Șapte locuri de vizitat în București: capitala turiștilor fericiți

Top 7 locuri de vizitat în București: cum ne putem simți bine în capitală?

În 2019 mulți turiști vor să călătorească cu drag prin diverse țări, descoperin povești minunate și locuri fascinante. România a reușit să atragă comunității turistice internaționale, oferind vizitatorilor acces la numeroase surse de bucurie vizuală, culturală, spirituală, gastronomică și istorică. Știm că sunt multe orașe, sate și stațiuni românești care pot fi vizitate cu încredere de cei care iubesc să călătorească. Turiștii vor să se descopere locuri fasinante, distincte de ceea ce au întâlnit în trecut. Țară noastră poate oferi acces la diverse tipuri de experiențe. Diversitatea este binevenită, mai ales pentru cei care iubesc să descopere lucruri noi.

Dintre nenumăratele locuri de vizitat din România, orașul București ocupă un loc de cinste. De-a lungul anilor, turiștii români și străini au vizitat cu deosebită plăcere capitală țării. Ei au venit aici cu numeroase așteptări și nu au plecat dezamăgiți. Totuși, pentru a nu cădea „pradă” junglei moderne de beton, ar fi util să căutați câteva informații despre cele mai populare locuri de vizitat. În acest mod nu pierdeți ocazia de vizită locurile populare. După ce vizități aceste locații, puteți porni în explorări de tip freestyle. Nu știți niciodată când puteți da peste ceva minunat, demn de recomandat și altora.

Photo credit: Constantin Seghedin

Noi le recomandăm tuturor turiștilor să se informeze înainte de a porni într-o aventură turistică. Acesta este un bun mod de seta un itinerariu fain, care să-l parcurgem cu drag și interes. Dacă tot ați ajuns la acest articol, înseamnă că va interesează subiectul și doriți să va bucurăți de o experiență minunată. Ne-am gândit să va oferim un mic suport. Îl puteți consulta sau nu, însă credem că va poate ajută. Un mic ajutor este mereu binevenit. Am încercat să dezoltam un mic top, care să includă șapte locuri de vizitat în București. Sperăm că o să-l gășiți cel puțîn interesant!

  • 1. Palatul Parlamentului
  • 2. Muzeul Antipa – Muzeu de Istorie Naturală
  • 3. Muzeul Național al Țăranului Român
  • 4. Parcul Cișmigiu
  • 5. Biserica Mănăstirii Stavropoleos
  • 6. Hanul lui Manuc
  • 7. Grădina Botanică Dimitrie Brandza
Photo credit: Constantin Seghedin

Acestea sunt cele șapte recomandări generale de locație pe care merită să le descoperiți într-o călătorie de 3 – 4 zile prin București. De fiecare dată când pornim în explorări urbane prin capitală reușim să descoperim tot felul de locuri noi, care ne surprind plăcut. Chiar dacă am notat șapte locuri, vom enumeră și alte locații interesante, ce merită să fie vizitate. În acest sens, putem menționa Parcul Regele Mihai I, loc presărat cu tot felul de atracții interesante.

În primul rând, intrarea este marcată de Arcul de Triumf, un simbol al orașului București. Aici puteți folosi cu încredere aparatul de fotografiat sau smartphone-ul pentru a face câteva fotografii interesante. Puteți surprinde corespunzător măreția unui monument minunat, unic în România. În cadrul acestui parc se află și Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, ce poate fi vizitat cu deosebit interes. În imediată apropiere a Arcului de Triumf o să gășiți și Mănăstirea Cașîn.

Photo credit: Constantin Seghedin

Ați putea vizită și Muzeul Național al Aviatei Române, mai ales dacă va pasionează industria aeronautică. Acesta poate fi surpriză turistică pe care o așteptați. Mai sunt și alte locații bucureștene interesante, ce merită să fie în atenția voastră. Ateneul Român este o sala neoclasică de concerte și evenimente, construită în 1888, care va poate încânta vizual. Ați putea chiar prinde un spectacol, mai ales dacă este unul care să fie pe placul vostru.

Trebuie doar să va informați corespunzător și să alegeți inteligent spectacolul optim. Am putea include într-o lista mai largă de obiective turistice românești cu iz bucureștean și alte locații: Muzeul Colecțiilor de Artă, Palatul Știrbei, Catedrala Sfântul Iosif, Palatul Voeivodal Curtea Veche, Muzeul Național de Artă contemporană sau Palatul Kretzulescu. Am dori să menționăm și casă memorială Tudor Arghezi și muzeul Memorial George Bacovia, dedicate celor doi mari poeți români.

Photo credit: Constantin Seghedin

Un oraș modern și mereu atrăgător

Orașul București este recunoscut pentru darurile sale turistice, însă și pentru cele gastronomice. Restaurantele bucureștene sunt mai mult decât pregătite să întâmpine vizitatorii cu tot felul de preparate delicioase. O să găsim restaurante ce servesc mâncare tradițională, internațională sau vegană. Avem de unde alege și unde să ne bucurăm de experiențe culinare minunate. La Hanul lui Manuc, istoria și gastronomia merg împreună, deoarece aici puteți să savurați preparate românești în timp ce studiați măreția trecutului. Merită să studiați puțîn ofertele restaurantelor din oraș până ce gășiți una care să fie pe placul vostru.

Turiștii străini iubesc viață de noapte din capitală. Au și motive întemeiate să facă acest lucru. Bucureștiul este recunoscut pentru cluburile și puburile sale, unde concertează artiști și DJ de seama din industrie. Oamenii care participa la astfel de evenimente se simt bine și au parte de clipe frumoase.

Un lucru bun de știut despre București este traficul, care poate fi destul de obositor. Câteodată trebuie să va înarmați cu răbdare și atenție în traficul bucureștean. Acesta este poate cel mai bun mod de a nu va lovi de probleme în trafic. Știm că sunt multe mașini în trafic și pentru a ne bucură de experiențe plăcute trebuie să fim atenți.

de inchiriat opel astra transmisie automata bucuresti

Alegerea mobilității ideale în București

În capitală României este important să aveți la dispoziție un autoturism bun, care să va ajute să va mișcăți fără stres. Majoritatea celor care vin să viziteze Bucureștiul au nevoie de mașini pentru a se bucură de experiențe turistice plăcute. Din fericire, aveți posibilitatea de a închiria autoturisme bune de la noi.

AutoBoca are o experiență de peste 10 ani în domeniu. În decursul acestor ani, am reușit să ajutăm clienții să exploreze diverse zone din România într-un mod plăcut. Firma noastră are un parc auto cu tot felul de autoturisme. Acestea sunt des închiriate de cei care vor să călătorească cu drag prin București. Suntem mereu dispuși să va ajutăm să închiriați mașinile dorite.

Contactați-ne oricând doriți să obțineți mai multe informații despre autoturismele disponibile spre închiriere. Avem oferte speciale în fiecare luna, pe care merită să le descoperiți. Nu uitați că peste 96% din clienții AutoBoca ne recomandă serviciile!