Salutare România! Ce țară minunată ești!

fotografie lacul bicaz din romania

A venit timpul să privim cu plăcere la darurile turistice ale României!

Știm că ultimii ani nu fost tocmai prietenoși cu țara noastră. S-a simțit în societate o încărcătură negativă, care a influențat percepția oamenilor cu privire la dezvoltarea României. Așa că nu suntem surprinși să vedem atât de mulți români plecați peste hotare, interesați să se dezvolte profesional și intelectual. Foarte mulți tineri preferă să plece peste hotare pentru a câștigă mai bine decât dacă ar fi optat pentru joburi în România. Fie că ne place sau nu, această este realitatea în care ne aflăm. Totuși, am observat că sunt și câțiva oameni care se întorc acasă, încercând să dezvolte afaceri profitabile. Unii reușesc iar alții dau greș dar rămân optimiști.

Având în vedere negativismul prezent în societatea românească, ne-am gândit să punem accent pe lucrurile frumoase ale țării. Sunt multe! Trebuie să fim atenți și la lucrurile pozitive, care pot deveni noul normal. Știm că este mai ușor să punem accent pe lipsurile din societate, și da, sunt destul de multe, însă dacă privim cu atenție și obiectivism, vom descoperi și lucruri extraordinare.

statuie impotriva comunismului romanesc
Photo credit: Laura Seghedin

Moștenirea grea a comunismului se vede și în multe locuri se simte. Această perioadă politică dificilă pentru poporul român a avut nerușinarea de a lăsa rădăcini adânci în spiritul societățîi. Încercăm să le tăiem, folosind rațiunea și logică europeană de tip occidental, însă de multe ori nu reușim. Obstacolele pe care le întâlnim, devin teste încăpățânate de răbdare și atenție. În România vom găsi o sumedenie de locuri incredibile pe care merită să le descoperim la fața locului, nu doar digital.

Este destul de ușor astăzi să strângem informațîi despre anumite locuri din țară. Pur și simplu întrăm pe Google și pierdem ore întregi citind articole. Nu mai zicem că YouTube a devenit una din cele mai folosite surse de informații. De altfel, este destul de plăcut să urmărești clipuri video despre diverse locuri din țară. Unele sunt extraordinare și merită să le vedem cu atenție.

De altfel, am văzut vloggeri români și străini care înregistrează cu deosebită plăcere clipuri despre castelul Bran, Sinaia, Castelul Peleș, Palatul Culturii din Iași, Curtea Domnească de la Târgoviște și Turnul Chindiei, Biserica Trei Ierarhi din Iași, Parcul Copou, Parcul Cișmigiu din București și multe alte locații. Acestea reușesc să culeagă laurii urmaritorilor. Știm multe clipuri ale unor vloggeri renumiți străini care au zeci de mii de like-uri. Acestea spun povești despre anumite locații ale țării, care în alte situații ar fi rămas în umbră.

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

Bucuria de a explora România în 2020!

Anul acesta ne-am propus să contribuim simțitor la prezența României în comunitatea turistică internațională. Știm că într-o oarecare măsură, țara noastră este eclipsată de alte state europene care pun în practică programe de promovare eficiente. Acest lucru se poate schimba, mai ales dacă toți cei care activează în sectorul turistic contribuie la dezvoltarea țării. Promovarea României se poate face cu ușurință prin realizarea unor articole sau clipuri video. Noi iubim să cutreieram țara și să-i descoperim secretele turistice. Așa am luat contact cu multe zone interesante, unde ne-am bucurat de povești frumoase!

Am întâlnit oameni interesanți, care ne-au oferit povești faine despre locurile în care trăiesc. Unii bătrânei ne-au povestit despre lupta pentru supraviețuire în față terorii regimului comunist. Alții au deplâns deprecierea naturii și lipsa de acțiune a autorităților pentru a salva codrii milenari. Munții Carpați sunt senzaționali, mai ales dacă ii cutreierati cu răbdare și drag. Cu prieteni buni și membrii apropiați ai familiei, parcă totul devine o aventură minunată, demnă de ținut minte mulți ani la rând.

Fie că alegem un loc din Carpații Orientali, Meridionali sau Occidentali, sigur vom lua contact cu peisaje frumoase. Mulți oameni aleg să înregistreze amintirile lor în fotografii faine și clipuri video captivante. Dacă ne gândim la popularitatea rețelelor de socializarea actuale, există un potențial incredibil de promovare. Un clip bun poate deveni viral relativ ușor pe YouTube, Tik-Tok sau Facebook. De ce să nu profităm de această ocazie pentru a crea un conținut extraordinar despre România?

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Ați auzit mereu că România are un potetial turistic extraordinar. Parcă de-o veșnicie auzim acest lucru. Internetul a schimbat puțîn situația. Astăzi mulți oameni au auzit despre țară noastră și nu doar în corelație cu legendă contelui Dracula. Acest lucru a contribuit la popularizarea vacanțelor de vara și iarnă în România. Turiștii europeni abia așteaptă să ajunta pe teritoriul românesc, unde pot lua contact cu o istorie bogată și o natură superbă. Și dacă timpul vă permite, aveți șansa de a strânge o sumedenie de amintiri minunate.

Pe teritoriul țării se află o sumedenie de mănăstiri frumoase, unele chiar în patrimoniul cultural UNESCO. Așa că ați putea să va ghidați pașii prin țară prin Bucovina, unde merită să vedeți Voroneț, Moldovița, Sucevița și Arbore. Aceste lăcășuri de cult sunt superbe. Ele reușesc an de an să atragă atenția vizitatorilor. Ați putea trece și pe la Porțile de Fier și Cazanele Dunării unde o să luați contact cu un fluviu captivant dar și imagini wow!

poza chip decebal fluviu dunare
Photo credit: Georgiana Boca

Puteți să va plimbați cu barcă și implicit să descoperiți Dunărea într-un mod special. Aici se află și statuia în piatră a lui Decebal, care impresionează prin dimensiunea să impunătoare. Castelul de Peleș și castelul Bran merită să fie incluse în itinerariul vostru. Turiștii români și străini care au vizitat aceste castele s-au bucurat nespus de alegerea făcută. Noi am reușit mereu să ne simțim bine și la mănăstirea Curtea de Argeș, construită între anii 1515 – 1517 de către domnitorul Neagoe Basarab. Aici a fost înmormântată regina Ana (13 august 2016) dar relativ recent și regele Mihai (16 decembrie 2017).

Călătoriți prin țară cu o mașină de bun venit!

O să descoperiți cu ușurință România dacă alegeți o mașină de la noi. Avem modele care pot fi închiriate online rapid. Știm că mulți oameni care vor să închirieze autoturisme online. Ei câștigă timp și uneori chiar bănuți deoarece noi avem oferte lunare. Avem un formular online pe care-l puteți închiria ușor! În 3 pași online aveți mașină închiriată.

Noi vă așteptăm cu ea în locul ales! Mașina o să fie curată și cu plinul făcut. O preluați și porniți la drum! Câștigați timp și îl investiți în alte activități!