loc demn de parcurs. Merită să veniţi la Sighişoara şi să vă simţiţi bine!